söndag, maj 24, 2009

Lyx på landet

I torsdags kväll sa svärfar plötsligt: " om man skulle gå bort till bron och dra upp lite strömming". Sagt och gjort, och en timme senare kommer han hem med en rejäl laddning strömming som genast rensades och stektes. Sedan festade vi på nyfångad strömming, hårtbröd med ost, öl och snaps.

Det var så otroligt gott och när vi satt där och mumsade så tänkte jag att de flesta har nog trots allt missuppfattat det där med lyx. Inte tusan är det att ha en vräkig villa i Hollywood eller nått annat i den stilen. Nej det är att sitta med sina goa svärföräldrar fram på kvällskvisten och äta svärfars nyfångade stömming och prata om stort och smått medan natten smyger sig på.

tisdag, maj 19, 2009

Mosig

Igår jobbade jag över en och en halv timme. Idag kom jag hem 19.30 efter att ha jobbat över, sprungit och handlat inför helgen och sedan hämtat sonen som haft disco på fritids. Maken och Lilla damen har varit hemma idag med, men idag har det varit så pass mycket fart på henne att vi är överens om att en dag på dagis bara kommer att göra henne gott. Imorgon kommer jag INTE att jobba över. Imorgon ska jag gå 15.00, sedan hägrar fyra dagars ledighet som vi skall tillbringa hos svärföräldrarna. Det ska bli så skönt.

När jag kom hem såg jag att jag fått en avi från Nailmail så nu har mina NfuOh lack kommit. 6 godingar ska ligga i ett litet paket på posten och vänta på mig :) Nått ska absolut testas under helgen och jag är sjukt nyfiken på hur NfuOh ska vara som märke och om jag blir lika frälst som jag tror. Jag beställde både vamp-paketet och edgy-paketet så det kan ju bli svårt att välja var jag ska börja :) Kärt besvär!

Just nu är jag dock så trött att jag faktiskt inte vet om jag orkar göra någon form av middag ens. Det får nog bli en kopp te och en frukt och ett avsnitt Angel innan jag somnar med Lilla damen i famnen.

söndag, maj 17, 2009

Undan går det.

Förra veckan var det åter dax att packa kartongerna på jobbet för en ny flytt. Tror jag hann sitta på min plats i ca 1 ½ år denna gång och nu är det alltså dax igen. Phu. Nya organisationen började gälla 4 maj och sedan har cheferna försökt att få ihop hur vi ska sitta fram till nu. Själv är jag supernöjd. Jag och kollegan M får sitta i ett ljust rum ut mot Vasagatan och har utsikt över Stadshuset och hela fjärden. Bättre kan det ju inte bli! Rent organisatoriskt blir det bättre också, i alla fall för vår avdelning. (Sedan är det ju två andra avdelningar som kommer att få det betydligt värre, men det är tack och lov inte min huvudvärk.) Annars har det varit full rulle med sonens simning och träning, min träning och Lilla damens nya förkylning. Hon har varit lite risig i slutet av veckan och inatt fick hon feber så hon och maken blir hemma imorgon och om det behövs även tisdag. Skulle det behövas är onsdagen min med lilla snuttan. (Nästan så att man hoppas! Det är ju så mysigt.)

Nästa vecka är annars en lyxvecka då jag bara jobbar tre dagar och är ledig i fyra. Behöver jag säga att jag ser fram emot de där fyra............

lördag, maj 16, 2009

Och vinnaren är......

Det ska bli väldigt roligt att se vem som faktiskt vinner hela balunsen ikväll. Här ska det laddas med läsk och popcorn som sig bör. Bidragen ska granskas musikaliskt (det lär vara det som är meningen) utseendemässigt och showmässigt. Kläder och smink granskas skoninglöst och bedöms ganska så styvmoderligt av Fru Choklad.

