tisdag, februari 26, 2008

Jag har upptäckt ett litet fel....

i tesen om tillgång och efterfrågan.

Låt mig förklara. Helgen innan alla hjärtans dag var vi ute och fikade på Espresso house i Skrapan. Jag var lite småsugen på nått sött men ville inte ha en sån där jättemuffins som säljs på alla caféer nu för tiden och blev därför väldigt glad när jag upptäckte att man på Espresso house kan köpa minimuffins och eftersom det snart var alla hjärtans dag så tog jag naturligtvis den lilla muffinsen med ett stort rosa marsipanhjärta på. Oj oj oj det skulle jag inte gjort. På en liten botten av koks tronade ett väl tilltaget lager av polkatryffel som var himmelsk. Jag säger det igen HIMMELSK. På söndagen tvingade jag familjen att gå en promenad på stan bara för att kunna se till att vi hamnade på Espresso House för en liten fika. Jag la lyckligt beslag på ytterligare en av de goda minimuffinsen och passade på att fråga Baristan hur länge de tänkte köra med den här lilla godingen.
- Ja det blir väl tom nästa helg skulle jag tro.
!!!!!!!!!!!!!!!

Och nu tillbaka till tesen. Den bygger ju på att det är efterfrågan som styr tillgången på varor, men här fallerar det totalt. Det spelar just ingen roll hur mycket efterfråga jag kan lyckas uppbringa. "Min" lilla älsklingsmuffins är borttagen. Med lite tur kan den tänkas dyka upp till nästa alla hjärtans dag. Det betyder NÄSTA år! Ska jag gå här som en trånande tonårspojke fram till dess? Nej det tänker jag inte så vad gör Fru Bling! Jo hon ger sig i kast med den uppsjö av kokböcker som det Blingska hemmet äger och börjar gå igenom det ena tryffelreceptet efter det andra i jakten på den perfekta vita tryffeln. Efter en del funderande och modifierande av recept inhandlades en antal råvaror och sedan satte jag igång.

Jag vågar påstå att resultatet var ganska så strålande. Och efter att ha spritsat smeten i små knäckformar med leopardmönster (kan köpas på DUKA bla) och gett mina små tryfflar ett litet "snötäcke" av rosa pudersocker så var de så fina att de fick följa med som present till värdparet när vi var på middag i lördags. Efter att ha stoppat den första i munnen så såg K lite smått lyrisk ut och sa med ett stort varggrin. - Den här asken är MIN!

Jag måste säga att det känns väldigt skönt att inte behöva vänta till nästa år innan jag får njuta polkatryffel igen. Nu kan jag ju göra min egen precis när lusten faller på. ;)
Nöden är ju uppfinningarnas moder.................

måndag, februari 25, 2008

Melodifestivalen del 3

Ha ha ha ha. Det här blir ju bara märkligare och märkligare. Det ena otippade bidraget efter det andra åker räkmacka in i Globen medan de av medierna utsedda favoriterna har fullt upp att ta sig vidare och då och då snopet inte ens går vidare till andra chansen.
I lördags fick Patrik Isaksson tugga aska och Frida åkte raka vägen till Globen. För mig personligen funkade inte rapp på skånska men tjejen har helt klart spelglädje och det kan ingen ta ifrån henne. Att operabönan gick vidare till andra chansen tycker jag var kul även om jag kan känna en viss tvekan inför hur Europa skulle reagera på det bidraget om hon vann den svenska uttagningen.
Jag börjar nog tycka att det roligaste är att Svenska folket inte är så förutsägbart som medierna tycks tro. Ibland gör vi som tidningarna sagt (BWO direkt till Globen) och ibland gör vi det verkligen inte (Carola får gå till andra chansen). Mycket uppfriskande. Jag börjar mer och mer se fram emot andra chansen och finalen.

söndag, februari 24, 2008

GRATTIS A!

Idag fyller barnens kusin A år och vi hurrar för henne så att det lär höras till Norrköping. Maken till underbar 16-åring får man leta efter. Hoppas att din fest nästa helg blir superlyckad hjärtat.
Massor med kramar från Bling & co.

fredag, februari 15, 2008

Mina killar

Nu ska jag bara prata om mina killar, så Lilla damen får ursäkta.

Maken. Jag är så otroligt stolt över dig och allt du gör. Du är en fantastisk pappa och en underbar make. Jag vet att jag kommer att älska dig resten av mitt liv. Tack så jättemycket för Coupeling-boxen jag fick i alla hjärtans dag present av dig. Den kommer vi ha mycket glädje av i åratal framöver.

Sonen. Du gör mig så oerhört stolt och allt jobb du lagt ner på att plugga har verkligen betalat sig den senaste veckan. Först så ringde fröken hem för att berätt att dina framsteg senaste tiden varit stora både i svenska och i matte och idag när du kom hem och visade "diplomet" för veckans arbetsmyra så visste min stolthet inga gränser.

Jag älskar er båda gränslöst mycket och känner mig oändligt lyckligt lottad över att få ha er i mitt liv. Tack för att ni finns.

Melodifestivalen

Ja tanken var ju att jag skulle skriva nått redan i lördags efter första deltävlingen, men jag blev så skakad av resultatet att jag fick bloggtorka!

