onsdag, december 30, 2009

Nyköpta böcker

När jag är klar med den bok som jag började med efter "Myrrha", "Genom dina ögon" av Stephenie Meyer, så ska jag ge mig i kast med de här två zombieböckerna. Redan nu inser jag att det kommer att bli rätt intressanta boksminkningar med de här omslagen som inspirationskälla ha ha.

Myrrha - Ulrika Kärnborg

Det här är nog en av de märkligaste böcker jag läst på länge och med tanke på att 2009 har inneburit mycket vampyrer för min del, så säger det en hel del. Den handlar om tjänstekvinnan Hannah och medelklassmesen Arthur. Ja redan här är jag tyvärr tvungen att avslöja vad jag känner för bokens manlige huvudperson. Någon så ryggradslös, feg och dålig ursäkt till karl har jag sällan läst om. Både Arthur och Hannah har funnits på riktigt och händelserna i boken lär också vara hämtade ur verkligheten vilket inte gör det hela bättre för jag kan inte begripa vad Hannah ser hos den här veka mesen till karl som inte tvekar att svika henne när hon som bäst behöver henne eller rata henne framför sina fiiiiina vänner. Att kvinnor gör dåliga val det vet vi alla och har säkert gjort lite till manns, men Hannah håller ut år efter år med denna märkliga man. Hannah kommer från riktigt usla förhållanden och åker redan som liten flicka mer eller mindre huvdstupa ut ur sin supande fars hus för att på egen hand tjäna sitt uppehälle. Hon jobbar hårt och är sällan ledig. En dag får hon i alla fall tillfälle att gå på teatern och ser då en pjäs som handlar om en prinsessa som tagits till fånga och hålls som slav. Denna slavprinsessa blir en röd tråd genom boken och hon låter tom Arthur lägga en kedja om hennes hals och hon svärtar sig med sot och ligger vid hans fötter och kallar honom "massa" för att visa sin underlägsenhet, men man kan stilla fråga sig vem som egentligen är herre och vem som är slav, för hur många gånger han än försöker så kan han inte lämna henne. Arthur dras ständigt till henne, skiten, smutsen och allt det fula. Det spelar ingen roll hur många kvinnor från den lägsta klassen med de värsta och skitigaste jobben han försöker ta sig ann, när han likt en fåfäng Don Quijote drar ut för att rädda dem så att deras kvinnlighet kan återställas. (Lika ofta som han sviker dem han just försökt rädda kan tilläggas.) Han återvänder alltid till Hannah och slutligen är det hon som faktiskt gör slut på alltsammans.

Eftersom sot är ett så genomgående tema i boken har jag också låtit min boksminkning genomsyras av svart som en liten hyllning till alla dessa kvinnor som slitit i den värsta lorten och skiten. Arthur lär jag glömma ganska fort, men Hannah kommer jag att minnas länge. Boken var mer intressant än underhållande, men jag tycker ändå att den var värd att läsa om inte annat så för att påminnas om att det är en oerhörd lyx att varje dag kunna äta sig mätt, dricka rent vatten, duscha sig ren och sova i en varm torr säng.


FOTD - turkost och lila

Nu ljuger jag allt lite, för det var inte alls så här jag såg ut idag utan så här såg jag ut igår, men jag hann inte lägga upp bilden så det kommer idag istället. Jag ser alltid lite förvånad ut på de här bilderna men det är bara för att ni ska se färgerna ordentligt och beror alltså inte på att jag går omkring och känner mig ständigt förvirrad :) (Även om det kan vara nog så befogat ibland ha ha.)
Skuggor: "ginger leaf ", "flamenco" och "muffin" från MUS. Penna: "Black" MUS. Mascara: Voluminous "Black" från L'Oréal. Läppar: Stift, "festival" penna "berry" båda MUS. Ansikte: Superbalanced makeup "27 alabaster" från Clinique, Wonder powder "Sahara" MUS och rouget Wonder blush "Goddess" från MUS.

