fredag, oktober 21, 2011

Tårta till svärmor

I helgen var vi nere i ljuva Östergötland för att fira världens bästa svärmor som fyllt år. Jag tog med en tårta i höstens färger och smaker. Fyllningarna är vit chokladmousse och äpple med kardemumma, kanel och vanilj. Medaljongen i mitten är handmålad sockerpasta och ekollonen är gjorda i kanderad marsipan och choklad. Tyvärr blev de lite fula i frakten ner till svärföräldrarna men det blev rätt ok ändå tycker jag.


"Nite owl" - Orly

Jag vet inte varför jag föll för den här färgen, men föll gjorde jag. Den är ganska intetsägande på ett sätt och på ett annat är den alldeles underbar :) Det är en perfekt färg att ha på jobbet och ändå elegant nog för att passa på ett cocktailparty. Jag skulle beskriva den som sobert mörkbeige med lite diskret silverstänk i. Kanske ska tankarna gå till en ugglas fjäderdräkt i månljus, men till det är den lite för ljus tycker jag. Hur som helst är det en underbar färg och ett måste för den som vill ha få lack som funkar i många sammanhang.
 

måndag, oktober 03, 2011

Mias tårta

I helgen fyllde en kollega år och hon hade bett mig att göra en tårta och lite cupckaes. Det blev två sorters cupcake. Den ena sorten var en slags rocky road cupcake med chokladfrosting. Den andra var en vaniljcupcake med äppelfyllning och vaniljsmakande marängsmörkräm. Äpplet till fyllningen hade jag skalat och tärna smått och sedan kokat tillsammans med socker, en bit kanelstång, ett par kardemummakapslar och en stjärnanis. I tårtan finns en fyllning med jordgubbar och vitchoklad. Då hon ville att färgerna skulle vara rosa, lila och blått lät jag marängsmörkrämen bli lila och näckrosorna i "dammen" rosa. Min tanke med tårtan var att den skulle vara lite som en såndär liten damm som kan finnas i fina trädgårdar. Jag vet inte hur väl jag fick fram vattenkänslan, men blå är den i alla fall. 





Shoppat på beautybay

Nu har jag (och V) shoppat för första gången från Beautybay och jag måste säga att jag är helnöjd. Jag la ordern i torsdags kväll och idag hämtade jag paketet. Snabbt jobbat må jag säga. När jag skulle hämta paketet så upptäckte jag att paketet var som i en kasse så att det var smidigare att bära hem. Smart!
I paketet låg allt jag beställt och det är ju också en fördel. Lite extra nöjd är jag över att jag lyckats lägga vantarna på årets upplaga av Urban Decays "Book of shadows". Första "book of shadows" för mig ever så det ska bli enormt spännande att utforska den. Redan nu kan jag dock säga att utdragslådan är väldigt trög vilket jag sett varit ett problem tidigare år också, men det känns som ett mindre problem i sammanhanget. Vidare har jag skaffat mig två paletter från Too Faced som jag tänkt på länge. "Naked eye" och "Romantic eye". Ett par lack slank också med :) (Varför inte liksom.) Det blev OPI "rumples wiggin" ett creme lack i en underbar lavendellila nyans, ett Orly i den diskreta men ändå glittriga "nite owl". Två märken som jag inte testat förut blev det också ett Ciaté Paint pots i den superröda färgen "boudoir" ett creme lack som visade sig vara rödare än vad jag trodde. (Hade väntat mig ett något mer orangefärgat, men det här blir nog bra det med.) Sist men inte minst ett skirt glimrande lack från Paul & Joe i färgen "008" ur sommarens kollektion.



För att se vad V handlade får ni hoppa över till hennes blogg och hoppas på att hon visar upp sin fynd :)