lördag, juli 07, 2007

Bara en liten fråga....

Hur kan Migrationsverket kalla det som sker i Irak för en icke väpnad konflikt? Idag hörde jag att ca 150 människor mist livet i olika bombdåd de senaste dygnet. Räknas inte bomber som vapen då eller har jag missat nått?

Det som sker i Irak är fruktansvärt och jag kan inte tänka på hur detta stackars folk måste lida utan att få ont i magen. Speciellt de stackars barnen..........

Skäms Migrationsverket!

6 kommentarer:

Miss Upsey Daisy sa...

Ibland är världen galan i Mellanöstern men galenskapen finns även här på ett annat vis.

Tänk ett varv till.

Fasiken.

Fru Choklad sa...

Jag håller med om att galenskapen finns överallt i världen.
Vad det här inlägget handlar om är Migrationsverkets BENÄMNING på det som sker i Irak. Hur många varv jag än vrider på saken kan jag inte få det till nått annat än en väpnad konflikt och jag tycker att det är märkligt att man på Migrationsverket kommit fram till att så inte är fallet.

Att jag sedan uttrycker en empati för civilberfolkningen är något jag känner inte bara för civilbefolkningen i Irak utan även för civilbefolkningen i andra delar av världen där väpnade konflikter pågår.

Anonym sa...

Håller så med dig. ALLA människor har rätt till att leva i fred och frihet utan att vara rädda och jag förstår att varenda familj i världen vill erbjuda sina barn en trygg uppväxt.

Jag skäms över Migrationsverket och de polistiska beslut som ligger bakom. Innan de öppnar truten borde de alla resa runt och turista i Irak ett par veckor just nu och ta med sina barn.

Om politikerna och byråkraterna vägrar är det bara att tala om att det inte finns ett personligt hot mot just dem så då är det bara att fara, liksom.

Anonym sa...

Jag har ingen aning hur dom tänker men att inte klassa det som en väpnad konflikt känns bara....dumt, i brist på bättre ordalag.

Miss Upsey Daisy sa...

Vad jag menade var att det är verkligen galenskap HÄR när sådana beslut tas att det inte är krig. Bildade människor som jag ändå antar att det rör sig om borde väl ändå fatta mer relaventa beslut.

Det var det som var galenskapen här.

Fru Choklad sa...

Maria: Ja man kan ju undra om de själva skulle vilja att deras barn fick genomlida krigets helvete. Det är precis vad de Irakiska barnen tvingas göra! Usch ! Jag blir så arg när jag tänker på det !!!!!! :/

Fredrik: Ja det finns många ord man kan använda: dumt, idiotiskt, ignorant, omänskiligt osv....

Miss UD: Ah det var SÅ du menade! Du har så rätt!