Lite nagelbilder

Har inte hunnit med att uppdatera smink och naglar så nu spamar jag istället.
Här är naglarna från julafton: Nubar "Earth" med lite guldglitter från MUS på tiparna och sedan hur naglarna sett ut till för en liten stund sedan med Essie "Mint candy appel". Lilla damen fick välja vad jag ska ha på naglarna imorgon när det är nyårsafton och det blir midnattsblått med stjärnhimmel. Bild kommer imorgon när det är klart.

tisdag, december 29, 2009

Nip / Tuck

Jag hade bara hört och läst att serien skulle vara så bra, men aldrig lyckats se ett endaste avsnitt, så när maken frågade om jag önskade mig någon dvd-serie i julklapp så klämde jag i med Nip / Tuck. På julafton fick jag både säsong 1 och 2 och tur är väl det för hur bra är den?! Den är vääääldigt bra kan jag säga. Faktum är att jag inte blivit så förtjust i en serie sedan jag fastnade för Greys Anatomy. Redan första avsnittet tar andan ur en och sedan kör det bara på.

På kvällarna kollar vi lite förstrött i tv-tidningen för att se om det finns nått som skulle kunna tänkas vara sevärt, men nääää det gör inte det va? Nääää vi kollar på Nip/Tuck istället :D

Det låter kanske inte så kul med två plastkirurger men oj oj så kul vi har när vi kollar på deras galna liv och levene. (Man får inte vara pryd heller kan jag säga. En del scener är väldigt .... vad ska jag säga..... närgångna.)

torsdag, december 24, 2009

Julkort till er alla

Skinkan är klar, fudgen skuren i bitar och bordet är dukat. Nu väntar jag bara på att alla ska komma hem (maken och barnen är och hämtar mormor och morfar) och sedan börjar min julafton på riktigt. Imorgon åker vi till farmor och farfar och blir där ett par dagar så det blir inte något bloggande från mig på ett par dagar nu.

Jag hoppas att ni alla får en riktigt god jul.

Stor kram från Fru Choklad

tisdag, december 22, 2009

Ett litet rött paket

Ja jag är hopplös, men jag har precis fått hem ett paket till från USA som jag bara råååååkade klicka hem för ett par veckor sedan. Lacken är från vänster till höger "Witch's brew" från Jessica, "Mystique aqua" från Nubar, Ett svart nailartlack från Omega labs och det hypade "Mint candy apple" från Essie. Det är faktiskt mitt första Essielack (rodnar). Sedan hade dom ett erbjudande på att köpa sex mini Avojuice till bra pris så jag gjorde det också och har nu en massa smaskiga dofter att smörja händerna med :) Jag har då och då lyxat till det med att köpa en i Sverige men en liten flaska kostar typ 60 kr och det är bara 30 ml i den så det blir inte så ofta men nu slog jag alltså till på 6 st på en gång. (Och fick en på köpet, jo jag har sett det.) Jag har hunnit testa "Raspberry Violet" och "Caramel cream". Båda doftar underbart.

NOTD - Mera Nubar

Idag är det "Conserve" från Green collection, Nubar som testas. Den har lite mer blått i sig än "Greener" och är en otroligt vacker nyans. (Ursäkta kladdet. Det fixades till EFTER det att bilden tagits! :P )

EOTD - Juligt med rött och grönt

Idag var sista arbetsdagen på ett bra tag för min del. Nu tänker jag ägna mig åt annat fram till den 11 januari 2010 och det ska bli såååå skönt.
Idag har jag använt en semimatt duo från Dior som jag glömmer bort, men "återfinner" lite då och då. Den heter "Dior Wild" 455 och har ett par år på nacken så jag vet inte om den finns längre. Som highlighter har jag "muffin" från MUS. Längst med över fransraden gel eyeliner "black" MUS, penna under ögat "Wooden metal" från MUS och mascara Voluminous svart från L'oréal. I ansiktet har jag Superbalanced makeup "27 alabaster" från Clinique, Wonder powder "Sahara" MUS och rouget Wonder blush "Goddess" från MUS. Läppstiftet kommer också från MUS och heter "play".

lördag, december 19, 2009

EOTD - Isiga pasteller

Idag har jag haft lite brådis så det har inte lagts ner alltför mycket tid på sminket idag kan jag säga. Alla skuggor är från 88-paletten inkl linern som är gjord med den svarta skuggan. Sedan på med mascara Definicils från Lancome. GO! Vi har storhandlat inför julen och sedan har vi haft städ SM här hemma. Nu ska jag göra en indisk lammgryta och sedan ska jag göra fudge!

