fredag, april 28, 2006

Powerfredag

Idag ska jag vara en supergirl. På lunchen ska jag sticka till Centralbadet och och simma i 30 min. Sedan ska jag gå hem efter jobbet vilket kommer att ta 45 min i rask takt. Sedan ska jag köra järnet på träningshojen i 60 min vilket blir ca 2.5 mil! Yeaaa!

Min man kommer förmodligen att få höra en del ylande när det blir dax att krypa ner i sängen men han kommer i alla fall att ha en vältränad ylande fru ! :)

torsdag, april 27, 2006

Dags att deklarera

Om man som jag inte har några problem med sin deklaration kan det vara smart att deklarera via telefon, nätet eller sms. Då får man nämligen pengarna (för de lyckostar som får tillbaka) före midsommar!
Pärlfabriken på Mallis ligger DÄRÅT! :) (Jag ser ett par fina pärlörhängen och ett underbart pärlhalsband......)

onsdag, april 26, 2006

Stranden på Mallis närmar sig!

Lördag: 2 mil på träningscykeln och långpromenad
Söndag: 2.1 mil på träningscykeln och långpromenad
Måndag: Lat
Tisdag: 2.6 mil på träningscykeln

Undrar just om man får en schyst rumpa och snygga ben av det här eller om det bara tänker göra förb"#¤¤"t ont i underredet! Hmm jag ska i alla fall dra på mig träningskläderna nu och ta en ny sväng medan jag kollar på Top Model! Thinspiration tänkte jag...

Btw så har jag hakat på trenden och blivit en Buzzador! Följ gärna länken så kommer du med via min inbjudan!

Dagens vill ha !


Uppmärksammade denna drömklänning från Roberto Cavalli i senaste numret av svenska Glamour där Nicole Richie poserar sött i den!
Skulle vara nått att trippa runt i ! Eller hur!?

NYTT ITP-avtal!

Normalt skulle jag inte blogga om nått sånt här! För mycket jobbet, men jag höll på att ramla av stolen när jag såg nyheten på intranätet nu på morgonen. Vet ni hur länge dom har förhandlat!? Det är närmare 10 år!!!! Så grattis alla tjänstemän! Nu har vi en premiebestämd plan!

Så här ser den ut i korthet:
Svenskt Näringsliv och PTK har äntligen kommit överens om en ny premiebestämd ITP-plan för privatanställda tjänstemän födda 1979 eller senare.
Den nya ITP-planen innebär att arbetsgivarna ska betala en premie på 4,5 procent på lönedelar upp till taket på 7,5 inkomstbasbelopp och 30 procent på lönedelar över taket. Pensionen börjar tjänas in från 25 års ålder. Tjänstemannen väljer själv försäkringsgivare precis som i Avtalspension SAF-LO. En del av premien kan användas till ett familjeskydd. Flytträtt ingår också i avtalet. Avtalsparterna kommer att upphandla försäkringsgivare som har rätt att förvalta ITP-premierna.
För tjänstemän födda före 1979 fortsätter nuvarande ITP-plan att gälla.

fredag, april 21, 2006

Nytt album från Spetsnaz

Spetsnaz är ett band som håller till i Örebrotrakten och består av två killar, Pontus Stålberg och Stefan Nilsson. De är djupt influerade av EBM och lyckas med konststycket att göra EBM ”som det lät förr” utan att härmas eller sakna ett eget sound. (Jag är både grinig, petig och väldigt kräsen när det handlar om musik ska ni veta). Jag kan tveklöst jämföra dem med legender som Nitzer ebb så fattar ni vilken kvalité vi pratar om här!
Med sitt nya album Totalitär sopar de banan med de flesta nu verksamma band inom synthsvängen. Låten Evader är SJUKT bra. Jag kan höra den om och om igen utan att tröttna. Basgången är genialisk och jag får en abstinens liknande lust att dansa. Danslusten väcks för övrigt av de flesta låtar på albumet (Ähh det gäller alla deras låtar, spelar ingen roll vilket album man lyssnar på ju) Sonen är helfrälst i låten Uniform och stod och sjöng på refrängen senast i affären!
Produktionen är högklassig och de lyckas skruva till så feta basljud att man blir knäsvag.
De håller även hög kvalité som liveband. Jag hade ju äran att få kolla in dem (igen) på Universitetet för ett par veckor sedan och jag hävdar fortfarande att det var fel ordning på banden. Spetsnaz borde varit huvudband.

