fredag, juli 14, 2006

The red shoes

Jag älskar verkligen skor och har inget emot höga klackar trots att jag är 1.81 alldeles av mig själv, men här tror jag nog att gränsen är nådd till och med för mig. HUR i hela fridens namn går man i dom här?????!!!! Någon som provat?





















Bild från House of Lillith

Nyfunnen Vintagebutik

Sonen och jag tog idag en tur på Söder i väntan på att maken skulle klara av sin sista arbetsdag innan semester och hittade då en (för mig) ny klädaffär. Skatboet. Då sånt inte händer för ofta tog jag halvtrulig 6½ åring i hampan och travade in. Utbudet består av ny design, utvald second hand och korsetter. Hade det inte varit för vissa omständigheter, (Mallorca om en vecka! Håll i pengarna nu för böveln.) så hade jag slagit till på en underbar svart sidenklänning i lite 20-tals stil! De trevliga tjejerna har även ett eget märke som de kallar för Heroine, hittade en underbart söt kjol som gav "vill ha" vibbar. För den som gillar gothromantik och svart är det en guldgruva!
Jag rekommenderar verkligen ett besök på Katarinabangata 28.

fredag, juli 07, 2006

Mer om människans anatomi

I Aftonbladet kan vi lära oss mer om den mänskliga kroppen i allmänhet och den kvinnliga kroppen i synnerhet! Jag hade ingen ANING om att mina bröst är ett par könsorgan! Jag har i alla år levt i tron att könsorgan är dom delar av kroppen som tillverkar bebisar, men jag har tydligen helt fel där!

Anders Nylund kan inte bara väder! Han är även expert på kvinnokroppen!

Bra låt

Jag är rätt svårflirtad när det kommer till svensk musik, men Lisa Miskovskys nya singel "Mary" är verkligen jättebra.

torsdag, juli 06, 2006

Mot slutet av värsta veckan

Jag börjar ana ljuset i tunneln. Halvtid är passerat och för varje minut som gå kommer semestern så sakteliga närmare. Jag börjar mer och mer tänka på allt mysigt och kul som vi ska göra på semestern i stället för att yla över att det är så långt kvar. Någonstans i bakhuvudet hör jag Biskop Thomas frihets sång. Frihet är det bästa ting, som sökas kan all världen kring…… Kanske inte nått som dyker upp i huvudet på andra men har man gått i en skola som hade körsång på schemat flera gånger i veckan så dyker det upp sånt där ibland.

Dagens små men ack så delikata problem är var maken och jag ska äta innan vi går på Depeche Mode konserten imorgon och sedan måste jag köpa ett hallonrött nagellack som kommer att bli jättefint till min solbränna! Tänk om ens problem alltid låg på den nivån!

tisdag, juli 04, 2006

Människans anatomi

Jag gick just förbi tidningsstället på jobbet och såg följande rubrik på en av tidningarna:
Så visar du framfötterna och gör succé!

Min undran är: Var sitter bakfötterna!?

måndag, juli 03, 2006

Värsta veckan!

Jag har idag klarat av första dagen på värsta veckan på hela året. Veckan före semester. Det spelar absolut ingen roll hur roligt ens arbete egentligen är eller hur bra man trivs eller hur härliga arbetskamrater man har. Denna vecka suger babianröv! ALLTID. Timmarna blir på något mystiskt sett plötsligt till eoner av tid och där man förut hade tidsbrist eller pressat schema finns inte nog med uppgifter att fylla all denna jävla tid med! Jag fattar inte hur det går till, men jag skulle bra gärna vilja diskutera det här med Einstein. Jo nog FAN är allt relativt alltid! Och just nu är det tiden som är så relativ att jag håller på att gå upp i atomer. HUR ska jag överleva detta!? (Vilket jag undrar varje år och uppenbarligen klarar utmärkt)

För att lindra min semesterklåda gick jag hem från jobbet. En härlig promenad i solskenet genom Gamla stan och upp på söder via Slussen kan ju inte göra annat än gott. Jag tror nästan att jag var ensam svensk på Västerlånggatan! Och var det fler så var dom i alla fall inte från Stockholm. Solen gassade och doften av nybakade glassrån låg som en skir slöja mellan husväggarna och så japaner! Japaner till höger och japaner till vänster strösslat med tyskar och amerikaner! Det gav en viss känsla av att vara utomlands!? Och jag tänkte att nu har jag ju faktiskt bara FYRA arbetsdagar kvar. Sedan är det min tur att få drälla omkring i Gamla stan och äta glass ur nybakade rån!

lördag, juli 01, 2006

Fotboll!?!

Jag börjar stilla undra vad som hänt med mig! Jag menar jag gillar ju inte fotboll. Verkligen INTE. Jag tycker att det är såååå fånigt med en massa karlar (jo jag vet att det finns damfotboll) som springer som galna efter en liten boll i syfte att a) få sparka in den i ett så kallat mål eller b) få sparka till den över huvudtaget! Att det sedan dessutom kan uppröra nationer huruvida denna boll hamnat si eller så många gånger i en av de där målen är en fullständig gåta........ MEN så var det den där matchen mellan Sverige och Tyskland ....... alla dom andra skulle ju titta så där satt jag vid tvn tillsammans med släkten på midsommardagen för att genomlida eländet.
Så flinade den där lilla äckliga domaren när han gav svensken rött kort och plötsligt hör jag mig själv gapa och svära som aldrig förr!!!!! (Det var helt overkligt. Nästan en utomkroppslig upplevelse!)
Efter det har jag kommit på mig själv att flera gånger fråga maken vilka lag som ska spela just den här kvällen och liksom hamnat i soffan och bara råkat kolla en match här eller en halvlek där! Mycket mystiskt......... märkligt....... hmmmmmm
Vet ni nu hinner jag faktiskt inte skriva mer för då missar jag matchen mellan Brasilien och Frankrike!

En härlig dag med vikingar

Vi har haft en jättehärlig dag tillsammans med goda vänner ute på Stallarholmen där dom hade en Vikingamarknad! Vädret har varit helt underbart och även om bilfärden var lite varm så svalkade det skönt från havet vid marknadsplatsen!
Där fanns hantverk av olika slag, prylar, "vikinga mat" och mycket annat. Vi åt lunch bestående av grillat vildsvinskött, kokt korngyn med rotsaker och lingondricka!
Sedan brann det lite i plånboken och vi gav oss in bland stånden för att se om det fanns något lockande att köpa. Det gjorde det så klart! Jag köpte två olika kryddblandningar. En för fisk med bla citron och dill som jag tror blir mumma i gräddfil om man vill göra en sås och en med bla rosmarin som försäljerskan sa var underbar till ugnspotatis och efter en sniff i påsen är jag benägen att tro henne. Sedan köpte jag en bit getost med ett stråk av grönmögel i. Den smalt i munnen kan jag tala om! C köpte lite silversmycken som var väldigt fina och även om jag blev lite sugen på ett par örhängen så vill jag spara mig lite till Mallorca och inte köpa så mycket just nu.
Efter all shopping var vi lite varma och trötta så då gick vi till en lite strand precis vid utkanten av marknaden och badade. (dvs jag gick ner i vattnet och plaskade lite medan barnen och J badade! C gjorde ett tappert försök men jag tror inte hon lyckades komma i riktigt.)

Marknaden är imorgon också så har ni vägarna förbi Mariefred så tycker jag helt klart att ni ska göra en avstickare till Vikingamarknaden på Stallarholmen.