En favorit redan nu är Estland. Kolla in hennes makeup ikväll. Den har inspirerat mig de senaste dagarna med sin enkla rena naturlighet. En frisk fläkt bland alla överspacklade donnor. Den estniska sångerskan syns verkligen med sitt raka blankborstade hår och perfekta hy. På ögonen har hon bara lagt svart liner på den övre locken och svart mascara på de övre fransarna. That's it (som det ser ut). Det måste ju betraktas som smått genialt att kunna sticka ut med så lite eftersom nästan alla andra gör sitt bästa för att sminka så mycket som möjligt! (Malena klarar sig bra vid min kritiska bedömning. Hennes makeup är bara snygg. Inget överdrivet eller tillgjort utan bara sånt som förstärker hennes egen skönhet.) I andra änden av skalan har vi Armenien som i semin hade gjort en jätteläcker färgsprakande makeup som var både vacker och fantasifull. (Låten är inte så dum heller! Refrängen är helt klart dansvänlig.)

Ok nu ÄR det ju trots allt en MUSIKTÄVLING så lite om låtarna nu då. Här är mina favoriter och några som jag ......... är lite elak mot.
Sverige: Helt ok, men jag tror inte att den vinner, men stort + till Malena som är en gudinna på scen. Så klart håller jag tummarna :)
Frankrike: Jag är förtjust i den här. Det är såååå franskt. Den får mig att vilja dricka rödvin och äta brie och lyssna på Edit Piaf. Heja frankrike!
Grekland: Karln tar sig alldeles för mycket i skrevet och har sett på tok för mycket på Madonna. Du grabben! Hon har redan gjort allt det där...... för flera år sedan. Låten är annars ok att dansa till. Versen är riktigt bra faktiskt, men jag tycker inte att refrängen håller samma "klass".
Estland: Att hon är strålande vacker har jag redan nämnt, men låten är faktiskt vacker den med. Jag gillar det här. Och så spelar hon ju fiol också och det gillas av Fru Choklad. Det är nog det lite mystiska i låten som jag faller för skulle jag tro. Mycket snyggt stråkarr. dessutom.
Norge: Jag förstår att den här är en favorit. Den är jättebra och jag blir glad av den och fiol igen! Vad säger man? I'm happy :) Så sjunger han om älvor också......
Turkiet: Min favorit i år. Den här lägger jag en röst på helt klart. Jag gillar de lite arabiska tongångarna som genomsyrar låten. Det här går jag igång på. Jag blir glad och vill dansa hela natten. Hennes röst är helt ok den med. Hon skriker och gapar inte som vissa andra utan SJUNGER faktiskt. Det här är min vinnare och jag blir inte förvånad om den vinner hela tävlingen.
Bosnien-Herzigovina: Estetiken känner vi igen från Laibach som är Slovener. Snott lite där kanske? Musiken låter lite som gamla U2, så det blir inte mycket eget kvar..........
Ryssland: Ok vi förstår. Ni vill INTE vara arrangörer nästa år. Well ni slipper.

Vem ska DU rösta på ikväll?

söndag, maj 10, 2009

Det bakas cupcakes hos Fru Choklad

I september ska min kollega M gifta sig och jag har fått den äran att baka cupcakes till en mottagning hon ska ha i samband med bröllopet. Det blir ju en del bröllopsprat så en dag när hon pratade om mottagningen och att hon ville ha nått till kaffet men att bröllopstårta kändes lite fel på just mottagningen så födde vi fram idén med bröllopscupcakes istället. Vad jag förstått så blir det en 50-60 st så det blir ingen omöjlighet. Jag har också föreslagit att det kan vara klokt att göra olika smaker så att det så att säga finns nått för alla. Så nu ska jag försöka ta fram 3 olika smaker som är så pass olika att alla ska kunna hitta nått som de gillar.

M är väldigt förtjust i Citronmarängpaj vet jag så de närmaste veckorna ska jag ta fram ett recept som kan motsvara det fast i cupcakeform. Jag är inne på att använda lemoncurd inne i själva cupcaken och "frosta" dem med sånt där marängfluff som man kan köpa på burk.

Den andra varianten började jag testa förra helgen och är helt enkelt en chokladcupcake som ska fyllas med romstinna körsbär och glaceras med chokladfrosting.

Förra helgen testade jag dock att glacera med marängfluff eftersom jag ville se hur det beter sig. Note to self. Inte för tjockt för då flyter det ut och dekorationen måste sättas fast på en gång för annars blir det svårt att få det att fästa i fluffet.