Kolla gärna in detta band om du har möjlighet och lyssna absolut på deras album!

tisdag, april 18, 2006

Sockerbombad!

Jag lyckades hålla mig ganska bra ända fram till Påskdagen, men där tog det lilla vett man har slut och jag åt JÄTTEMYCKET godis! (Öh var det inte du som skulle till Mallis i sommar? Du vet, stranden..... bikini osv ) Dessutom har vi ju varit hos kakgudinnan (svärmor) och det bara GÅR inte att låta bli hennes kakor! Jag är HELT maktlös inför hennes franska våfflor! Så när jag gick till sängs på söndagskvällen ingick jag ett avtal med mig själv om att ha två sockerfria veckor. Ett undantag är frukt som jag absolut inte kan vara utan och mitt bröd som jag bakar själv och som det är lite sirap i för jäsningens skull. Sedan ska det bli en kost med tyngdpunkt på proteiner och långsamma kolhyderater och ett gäng prommenader på det så ska man väll snart ha pliktat för påskens synder!

fredag, april 14, 2006

Långfredag

Nu har vi avslutat en extramumsig frukost: Omelett med lite bacon och persilja, hembakt bröd och en liten minifruktsallad med färsk papaya och annanas, och te (earl gray lyx) så nu är vi laddade för långfredagens påskfestande hemma hos Blingföräldrarna.
Det ska bli kul att träffa Blingsyster och hennes lilla tös. Det var länge sedan vi sågs nu.
Nä nu ska jag fixa ansiktet på den här påskkärringen och sedan bär det av ! Oh vad det ska bli gott med mammas inlagda sill. Jag längtar!

torsdag, april 13, 2006

Gigot à la Cavaillonnaise

Eftersom vi kommer att tillbringa resten av påsken borta så passar vi på att ha en egen liten påskmiddag hemma idag bara vi tre!
Jag fick tag i en fin lammstek med ben i affären igår och jag känner mig kreativ idag så det blir inte den vanliga vitlöksspäckade lammsteken utan en variant från Provence som jag hittade i en av mina kokböcker. I vanlig ordning håller jag mig inte slaviskt till receptet. Så här gjorde jag:

Sätt ugnen på 200 grader

1 lammstek puttsad och stucken med djupa snitt för späckning.
Fyllning:
ca 1 dl rimmat fläsk i små tärningar
lite salt
lite peppar
lite vardera av timjan, oregano och kyndel
lite färsk hackad persilja
1 stor pressad vitlöksklyfta
Blandas väl och sticks in i fickorna på steken tillsammans med sardellfiléer

Lägg steken i en gryta som tål ugnsvärme och som har lite olivolja hält i botten. Låt den stå 30 minuter utan lock i ugnen. Ta ut och sänk ugnstemp. till 150 grader. Häll över 1 pkt krossade tomater, svarta oliver (jag kör med kalamata) efter behag, 2 lagerblad, resten av vitlöken i klyftor (det går alltså åt en hel vitlök till den här rätten!) och ca 1½ dl torrt vitt vin. Sedan ska det stå med lock i ugnen i 2 timmar. Köttet ska vändas ett par gånger under tiden så jag kör på ½ timmes intervaller. Sedan är det bara att njuta!

Blinghår

För ett par dagar sedan pratades det hår på Linda Ks blogg och jag lovade att lägga ut en bild på 1 metersbarret och här är det! (Det är inte riktigt 1 meter. Snarare 90 cm, men i alla fall.)


Update: Jodå håret är äkta. Både vad gäller längd och färg!

onsdag, april 12, 2006

Guldägg!

