måndag, juni 29, 2009

Om jag fick ta med 10 låtar til en ö....

Miss UD tar med sig en New Order och Fru Choklad tar med sig A flock of seagulls - Wishing.
Ok frillorna ÄR verkligen gräsliga, men det är låten jag är ute efter. Alla minnen jag har till den här låten gör att jag tveklöst måste ha med den här bland de tio låtar jag får ta med till ön. (Tack och lov att det inte är på riktigt för HUR ska jag kunna välja 10 låtar av alla som jag älskar. Det låter sig inte göras.)
När den här spelades som mest så var jag både ung och vacker. Nu är jag bara och..... ha ha. Nä så illa är det väl inte, men jag älskar fortfarande den här låten.

Den vilda jakten på glassmaskinen

I lördags var vi ute och promenerade (ca 5 timmar blev det) och under denna tur gick vi då och då in i lämpliga affärer för att hitta en glassmaskin. Jag menar, har man två barn så är det klart att dom ska få glass i stora lass nu när det är sommar och allt. Sedan måste jag ju erkänna att jag ser fram emot att få rejva loss och få göra lite häftiga smaker och testa lite coola recept som jag har på lut.

Någon glassmaskin hittade vi dock INTE. Vi gick än hit och än dit men inte den minsta lilla glassmaskin gick att uppbåda. Lite snopna och med en son som nästan trodde att detta betydde att det ALDRIG skulle bli någon glassmaskin gick vi hem. Jag ägnade ganska mycket tid åt att övertyga sonen om att en glassmaskin ska det bli i alla fall, även om den tydligen inte skulle köpas på Södermalm.

På söndagen gav vi oss ut igen. Denna gång med siktet inställt på city. Claes Ohlsson, sa jag. På gubbdagis finns ALLT. Mycket riktigt. På C O hittade vi en glassmaskin från Philips och NU har jag dessutom gjort första lasset med glass.

I frysen ligger i detta nu ca 1 L vanilj och jordgubbsglass (som har ett stänk konjak också för säkerhets skull). Om det är kvar något imorgon återstår att se, men då är det bara att göra mer. För nu har vi en glassmaskin :D

onsdag, juni 24, 2009

Kvälssudd

Igår kväll hade vi träff med något som kallas för pilsnerföreningen. Det är en sammanslutning av jurister som alla (utom en, men jurist är hon och ingår i "klubben" gör hon) som har varit eller är anställd hos min nuvarande arbetsgivare. Killarna i gänget brukar ses lite oftare men igår var vi i "damsektionen" med också. Vi hade en riktigt trevlig kväll på Snaps och åt god mat och drack vin. Det blev en del juridikprat, men vi pratar faktiskt om annat också ;)

Det var särskilt roligt att J var med eftersom hon kommer att åka till sydligare bredgrader på torsdag och är borta hela semestern så jag är glad att vi fick chansen att ses innan hon åker. (Lycklig resa hjärtat och stor kram)

Ikväll blir det betydligt lugnare. Efter jobbet ska jag åka en sväng till sjukhuset och hälsa på pappa och sedan ska jag hem till familjen och bara ta det lugnt. Måste erkänna att jag är liiiiiite trött idag, som småbarnsförälder är man ju inte direkt van vid att gå på krogen mitt i veckan, men vi hade så trevligt så det var absolut värt det :)

Vi pustar ut

Allt har gått bra med pappa och även om han kommer att ha en lång rehab framför sig så verkar det som att operationen har gått bra.

Han är fortfarande kvar på sjukhuset och kämpar som bäst med att försöka äta fast föda. Det går så där, men pappa är envis så det kommer nog att gå bra till slut.

Med lite tur så får han komma hem på fredag och det känns skönt, för även om personalen är hur gullig och bra som helst så är det ju aldrig kul att ligga på sjukhus. Man blir uttråkad, så bara är det, så jag är glad för att pappa snart få komma hem.

söndag, juni 07, 2009

Fullt upp

Jag lever, men har absolut ingen tid över för min lilla blogg just nu. Jobbet är fullt tillräckligt bara det och sedan är dessutom kvällar och helger späckade med aktiviteter av alla de slag. Mycket är roligt och annat känns mer som plikt.

Jag ska bara försöka hålla ut till midsommar så lugnar det ner sig sedan.

Mitt i allt har en närstående blivit allvarligt sjuk så jag har i sanningens namn inte varit så inspirerad att sitta vid datorn och skriva små piffiga inlägg. Nu verkar det dock som prognosen framöver ändå är rätt hoppfull så jag lägger min tro till att allt kommer att lösa sig och bli bra i slutändan. Det måste det bli. För jag älskar min pappa så fruktansvärt mycket..........