NOTD och en massa Nubar shopping

Det efterlängtade paketet med Nubarlack har äntligen kommit från Nailmail. Oj som jag längtat. Jag smaskade i med sex lack i den här beställningen för det var så många som var fina.
Frånvänster till höger är det: "Prevail", "Conserve", "Rasaspberry Truffle, "Emerald, "Earth" och "Greener". Dom fick rada upp sig på böckerna som ska användas mycket i helgen och i jul. Recepten till mitt julgodis kommer att vara hämtat ur dessa böcker kan jag säga redan nu. Böckerna är fantastiska och innehåller så mycket frestande recept att man blir yr bara av att titta i böckerna. De rekommenderas varmt.

Först ut att testa är "Greener" som är en otroligt vacker grön, verkligen supergrööööön färg med fantastisk lyster. Jag har satt på lite prickar i guld för att göra den lite festlig och fick för mig att göra en snöstjärna på långfingret men det kunde jag låtit bli eller i alla fall gjort den med en smalare pensel, men om ni bortser från det. Visst är det en underbar grön färg?

EOTD - I rosa och grönt

Ja det är ju inte dagens öga utan gårdagens, men när jag kom hem efter att ha träffat raringen Hanton och ett par andra jurister (några är närmast sörjande kollegor) efter att ha ätit julbord på Mårten Trozigs restaurang i Gamla stan så var jag så mätt och nöjd att jag inte orkade sätta mig vid datorn. Vi hade en supertrevlig kväll och skrattade mycket medan vi mumsade på den goda julmaten. Det enda som var synd var att vi tyvärr inte fått bord till 2a sittningen och därför blev det lite stressigt på slutet, men annars som sagt otroligt lyckat. Att komma ut på en gata i Gamla stan medan några snöflingor sakta faller och se all julbelysning och alla glada människor som är på väg till och från olika trevligheter gav verkligen julstämning :)
Sminket då? Jag hade tänkt att jag skulle slå till på en julig röd/grön make, men eftersom jag ville ha min nya rosa kofta från Indiska så kändes färgerna lite fel så det fick bli rosa och grönt i stället.

Ögonen "Envy" (den gröna) och "Bloom" (den rosa) från Taylor Made Minerals och "Vanilla" Pigment som highlighter från MAC. Skuggan "Black" matte eyeshadow från FACE har fått vara kajal och pennan "Snow" från MUS i vattenlinjen. Sedan har jag den rosa glitter eye linern "Kitty Power" från MAC och mascara Definicils från Lancome. I ansiktet har jag Superbalanced makeup "27 alabaster" från Clinique, Wonder powder "Sahara" MUS och rouget Wonder blush "Goddess" från MUS. På läpparna har jag......... nått lipgloss från MUS. Kommer inte ihåg vilket!

torsdag, december 17, 2009

MAC juledition och EOTD - Warm metal

Vi vet ju alla att det gäller att passa på när MAC släpper sin julkollektion. Det säger "slurp" så är merparten av godbitarna borta, men häromdagen lyckades jag komma över en av askarna med 5 pigment/glitter! 5 Haute High Jinks Warm Mini Pigments/Glitter. Som består av 5 miniburkar fyllda med glittriga skimrande härliga färger i guld/bons/kopparskalan. Namnen är helt underbara. Vad sägs om Reflects gold, Jardin Aires, Rushmetal, Copperized och Museum bronze (det namnet bara älskar jag :)
Förutom MAC pigmenten (3 av dom) har jag använt skuggan "Muffin" från MUS, gel eyeliner "black" MUS, penna under ögat "Cazar" MUS, penna i vattenlinjen "Snow" från MUS och Mascara "Definicils" från Lancome. (En bild med blixt och en utan.) Jag ska swatcha pigmenten ordentligt i helgen om jag hinner, så att ni får se dom ordentligt.

