Ja det finns ju ingen anledning att inleda året sämre än hur man avslutade det, så årets första middag blir Tupp i ugnen med äpplen, lök, morot, rosmarin, katrinplommon och en skvätt Calvados! Ska bli kul att sätta tänderna i det här för det är första gången jag lagar tupp.
6 kommentarer:
Mmmm det ser gott ut
Ser gott ut. Var det gott?
Ser mycket gott ut
Alla: Ja det var över förväntan. Barnen gillade det också så det här kommer jag absolut att göra igen. En hit hos hela familjen.
Det der kanske du kan lämna ett recept på? Det ser så smarrigt ut.
Vad kul att du vill ha receptet. Det är ett eget hopkok,men jag gjorde så här:
Stycka en tupp. Salta och peppra delarna och bryn dem runt om i en stekpanna med smör. Placera ut bitarna i en långpanna. Lägg bitar av lök, morot, katrinplommon och äpple runt om. Lägg på några kvistar rosmarin. Skvätt över lite calvados eller vitt vin. Täck formen med folie och "baka" i ugn på 200 grader tills köttet är klart. Sedan kan man ta bort folien de sista 10 minuterna för att ytterligar få lite färg på fågelbitarna. Ungefär så :) Får du inte tag på tupp kan du ta kyckling istället.
Skicka en kommentar