fredag, april 30, 2010

UTAN dator

Ja det här blir bara bättre och bättre! Nu har jag en ny TRASIG dator! Igår dök den som en hungrig säl ner i bäcksvart mörker och vi kan inte få liv i den förutom att den piper som besatt när vi försöker starta den!? Idag åker den tillbaka till affären :(

söndag, april 25, 2010

Bloggpaus?!

Nja det var just inte tanken. Snarare en ofrivillig sådan. Förra veckan strulade internet flera kvällar och i fredags fick jag hem min nya dator som jag köpte tidigare i veckan. Nu är det strul med att installera musikprogramen i nya burken och alla mina gamla filer som ska in i den här bla alla bilder på smink, ligger fortfarande i backupen så jag har inte allt igång än här :(
Vi har haft fullt upp i helgen och idag har vi hunnit med IKEA och köpt ett fint skrivbord till barnens rum eftersom dom ska få min gamla burk och en tur till ICA för att handla inför nästa vecka. Vi ska ha middagsgäster två gånger och mitt i veckan dessutom så det kommer att bli lite tajt på kvällarna. Det ska dock bli jättekul och på onsdag ska vi gå på Ultravox som jag ännu inte fått se live. Jag är väldigt glad att jag äntligen får chansen.
Så fort jag fixat till det med fotona så ska jag visa mina fina nya Orlylack som just kommit från Nailmail. Jag har hunnit testa både "Lollipop" och "Gumdrop" och är supernöjd med båda. Köpte ni några Orly?

lördag, april 17, 2010

EOTD - Mera lila

Jag är ju inne på lila just nu så här kommer dagens öga i lila toner igen! Jag började med lite m/s "Satin" längst in vid ögonvrån som jag sedan tonade uppåt och ut mot ögonbrynet. Sedan har jag lagt e/d "X-ray" över större delen av den rörliga delen av ögonlocket. Därefter har jag lagt m/s "Flamenco" som ett C i yttre vrån och upp i globlinjen och ner längs undre fransraden, ovanpå pennan "Lavendel patel. Highlighter är m/s "Muffin". Eyeliner är Cake eyeliner "Black" längs övre fransraden och mascara är Voluminous "Black" från L'Oréal.

Love You To Death - In memoiam of Peter Steel

Den 14 april 2010 dog Peter Steel. Han hade i mitt tycke hårdrockens sexigaste röst och sjöng faktiskt riktigt bra. Sov gott Peter. Din röst kommer att leva för alltid.

fredag, april 16, 2010

EOTD - Vårkänslor i blått och lila

Jag kör vidare med vårkänslor i sminket och kör med isigt blått och lavendel. Som bas hade jag high tech lighter "Sundust" (borde varit "milkyway" istället men nu blev det så här). Sedan la jag m/s "Lavender" i en båge från inre ögonvrån upp längs globlinjen och ner i yttre ögonvrån. Har nog aldrig gjort så förut men fick nått sorts infall att jag ville prova nått nytt sätt att lägga skuggorna på. Sedan fyllde jag i med c/s-favoriten "ginger leaf". Den är så otroligt fin! Som highlighter har jag använt "Muffin". Under ögat har jag lagt pennan "Lavendel patel" och längs övre fransraden Cake eyeliner "Black". Alla produkterna kommer från MUS. Mascara är Voluminous "Black" från L'Oréal. (Nu blev ni förvånade va? Ha ha)

onsdag, april 14, 2010

FOTD - Grönt te är grejen

Idag blev jag sugen på min fina "Green tea" från MUS igen och efter att ha grundat med hig tech lighter "Sundust" la jag den över hela nedre ögonlocket. Sedan la jag lite c/s "Pilot" från MUS i yttre ögonvrån. Highlighter är "Muffin" och längs övre och undre fransraden har jag lagt m/s "A girls best friend" från MUS. I "vattenlinjen" har jag pennan "Snowflake" från MUS. Mascara är Voluminous "Black" från L'Oréal. I ansiktet har jag lite concealer från Laura Mercier och Wonder powder "Sahara" från MUS. Rouge är Dandelion från Benefit.
Dagens bonus var att jag fick luncha med C. :)

FOTD - Bronsiga toner

Det här är gårdagens make, men jag ligger lite efter så den kommer först idag. Jag har "Bronze goddess över större delen av det nedre locket och sedan har jag "Oak bronze" i yttre vårn och ner under ögat, båda från MAD. Highlighter är "Muffin" och längs övre fransraden Cake eyeliner "Black" från MUS. I "vattenlinjen" har jag pennan "Snowflake" från MUS. Mascara är Voluminous "Black" från L'Oréal. I ansiktet har jag lite concealer från Laura Mercier och Wonder powder "Sahara" från MUS. Rouge är Dandelion från Benefit. Läppstift är "poppy" från MUS.

