onsdag, juli 11, 2007

Vid middagsbordet

Har ni tänkt på hur perfekt det här med middagsbjudningar egentligen är!? Man samlas runt god mat och dryck och pratar om allt mellan himmel och jord. Jag älskar den här typen av sammankomster när timmarna går utan att det gör något. Man bara sitter där, mår bra, skrattar, äter och dricker.

Ibland brukar jag leka med tanken att jag får bjuda in tre personer som jag är nyfiken på och verkligen skulle vilja ha en sådan här långsittning med och inatt när jag var vaken ett tag så började jag fundera över vilka dessa gäster skulle vara.

Rick Steiner: En berömd kock som har en otroligt bra filosofi runt det här med mat och som verkligen brinner för allt vad mat heter. Jag har sett en hel del av karln på BBC Food och jag gillar verkligen hans stil. Dessutom verkar han otroligt trevlig. Lite risky kanske att bjuda en stjärnkock på mat, men jag tar risken bara för att få höra honom berätta om sina fantastiska matresor och lära mig av en riktig mästare.

Dan Söderkvist: En av killarna i Twice a man. Twice a man har funnits i 25 år och med sin långa erfarenhet av branschen måste han ha massor med roliga och otroliga historier att berätta. De har inte bara gjort egen musik utan även skrivit musik till flera teateruppsättningar, tv-serier och utställningar. Musiken är elektrobaserad, genialisk och intelligent, men att försöka förklara den är nästan omöjligt. Den måste upplevas. Även om han inte vet om det så är han min musikguru och att få lära av honom skulle vara att få en av de bästa lärare som går att få. Gå gärna in på deras My Space och lyssna. De kommer att spela live i Kungsträdgården i Stockholm den 17e augusti på Kulturfestivalen och i september kommer ett nytt album.

Sir David Attenborough: Hans naturfilmer är underbara, fascinerande och helt fantastiska. Med sitt arbete har han lärt mig så mycket och låtit mig se arter jag inte ens skulle veta existerade om jag inte fått se hans program på tv. Jag är säker på att hans historier skulle få oss att häpna skratta och förundras, men också känna en sorg för han om någon måste på nära håll sett hur vi människor förstör vår underbart vackra jord.

Vem skulle du vilja bjuda på middag?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag skulle nog vilja ha en riktigt matinspirerad middag, så två personer är helt spikade i det avseendet. Gordon Ramsay och Jamie Oliver, mina två gurus när det kommer till mat. Som tredje person och för att det inte blir alltför grabbigt så bjuder jag även in Virginia som blev runner-up (och min absoluta favorit) i Gordon Ramsays Hell's Kitchen säsong två. :)

För övrigt, kan du skicka ett litet mail åt mig så ska jag fixa några låtar från mig åt dig. Har som sagt gjort om hela datorn och din mail-adress åkte tyvärr till sälla jaktmarker..

Konsultpappan sa...

Mig själv x 3.
Jag tror jag skulle lära mig skitmycket om vad andra gillar och stör sig på hos mig.
Faktiskt! Tänk dig att käka middag med tre versioner av dig själv. Hade du tyckt det var klockrent kul - eller hade det varit en sådan middag du ville ringa och säga att lillkillen kändes varm så du måste ställa in måltiden?

Fan vet om jag gillat att se mig själv utifrån på det sättet. Eller så hade jag kanske blivit jättenöjd och än mer självgod...

Fru Choklad sa...

Fredrik: Oh jag är rädd för Gordon Ramsay! Bjuda honom på middag skulle jag inte våga! Även om jag beundrar honom och hans kunskaper som kock så skulle han förmodligen få mig att bryta ihop och bli en blöt gråtande fläck på golvet. Fast det är klart. Om jag slipper skäll för maten så vore det en kul gäst.

Mail kommer! Oh vad kul det ska bli att höra!

Konsultpappan: Först tänkte jag Oh my goooood! Tre av mig! Jisses! Men när jag tänker närmare på saken så vore det rätt intressant! Jag/Vi skulle ha väldigt mycket att prata om och inte behöva förklara hur man menar. Jag hade nog tyckt att det skulle vara klockrent kul faktiskt! :) (Och lärorrikt!)