Ser ganska smaskigt ut va? Låt mig säga att testpanelen var nöjd så jag tror ni vågar prova :)

Här kommer receptet: Sätt ugnen på 175 grader. Vispa 3 ägg (Fru Choklad kör med ekologiska) 2½ dl strösocker (ekologiskt där med) och 1 tsk vaniljsocker, riktigt pösigt. Smält 100 g smör (eko ni fattar va) och häll ner det och 1 dl vaniljkesella i äggsmeten. Rör ihop 3½ dl vetemjöl (eko) med 2 tsk bakpulver, 1 nypa salt och 3-4 tsk cacaopulver av bästa sort (eko) och blanda sedan i den torra blandningen i den blöta. Blanda väl. Sätt pappersformar i en muffinsform och häll i smeten till ca 2/3. Lägg 2-3 romstinna eller alkoholfria körbär utan kärnor i mitten av varje kaka och täck sedan med resten av chokladsmeten. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min och ta ut dem och låt svalna. Bre sedan på marängfluff eller någon anna frosting som du gillar och dekorera med nått fint strössel el liknande! Voilá! Cupcakes à la Fru Choklad :D

Jag visar självklart mina Citronmarängcupcakes när jag gjort dem med bild och recept så att ni också kan testa. För smak nr 3 har jag lite olika tankar, men om det är någon som känner sig manad att komma med förslag så är det bara att hojta till. Tänk till nu. Hur smakar DIN drömcupcake ?

torsdag, maj 07, 2009

Underbara små ting under lunchtid

Oj oj jag är så trött så jag nästan svimmar. Har sovit urdåligt de senaste nätterna så nu börjar jag känna mig rätt sliten, men jag måste bara berätta om lunchen i onsdags när jag bla träffade Hanton. Rätt som det var så langade hon upp en liten guldpåse på bordet med orden "Det här är till dig" Jag blev helt paff. " Vi gillar ju samma saker" sa hon med ett leende.

I påsen låg det 6 pigmentskuggor från MAC. Hur gulligt på en skala var inte det? Tack snälla rara Hanton för de fina skuggorna. (Gissa vad jag har idag, hi hi) Det var verkligen urgulligt av dig och gjorde mig glad ända in i själen. Kram till världens bästa Hanton!!!!

onsdag, maj 06, 2009

Har någon lust att dra i nödbromsen?

För själv hinner jag inte :) Nå riktigt så illa är det nog inte, men det är ju själva den så fort det rusar på just nu. På jobbet är det som vanligt full rulle hela tiden. Igår satt jag tex med förhandling hela dagen så idag när jag kom till jobbet så såg telefonen ut som en julgran. Den blinkade och hade sig för alla meddelanden som den samlat på sig.

Fast det händer ju roliga saker också. Idag ska jag tex äta lunch med raringen Hanton och det räknas absolut till roligheter. På fredag ska vi ha vårfest på jobbet och mitt största problem med det är att jag inte riktigt vet vad jag ska ha på mig, men det är ju så att säga kärt besvär.

Maj är ju för övrigt en riktig partymånad med allt kul som händer. Det fylls år och det ska grillas och en massa annat kul så helgerna är ju ganska fullbokade med trevligheter. Så mycket bloggande verkar jag dock inte hinna med, men så är det ju ibland. Igår SKULLE jag faktiskt plita ner ett par rader, men då strejkade nätet hemma (digitaltv också) så då tittade vi på ett avsnitt av Angel istället :D

Vi har ju tagit oss igenom alla säsonger av Buffy nu och jag kan säga att det är på gränsen till sorg att serien nu tagit slut. Den är så himla bra. Jag trodde inte jag skulle tycka att den var SÅ bra, men när man ser den så här i ett svep utan att behöva vänta en vecka mellan varje avsnitt och slippa säsongsuppehållen så blir det nästan som ett gift. Vi har sett ett avsnitt eller två nästan varje kväll sedan mitten av februari :) så underhållning har vi verkligen haft. Tur att jag har den på dvd så vi kan börja om ......... Det blir nog efter att vi satt i oss alla 7 säsongerna av spinoff serien Angel..... Är Fru Choklad en vampyrfreak? Jupp så är det. Sa jag att vi klämde filmen "Twilight"i helgen? Filmen bygger på första boken om Bella och Edward som jag läste i början av året. Jag längtar redan efter film nr2.

Nä nu måste jag sluta babbla om vampyrer och börja jobba lite.