Låt mig säga det på en gång. Här luftas bara MIN åsikt. Jag fattar att det finns andra smakriktningar och att andra tycker att det jag hyllar är hemskt och det jag finner rätt så vedervärdigt är helt underbart. Det här handlar inte om rätt eller fel utan om ett subjektivt tyckande och med det sagt kommer nu min åsikt om första deltävlingen.

VAD FAN HÄNDE! Att Amy gick vidare kan jag någonstans både förstå och finna mig i, men Sjögren eller rättare sagt "I love Europe" för det är ju faktiskt låtarna som tävlar inte artisterna (vilket ofta glöms bort) Låten är ju minst 10 år för gammal och kommer inte att stå sig i den stora intrenationella tävlingen (tyskland undantaget som verkar ha en fäbless för den här typen av umpa umpa) Det låter tysk ölhall om bidraget.
"That's love" är stöld ganska så rakt av (maken viftade med en OMD skiva rätt så omgående) och själv tycker jag att det är ett ganska så tydligt Andreas Johnson rippoff. Fy fy så gör man inte.
Velvet hade en ganska så iskall Discodänga i bästa Alcazaranda, men det räckte tyvärr inte. Det som var neggo med det bidraget var nog just den iskalla produktionen som gjorde låten lite steril, men Velvet var bra.
"Visst finns det mirakel" öhhhh ja det gör det nog, men det här var inte ett av dem. Jag har inget emot att bli gripen, men jag vill inte bli deprimerad och det blir jag faktiskt av det här bidraget. Dessutom ser Suzzi antingen rädd eller frånvarande ut när hon sjunger och det säljer inte låten.
E-type och pudlarna ja det låter väl som dom brukar!? Sonen var förtjust så klart och jag är nog mest förvånad över att de inte gick vidare raka vägen till globen.
"Lullaby" Jag är ingen baladtjej men den här var riktigt riktigt bra. Fin melodi och med en refräng som griper tag. DOCK inget för Melodifestivalen. Måste också säga att Brandur hade kvällens bästa röst.
Sedan var det visst ett bidrag till med tramsig text och en melodi som jag glömde bort så fort sista tonen hade spelats. (Och varför ser man ut som hårdrock när man sjunger dansband??!!??)

Just nu kan man gå in på svt.se och lyssna på smakprov på lördagens bidrag och efter att ha lyssnat igenom låtarna en gång så känns det ungefär så här.
"One love" är inte så stark som jag trodde den skulle vara men går nog raka vägen bara för att Carola är med. "Du behöver aldrig mera vara rädd" Ja då får ju alla som gillar typ Håkan Hellström och dylikt sitt. "Razzborka" här blir det etniskt. "Den första svalan" dax att fylla på läsk eller gå på toa. "Just a minute" inte min påse. "Empty room" hade förväntat mig mer, men det här är just den typen av balad som jag inte gillar. Det spelar ingen roll att Sanna sjunger superbra. "Kebabpizza Slevovitza" jag ville verkligen hata den här låten pga den otroligt töntiga titieln, men det kan jag inte riktigt. Texten är fortfarande töntig, men den svänger och lär vara årets bästa etnobidrag. Faktum är att jag skulle tro att den här kan ta sig till andra chansen. "Love in stereo" Jag är mycket förvånad, men Johnson Häggkvist får se upp! Ola levererar!

Vad tror ni om One Loves chanser på lördag?

måndag, februari 11, 2008

Med sommar i mina lurar

När jag gick hem från jobbet idag så sken solen och med den här låten i mp3-spelaren så kändes inte våren så långt borta. Om sommaren var en sång så skulle den låta så här. OMD "Talking loud and clear"

fredag, februari 08, 2008

Helgplaner

Om ett par timmar så kommer makens syster med familj på besök och ska stanna över helgen så vi kommer nog ha fullt upp att göra roliga saker med dom, men jag kommer naturligtvis inte att missa första deltävlingen på Melodifestivalen på lördag kväll.

Sonen ska iväg på egen baluns på lördag kväll tillsamman med mormor. Då ska de gå på operan och titta på Pippi Långstrump.

Lilla damen får nöja sig med att vara med oss andra, men jag gissar att det duger ännu så länge.

Om rösten har piggat på sig till söndag kväll så ska jag börja jobba med ett gäng sångpålägg som jag skulle börjat med för typ en månad sedan. Tänk att det sitter en i Göteborg och en i England och väntar på att min hals ska bli bra så att jag kan sjung igen! Det känns lite smått otroligt och jag är oerhört glad och tacksam för alla roliga och trevliga musiker som jagfått kontakt med via My Space. Visste ni förresten att Yazoo har återförenats! Hoppas att de ger sig ut på turné och att de tar med Sverige i turnéplanen.

Och så är jag ju i full gång med mitt hemliga musikprojekt. Just nu handlar det ganska mycket om research och inte så mycket musik, men jag har redan massor med idéer och idag när jag väntade på sonen så damp det ner både musik och text till ........... ja det berättar jag kanske senare....

lördag, februari 02, 2008

West End Star - Final

Jag kommer inte att bli ledsen om Linda vinner ikväll, men jag håller tummarna för att det blir Nina. Jag har gillat henne ända sedan jag hörde hennes audition och hoppas innerligt att hon står som vinnare ikväll.

Heja Nina!!!


Update: JAAAA HON VANN!!!!!!!!