Man undrar hur svårt det kan vara! Att hitta guldfärgade påskägg alltså. Jag kan tala om att det är attans svårt!
Jag och sonen hade ju en dag på tu man hand idag och efter en stunds överläggning vid frukostbordet så kom vi överens om att gå på ägg- och godisjakt inne i city. (Vid förslag om Skansen la Blingmamma in ett veto och hänvisade till det ickevarma vädret och den ogröna naturen.)
Först begav vi oss till Åhléns City, men det hade vi inget för. Faktum var att de påskägg som finns där inte känns som om de är gjorda för barn utan snarare trendkänsliga 25 åringar typ! Jag fattade ingenting! Påskägg ska vara gulliga med söta kycklingar som baxar runt på färgglada ägg bland en massa vårblommor osv. Inte vara mönstrade för att matcha wrapklänningen! Gahh
Efter det bakslaget gick vi till Debenhamns men gick snabbt ut igen. Inga guldägg där inte.
PUB har en stor banderoll som hänger över hela Drottninggatan där man skryter om sitt påsktorg. Fina fisken tänkte jag. Ägg hade dom, men inte i guld.
Vid det laget så insåg jag att det inte blir några guldägg så jag tog med sonen till Hurry Curry för en välbehövlig fika. Jag tog en te och en macka av mörkt bröd med en ägg och curryröra och avocado. (Jag var GRYMT sugen på Halloncheesecaken med pistachtopping, men lyckades trotts hjärnans våldsamma larmande om sötsaken ifråga, få munnen att beställa den nyttigare smörgåsen istället.) Sonen tog färskpressad apelsinjuice och en stor bit citronmarängpaj.
Sedan gick vi ner i Hötorgshallen och handlade lite torkad frukt och nötter. (Fy vad det lät trist!) När vi gicki ner i tunnelbanan så såg vi plötlsigt ! TADAAAA Påskägg i GULD! Godisbutiken där hade fin fina ägg klädda i guldstanniol. För det vet ju vem som helst att ska man ha skattjakt och leta efter drakägg så kan dom fasen inte vara fulla med små söta påskkycklingar och div. vårblommor!

PS Anledningen till att jag ratade magnifik mumsbit på Hurry Curry är att vi på påskafton åker till svärföräldrarna och svärmor är kakornas okrönta drottning. Hennes franska våfflor är beroendeframkallande och brysselkexen bara smälter i munnen osv. Hon skåpar ut vilket fik som helst så jag spar mitt kakintag till helgen!

tisdag, april 11, 2006

PÅSKLOV!

JAG HAR PÅSKLOV!!!! För mig har det varit fredag idag, för nu tänker jag inte jobba mer den här veckan! Snälla chefen har beviljat semester imorgon och på torsdag har vi ledigt i vilket fall som helst och sedan är det påsk! Chefen var extrasnäll idag för vi fick både påskgodis i söt liten påse och två biobiljetter var på vår avdelning för goda arbetsinsatser under årets första kvartal! Imorgon ska jag göra nått kul med sonen, vad har vi inte riktigt bestämt, men nått mysigt ska det bli i alla fall och så måste vi köpa påskägg och ungefär 1 ton godis. Torsdagen jobbar maken bara halvdag så eftermiddagen går vi säkert runt på Söder och gör av med lite pengar på nått fik eller så. Fredagen tillbringas hos mina goa föräldrar och bling-syster ska visst komma också. (Oh vad jag längtar efter mammas inlagda sill. Den är såååå god.) På lördag åker vi till snälla svärföräldrarna och där ska vi även träffa makens syskon med familj och alla barn ska få ett påskägg med godis, MEN lite ska dom få jobba för gotterna. Jag håller som bäst på att hitta på en skattjakt. Alla detaljer är inte klara, men tanken är att det ska bli som ett litet minilajv. Måtte jag nu bara hitta påskägg i guld!

onsdag, april 05, 2006

Guldig sommar

Jag gjorde ett par små fynd i ett parfymeri som hade rea förra veckan. Jag hittade en Juicy Tube från Lancôme i färgen ”Precious Gold” och ett matchande nagellack från OPI i färgen ”Symphony in gold” så nu kan jag guldglänsa om både läppar och naglar i sommar!
(Lacket är mer guldigt än vad bilden visar.)