tisdag, december 15, 2009

NOTD - Julrött med OPI och Rescue Beatuy Lounge

Idag hade jag en blå/grön makeup som jag var jättenöjd med, MEN när jag fotade så såg den i princip ut som den jag visade sist så jag gitter inte lägga upp den! Jag blir så sur......
Istället visar jag min nuvarande (gjordes för två dagar sedan och fotades idag), manikyr som är gjord med två lager rött lack "Cherry love" från RBL och sedan ett lager "That's all bright with me" från OPI. Det syns tyvärr dåligt på bilden men ger ett litet glitterskimmer till det röda cremelacket. Ska man bara ha OPIlacket vet jag inte hur många lager man måste ha innan man uppnår den underbara gula glittriga nyans som finns i flaskan, men någon gång måste jag prova. Den är så fin.

söndag, december 13, 2009

Så här kan man också spela Kraftwerk

Senor Coconut har faktiskt gjort en hel skiva med Kraftwerklåtar i den här otippade stilen. Otroligt soft tycker jag.
Idag har det bakats Saffran och romsnurror och gjorts köttbullar så nu börjar det bli lite mums i frysen till jul :) Nått smink har jag däremot inte hunnit med så ni får nöja er med lite Neonlights från Senor Coconut.

lördag, december 12, 2009

EOTD - Isiga blå toner

Kanske skulle jag gjort en vargsminkning idag med tanke på vilken låt som mals just nu, men det hade kanske blivit lit jobbigt att gå omkring med på stan så det fick bli lite isiga blå toner istället.
På ögonen finns "Ballade", "Ginger leaf" och "Satin" från MUS. Gel eyeliner "black" MUS. Mascara Definicils från Lancôme. I ansiktet har jag Superbalanced makeup "27 alabaster" från Clinique, Wonder powder "Sahara" MUS och rouget Wonder blush "Goddess" från MUS. På läpparna har jag penna "royal pink" och läppstiftet "Something old" båda från MUS.

Aaaaaahhhooooo

Undrar vad kollegorna skulle tycka om jag kör den här på showen nästa fest ha ha ha. Det är ju bara att köpa en heltäckande dansdräkt och klippa sönder den lite så har man outfiten. Sedan är det bara att fixa en bur. Klart! (Skulle jag klara koreografin? Ja allt utom splitten vid 2.10. Det trodde ni inte om Fru Choklad va?! ;) Ha ha ha.

Ärligt talat så tycker jag låten är heeeelt grym och mal den just nu flera gånger om dagen. Shakira is supercool and supersexy
Aaaaahhhhooooo.
Shakira - She wolf

Kofta från Indiska

Jag har ju en förkärlek för kläder och saker från Indiska och idag när jag såg den här rosa koftan var det precis omöjligt att hålla sig. Den är full med små gnistrande pärlor och verkar både varm och skön. En svart kjol med spets som hänger ner över kanten blev det också men bilden blev så dålig att jag inte lägger upp den. En svart kjol är en svart kjol liksom.....

onsdag, december 09, 2009

EOTD - Citrusmania

Idag var jag så otroligt trött när jag skulle sminka mig så jag bestämde mig för att jag behövde en färgklick på ögonen för att orka med dagen, så citron, apelsin och lime fick bli inspirationskällorna. Jag har använt 88-paletten som jag köpte från Queens & Shadows och "orb" från MAC som highlighter. Gel eyeliner "black" från MUS och Mascara, Definicils.

tisdag, december 08, 2009

NOTD - Artistic silver

Nail art blogg hittade jag den här coola manikyren och eftersom jag har ett svart lack från Isadora och "Trixie" från Zoya så testade jag den idag. Inte ett dugg svårt och väldigt effektfullt :)

EOTD - Grön sotning med "moon beam"

Idag har jag mått riktigt dåligt på jobbet. Inser att stressen börjar ta ut sin rätt nu så jullovet kommer verkligen i rättan tid. Jag behöver bara hålla ut två veckor till sedan får jag andas lite. Det ska bli så skönt.
Nå smink ska avhandlas här inte sjukjournalen :)

Jag har använt: Lancome mascara Definicils, MUS Gel eyeliner "Black", MUS c/s "Pilot" (den ljusgröna), MUS m/s "Satin" som highlighter och Too Faced "Moon beam" (den mörkgröna). Ett foto med och ett utan blixt.

måndag, december 07, 2009

Man blev just lite förvånad!