NOTD - Suzy skis in the Pyrenees

Jag har haft det här coola lacket rätt länge, men inte kommit mig för att testa det förrän NU. Visst är det läckert? Jag gillar den här blå tonen mitt i allt det svarta :)

lördag, april 10, 2010

Livets goda - ost och bröd (och vin så klart)

Idag tog vi en långpromenad bort till Kungsholmen för att köpa på oss lite delikatesser på Wijnjas ostgrossist och stenungsbakat surdegsbröd på Petite France. Tanken var att vi skulle ha fikat där också emn tyvärr var det så fullt så vi handlade bara bröd och sedan åkte vi hem och fikade istället. Brödet är ett Levian-bröd som är bakat med chevre, timjan och rödbeta. Hos Wijnjas köpte vi Oliver med citron, Serranoskinka, Dinkelkex, Cornichons, En förpackning med blandade oliver från Frankrike, Mörk choklad med svarta vinbär, Ankpaté och ett par ostar som jag inte ätit förut och några mer kända. Bla den stora längst ner som har nått mörkt längs långkanterna. Det är en favorit! Osten packas in i "avfall" från vintillverkning (skal och kärnor) och får sedan ligga i det medan den lagras. Den är underbart god kan jag meddela. Bredvid den ligger en annan rackare som är gjord på samma idé, men istället för att vara inpackad i vin är den inpackad i kastanjeblad. Ska bli spännande att sätta tänderna i den ikväll. Den runda lite höga är smaksatt med svart tryffel, så den tror jag verkligen är god. Till brödet och osten ska jag göra en blomkålssoppa som jag ska toppa med räkor. Det låter väl som en bra lördagsmiddag :)

FOTD - En hyllning till kvinnan!?

Ja med tanke på vad två av skuggorna heter så är det ju nästan det. Jag har använt "Milady" över den inre delen av nedre locket ochfram till mitten där "Bronze Goddess" tar vid. Båda från MAD. Sedan har jag lagt "Muffin" från MUS som highlighter. Längs den undre fransraden har jag lagt Microshadow "Deep" från MUS och längs övre fransraden Cake eyeliner "Black" från MUS. Mascara är Voluminous "Black" från L'Oréal. I ansiktet har jag lite concealer från Laura Mercier och Wonder powder "Sahara" från MUS. Rouge är den underbara Dandelion från Benefit.

fredag, april 09, 2010

Om jag bodde i nattens hus.

För ett tag sedan läste jag ut de tre första delarna i Nattens hus-serien, "Vampyrens märke", "Sveket" och "Utvald" av P.C. Cast och Kristin Cast. Jag hade läst om böckerna hos Sminkan och Emma, så när jag såg dem på ICA Maxi när vi var där och storhandlade så köpte jag första delen för att se om det var nått för mig och OJ det var det. Första delen slukades tämligen omgående och sedan inhandaldes del 2 och 3 raskt. Det dumma är att eftersom jag började läsa serien på svenska så vill jag gärna ha resten på svenska också. Del 4 kommer först i juni och del 5 i oktober så det blir en spänd väntan för att få veta hur det ska bli med allt som just nu hänger i luften. Vill ni veta mer om böckerna så kan ni läsa om dem hos Sminkan och Emma här. Har jag fattat allt rätt så ska det komma tolv delar och den första boken håller just nu på att bli film så här finns det mycket smask att vänta i framtiden. När jag gjorde sminkningen så lät jag mig inspireras av hur Kasts beskriver de fullvuxna vampyrerna. Enligt deras sätt att se på vampyrer så står de i förbindelse med gudinnan Nyx som först märker adepten med en månskära som sedan, om hon/han lyckas fullfölja förvandlingen, blir till en ifylld fullmåne i pannan. Sedan sprider sig ett "nät" och slingermönster ut från måntatueringen vidare ut över pannan och ner över ansiktet.
Jag har grundat ansiktet med MUS Matt foundation "Milk" och sedan la jag även ett tunnt lager med vitt teatersmink över det för att bli riktigt blek, men det borde jag struntat i för det blev inte så bra. Över det la jag Wonder powder "Sinai" från MUS som räddade det värsta flammiga och så en dutt med rouget "East" från MUS . Till läpparna har jag använt en svart kajal som läppenna och röda "Play" på den inre delen och "Dawn" runt konturen av läpparna, båda MUS och sedan försiktigt tunat färgerna i varandra. Lite Tri bow color på ögonbrynen. Den djupblå skuggan är "Deep truth" från MAC och highlighter är "Satin" från MUS. Under ögat har jag "Metallic sea" från MUS och längs övre fransraden Cake eyeliner "Black" från MUS. Mascara är Voluminous "Black" från L'Oréal. Mönstret i pannan är gjort med en svart matt skugga "Black" från FACE. Lösfransar med glitter är köpta på Åhléns. Jag tror det var allt. Jo just det fullmånen är även den gjord med "Metallic sea". Ja ungefär så här hade nog jag sett ut om jag varit en av vampyrerna i Natten hus :)

