söndag, december 31, 2006

2007

Nu är det inte många timmar kvar på det här året och jag vill bara passa på att önska er alla ett alldeles alldeles underbart gott nytt år! Hoppas att ert 2007 blir som en bal på slottet!

fredag, december 29, 2006

Mysig dag på stan - NOT

Vi skulle in till stan och ha lite mysigt idag jag och mina killar, men det var ju en idé som var lika befängd som att vi skulle få se en flygande ko! Vi började med att åka till Åhléns City eftersom jag ville kolla efter ett matchande halsband till de örhängen jag fått av maken i julklapp och ungefär där började det omysiga. Pilgrim har ju sedan ombyggnaden trängts in i ett litet båsliknande krypin och nu råkar dom dessutom ha 50% på stora delar (eller hela?!) sortimentet så att över huvudtaget ta sig fram till expediten var en pers i sig. Hon var både stressad, otålig, irriterad på sin kollega som verkade hålla på med annat än att ta hand om hysteriskt reahandlande människor och dryg som yes. Efter att ha blivit blängd på och snäst åt fick jag veta att halsbandet var slut.

Vi provar Debenhams sa jag till son och make som haft fullt sjå att hålla sig kvar på ungefär samma plats utanför Pilgrimsbåset upptryckta mot en vägg. Väl ute på Drottninggatan insåg jag att det här var bra mycket värre än vad det varit dagarna före jul. Det var SÅ mycket människor!!!!! Jag och maken turades om att beskyddande försöka lotsa sonen genom folkhavet utan att han skulle komma bort från oss eller bli omkullsprungen!

Även på Debenhams visade det sig att Pilgrim reas ut till 50% och att mitt halsband var slut! NK kanske har sa den trevliga expediten. Rart av henne att tipsa men jag tror inte hon vet hur fattigt utbud av Pilgrim NK har. Det vet jag nu! Inte värt besväret ens.

Efter det plöjde vi oss bort till Hötorgshallen för att handla lite saker inför Nyårsafton. Över allt folk folk folk!!! (Passa er för att köpa färska fikon i Hötorgshallen! För 5 fikon, 2 Charlottenlökar och ½ ask kryddkrasse betalade jag 105 kr!!!!) Efter denna pers var vi i stort behov av att få ta en fika och tog oss in på Hurry Curry vid Indiska där vi faktiskt råkade få ett bord. Stärkta av te, kaffe läsk och smörgåsar begav vi oss sedan hem … eller snarare FLYDDE hem till Söder. Tillbaka på fast mark omgiven av trevliga människor köpte vi lite te på Bönor och Blad i Ringen av supersöt expedit (alltid trevlig personal där btw).

Det lär dröja innan vi vågar oss in till stan igen! Tacka vet jag Söder. Home sweet home!

fredag, december 22, 2006

Helgplanering

Fredag: Vänta ut den extremt långsamma klockan och dra järnet härifrån när den behagar bli 15.00. Arbetslusten är ungefär lika stor som igår. Sedan ska jag möta upp make och son på Söder och ta en fika på nått mysigt fik och äta nått onyttigt och kaloririkt :-) På kvällen ska vi börja packa så smått och vid typ 22.00 eller i bästa fall 23.00 så ska jag rasa i säng.
Lördag: packa ihop det sista och mot eftermiddagen susa över till mina föräldrar och julstöka lite där och ladda upp inför dagen D.
Söndag: GOD JUL med massor av mys, god mat, Kalle Anka och brasa i öppna spisen hos mammsen och pappsen.
Måndag: Åka till makens föräldrar och träffa dem och makens syskon med familj. Mer mys, god mat (svärmors UNDERBARA kakor) och trevligheter. Eftersom det är en bit ( ca 30 min från Valdemarsvik) så stannar vi ett par dagar.

Favoritscener

På uppmaning av Kerstin ska jag nu lista fem favoritscener och efter att ha funderat en stund inser jag att det får bli ett urval. (Det finns ju så många BRA)

Utan rangordning:
1. Matrix: Scenen där Trinity och Neo kysser varandra i hissen + replikskiftet precis innan. Hittar inte nått klipp på det men det går att se en del av den scenen i denna tribute till Trinity och Neo

2 Kill Bill: Scenen där Uma Thurman och Lucy Liu figthas i en japansk trädgård är så snygg. Ren och stilistisk bildpoesi och så gillar jag scener med snö eller annat som faller har jag märkt.


3. Sagan om ringen: Här kan jag inte välja! Jag älskar scenen när Aragon och Arwen stå på bron i Rivendale. Åkturen från taket på Sarumans torn ner i "uruk hai-fabriken" är hissnande. Fyverkerierna på Bilbos fest är underbara. Mystiken när man får möta Aragon för första gången är ...... mysrys. De mäktiga krigsscenerna. Ni förstår själva. Jag kan inte välja EN scen ur dessa underbara filmer.


4. Pulp Fiction: Finns många bra att välja på här, men en scen som på samma gång är både hemsk, frånstötande, rolig och allvarlig är när John Travolta ska försöka stävja Uma Thurmans överdos med den där vidriga sprutan. Det är verkligen en sjukt bisarr scen.