Inne på Söderhallarna köpte jag ett salt scrub för kroppen ”Sluscious Salt Scrub” med grapefrukt och fänkål från De Laurier! Det är jätteskönt och huden blir len som sammet efter att ha fått en omgång med saltet i duschen.

måndag, april 03, 2006

Sabbad helg!

Snabbkurs i hur man sabbar sin och familjens helg!

Under veckan ser man till att skaffa sig vinterkräksjukan så att den bryter ut lagom till natten mellan fredag och lördag. Sedan ägnar du den natten åt kräksjukans alla nöjen medan maken vankar som en äggsjukhöna utanför badrummet och undrar om det finns nått han kan göra. Resultat: Ingen av er får sova!
Sedan tillbringar man lördagen i sängen, svag som en kattunge och försöker återställa den minst sagt bristfälliga vätskebalansen och oroar sig för hur man ska orka gå på kvällens konsert som man har biljetter till! (Det är viktigt att man skaffat sig nått kul att göra på lördagskvällen så att man verkligen får genomlida lördag dag med en del ångest. Natten går bort eftersom man inte riktigt har tid att ha ångest över någon jäkla konsert just då) Vi 17-tiden vinglar man ut i duschen och försöker övertyga både maken och sonen om att -Jorå jag mår fint. Inga problem. Vilket inte blir särskillt trovärdigt eftersom ansiktsfärgen får nytvättade lakan att se skitiga ut! Sedan körs sonen över till de snälla morföräldrarna som lovat vara barnvakt och man åker hem och tänker : -Härligt 4 timmar kvar innan jag måste göra mig iordning.

Obarmhärtigt nog blir klockan 21 mycket fortare än vad man kan tycka är lämpligt och det är dax att sminka sig och klä sig för kvällens konsert (Spetznaz och Covenant på Universitetet)

Sa jag att jag lyckats få i mig ungefär 1 äpple på hela dagen + te och en massa vatten? Ni förstår själva ! Pigg som en lärka!

På grund av mitt eländig tillstånd tar vi bilen ut och kommer lagom till när Spetznaz börjar spela. I pausen mellan banden dricker jag lite Coca-Cola (Tanken var ju att vi skulle festa lite så .....) Efter typ tre låtar på Covenants del av konserten känner jag att jag inte pallar stå längre och hittar en stol att parkera mig på. Så fort dom slutat spela åkte vi hem!
Åhh tänker ni. Nu är det värsta över. Ha ha ha ni har så fel.

På söndagen åker vi till snälla morföräldrarna för att hämta sonen och stannar på middag som jag faktiskt lyckas få i mig lite av. Sedan börjar sonen klaga över ont i magen.......... Hmmm Jag ber om en påse som vi kan ha i bilen, men vi hinner inte riktigt så långt. När vi håller på att ta på oss ytterkläderna får jag snabbt användning för påsen.... (Det är alltså viktigt att man ser till att smitta andra i familjen för att det roliga inte ska ta slut alltför snabbt)

Söndag natt tillbringas med att ta hand om liten son som kräks och kräks och kräks. Det byts tröja och sängkläder. Det matas vatten skedvis. Det vysjas och klappas och hålls om pannan när det är dax för nya kräkningar.
Resultat: Ingen får sova.

Idag har jag tvättat och tvättat och tvättat. Matat utslagen liten fågelunge med te, vatten, bröd med smör och banan. Torkat golvet och tvättat av soffan. (Varför kan ni nog lista ut) Osv.

Sonen är nu märkbart bättre. Mycket bättre och ser tom fram emot lite hemlagad potatismos som straxt är klart.

Frågan är bara. Var det DETTA jag såg framför mig när jag vaknade i fredags?
Nopp!