FOTD - nanoguldigt värre

Idag har jag haft guld i sinnet igen. Jag har använt "Nanogold" från MAC över hela inre delen av ögat fram till mitten sedan har jag lagt "Flip" på mitten av det nedre locket och "Creole beauty" i yttre ögonvrån, båda MAC. Lite "Muffin" från MUS vid ögonbrynet avslutade skuggkavalkanden. Under ögat har jag lagt en matt skugga "Black" från FACE och längs övre raden Cake eyeliner "Black" från MUS. Sedan avslutade jag med Mascara Voluminous "Black" från L'Oréal. I ansiktet har jag bara lite concealer och mineralpuder, Wonder powder "Sahara" från MUS. Efter kortet är taget men innan jag gick så satte jag lite "Something old" från MUS på läpparna och jag kan berätta att "Nanogold" och "Something old" är som gjorda för varandra.

torsdag, april 08, 2010

EOTD - Grönt är skönt

Idag har jag använt en skugga som jag tror att jag inte visat förut, men som jag tycker är en av de finaste gröna jag har. Cat's eye från MAD. En så fantastiskt fin grön nyans som jag föll för direkt när jag såg den. Jag grundade med MUS eyeprimer "tinted" och sedan la jag "Excited" från MUC längst in vid ögonvrån och upp i en båge straxt ovanför globlinjen. Sedan gick jag på med "Cat's eye" från MAD över större delen av nedre locket och "Oak bronze" från MAD i yttre vrån och suddat upp och in i gloglinjen. Som highlighter har jag lagt "Muffin" från MUS. Under ögat har jag lagt favoritpennan "Wooden metal" från MUS och längs övre fransraden har jag ett streck med Cake eyeliner "Black" från MUS. Sedan avslutade jag med Mascara Voluminous "Black" från L'Oréal.
Sedan kan jag berätta att jag var på pedikyr på Salong Madame Blå efter jobbet och oj så skönt det var. Jag har varit där på både pedikyr och ansiktsbehandlingar förr och efter att ha testat en hel del ställen i stan så kan jag lugnt konstatera att hos Madame Blå får man både stans bästa pedikyr och ansiktsbehandlingar. Nu var det ett bra tag sedan jag gjorde ansiktsbehandling och bara jag bestämt mig för vilken sort jag ska ha så tänker jag beställa tid för det också! (Det blir helt klart ansiktsbehandling special, men sedan är frågan om jag ska göra en aha-behandling eller en annan sorts hudslipning eller ska jag testa omnilux? Hmmm. För den som undrar vad jag surrar om så finns bra information på deras hemsida.) Madame Blå rekommenderas varmt!

onsdag, april 07, 2010

EOTD - Eldig opal

Jag har inte så många skuggor från FACE, men den här är riktigt häftig och för en gång skull så syns den här häftiga brytningen på bilden. I botten är den någon sorts röd/brun/orange färg, men när man rör sig så syns reflexer i blått/lila, vilket ger en otroligt häftig effekt som får mig att tänka på hur opaler ser ut.
Jag började med en primer "tinted" från MUS och sedan la jag "Riga"från Mist över den inre delen av det undre locket. På den yttre delen har jag lagt Eyedust "Elegant" från FACE och sedan Microshadow "Charity" från MUS som highlighter. Längst övre fransraden, cake eyeliner "Black" från MUS och längst undre först lite av en skugga "black" från FACE och sedan lite av pennan "Lavendel patel" från MUS. Sedan avslutade jag med Mascara Voluminous "Black" från L'Oréal.

NOTD - Fyrkantigt tänkt

Först har jag lagt två lager med Essie "Mint candy apple" och sedan gjort trycket med ett lila lack från Konad. Mönstret kommer från platta nr 61.

FOTD - Rosa drömmar

Vi har tillbringat nästan hela påsken hemma hos svärföräldrarna och som vanligt när vi är där har vi haft det helt underbart. Vi har gått långa raska promenader, vi har ätit gott, jag har yogat och så har vi bara njutit av varandras sällskap och haft trevligt. Perfekt med andra ord.
Nu är man tillbaka i verkligheten igen och det har blivit dags att visa lite smink. (Jag har knappt varit sminkad i påsk!)
Detta är gårdagens sminkning och jag gick ut lite löst med en sminkning i rosa. Jag har grundat med en bas av MUS primer "tinted". På inre delen av nedre locket har jag Eyedust "Lolipop" och på den yttre delen "Dream" som är en något mörkare rosa. På hela den övre delen och upp till ögonbrynen hag jag "Orb" från MAC. Som eyeliner runt hela ögat har jag lagt Microshadow "Deep" från MUS och sedan Mascara Voluminous "Black" från L'Oréal. I ansiktet har jag bara lite mineralpuder, Wonder powder "Sahara" från MUS och rouge "Rose patel" också det från MUS. Läppstiftet är "Something old" från MUS.