Maken kollar på Youtube och hittar ett klipp på ett hårdrocksband som kör covers på synthlåtar. (Låter faktiskt riktigt bra.) Sångaren har längre hår än jag! Mycket längre!!!!
Atrocity

lördag, december 05, 2009

Törs nog inte gå till jobbet på måndag :)

Ha ha, jo det törs jag nog, men oj vad jobbigt det var att vara festarrangör! Allt började ganska illa med att dom satt borden som vi skulle äta vid helt fel så den planering som var gjord för bordsplaceringarna kraschade totalt och jag och kollegan Å fick sätta oss och göra om alltihop. Där sprack ju tidsschemat kan man ju säga. Sedan kom showgänget och jag tillbringade närmare tre och en halv timme med att sminka dom. När gästerna började komma höll jag fortfarande på den sista, phew. Sedan gick allt i ett och jag var så upptagen hela tiden med att fixa och dona så jag hann inte ta några kort överhuvudtaget (förutom de nedan som jag tog i min ensamhet när jag bytte om medan de andra satt och åt efterrätt). Maten var nog god, men jag har svårt att uttala mig om saken för dels var jag nervös som ett asplöv i storm och sedan skulle jag ju iväg innan de andra hunnit äta klart så att jag skulle hinna byta om. Vad gillar ni lösfransarna? Ganska maffiga grejer. (MUS)
När alla kom ner där discot skulle vara så började min lilla show med att två killar från showgänget gick med ett draperi mellan sig bakom vilket jag fanns. Sedan började musiken och draperiet föll. Jag stod med ryggen mot publiken så det var inte förrän jag vände mig om (när sången började) som vissa insåg vem det var, men efteråt fick jag höra att flera hade fått fundera en bra stund innan det gått upp ett Liljeholmens. Sedan hade jag mixat ihop "I need a man" med Nanne Grönvalls "Otacksamhet" och i skarven mellan de två låtarna slet jag av mig peruken och skakade ut håret och körde den låten som vi avslutade med att gå ut i publiken och hugga tag i folk och började dansa så att discot skulle komma igång. Tack och lov hade jag M och D från showgruppen vid min sida hela uppträdandet igenom och jag betvivlar starkt att jag hade pallat utan deras stöd för det var ingen lätt sak att ställa sig framför hela företaget utspökad på det här sättet och sedan dessutom försöka dansa, mima och få "igång" publiken till att komma i dansant party mood. Well I did it! Och nu ........ aldrig mer! Mina nerver klarar inte en gång till :)

torsdag, december 03, 2009

EOTD- Blåsilver och svart ,NOTD- rött och guld

Det är lite tyst i den här bloggen just nu men imorgon är ju den stora festen på jobbet och är man med i festkommiten OCH ska agera lockfågel till discot så har man lite att stå i. I tisdags var det genrep för showen och jag fick sminka folk i flera timmar :) Rena julafton kan jag säga, men hjälp vad stressigt. Imorgon kommer jag dock att ha lite mer tid på mig så det kommer nog att gå bra. Mitt lilla nummer som ska komma efter maten har de sista dagarna svällt ut och blivit två låtar. Inte riktigt vad jag hade räknat med men nu är det som det är och jag tror att det kan bli bra. Jag ska se till att det blir lite fotograferat så ni får se eländet :)
Idag har jag i alla fall hunnit med att ta kort på både öga och nagel. Naglarna blir perfekta till klänningen i den fina "It's a Doozy, Says Suzy" från OPI liten guldrand med Nail art och en sten från Panduro. Köpte en påse med massor av små stenar i olika färger för runt 30 kr som jag ska använda både på naglarna och i ansiktet tänkte jag. Sminket är "Melissa" från Queens & Shadows (den är mer blågrå i verkligheten men kameran ahar tyvärr bara plockat upp det grå IRL är färgen mer blå). Det svarta är en svart matt från FACE. Svart kajal från MAC och Mascara från Lancome "Definicils".


Imorgon kommer jag att tillbringa större delen av dagen på Historiska museet där vi ska ha festen. Återkommer i helgen med lite bilder :)