5. Hero: Den med Jet Li ni vet. Återigen är det en scen när två kvinnor slåss, men det är så vackert gjort att man nästan glömmer bort att det är en kamp på liv och död. Färgerna med alla höstlöv som faller och den totalt genomtänkta färgsättningen är bedövande vacker. Här är en bild från höstscenen

torsdag, december 21, 2006

Släpp ut mig

Just nu är det lite halvkaos på jobbet. Vi har en omorganisation som träder ikraft den 1 januari 2007 vilket innebär att rätt många måste flytta till annan plats/rum under julledigheten så alla är lite stirriga just nu och kämpar som tusan med att hinna få ner allt i lådor innan de ska på ledighet. Självklart är jag en av dem som måste flytta så nu är större delen av mina saker nerpackade i kartonger och min arbetslust/moral är i princip körd i botten. Just nu vill jag bara gå hem och inte sätta min fot här förrän den 8 januari 2007, men icke! Jag måste hit imorgon med för att....... ja nu ska vi se ........ jag kanske kan ....... eller nej...... Ähhh jag ska hit och sitta lite då!!! Och gå hem TIDIGT. När jag sedan kommer tillbaka har det snälla Stadsbudskontoret varit här och flyttat mina lådor till nya rummet. Jag ska efter nyår bli "jobbsambo" med kollegan B i ett ganska stort rum ett par våningar upp i huset, men det ska nog bli bra. B är en riktig klippa och det kan vara en fördel att sitta i samma rum så man inte behöver springa så mycket när vi ska trampa runt i juridikträsket.

På cd-spelaren just nu: Die geschichte einer mutter med Bel Canto. Den är så vacker!

onsdag, december 20, 2006

Julhumor

Fick just denna lilla fundering på mejl från en kompis och den var så kul att den fick hamna i bloggen!

Både rentjurar och renkor får horn på sommaren.
Tjurarna fäller sina i början av vintern.
Honorna behåller sina horn tills de kalvat på våren.
Det betyder att alla jultomtens renar är honor.
Det borde man ju ha begripit.
Det måste vara kvinnor som klarar av
att dra en fet karl i röda kläder, till rätt adresser,
runt hela jorden, på en natt, utan att fara vilse.

måndag, december 18, 2006

Slott till salu

OM jag hade haft si så där 25 milj euro över så skulle jag lägga ett bud. Banne mig det skulle jag! Är man Draculafans så är man!

söndag, december 17, 2006

Glöggfest

Igår hade vi en liten glöggfest hemma hos oss. Vi hade verkligen jättemysigt och jag är så glad över att vi har så härliga och trevliga vänner maken och jag. Min väninna M hade med sin 10 månaders och jag kan ju tala om att det suger i bebistarmen rejält när man får träffa såna små godbitar *suckar med ett stort flin på läpparna* Jag skulle ju inte vara så pretto i år eftersom jag är gravid och så, men det blev en hel del i alla fall. Jag älskar helt enkelt att jobba i köket!















torsdag, december 14, 2006

10 dagar kvar till julafton

På lördag ska vi ha en liten glöggfest och jag tänkte då bland annat bjuda på dessa supergoda matmuffins som även passar bra att severa till soppa.

Det blir ca 20 stycken Ost och skinkmuffins

2 ägg
1 dl vatten
1 dl naturell yoghurt
½ dl olivolja
2 msk dijonsenap
3 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
1 rödlök
150 - 200 g rökt skinka
200 g västerbottenost
3 msk finhackade örter

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa samman ägg, vatten, yoghur, olja och senap. Blanda de torra ingredienserna och rör ihop det med äggblandningen. Skala och finhacka löken, tärna köttet riv osten. Rör ner tillsammans med örterna. Fördela i muffinsformar och grädda i 18-20 minuter. Dom här går åt!

96 dagar kvar till bebis

Mammastatus: Idag är magen spänd som en väl uppblåst ballong och det är inte gas kan jag tala om. Skinnet känns så där obehagligt sprickfärdigt och kliar så jag är färdig att anställa en personlig kliare! Förmodligen har vi en växer-så-det-knakar-dag, så det är nog bättre imorgon …… eller så är det inte det……. Jag sover fortfarande för lite och blir rätt trött på eftermiddagarna. Bäckenet börjar kännas som om det är gjort i smör istället för skelett så det är väl bara en tidsfråga innan man fått till en utpräglad pingvingång. Den har varit på gång till och från under ett par veckor men har jag en bra dag är den inte så tydlig, men nu har den nog kommit för att stanna. Både på mitt och makens jobb är det för tillfället babyboom och nu har de små börjat ploppa ut. Makens jobb leder med 2 födslar mot mitt där en kollega så sent som igår födde en liten son. (Mitt jobb kommer igen efter nyår.) När hon ringde mig var hon sådär knasigt pigg som man bara kan vara efter en förlossning. (Allt är fake! Man är supertrött, men kroppen har inte riktigt förstått det utan går på någons sorts hormonpigghet.) När jag hörde hennes lille son knorra i bakgrunden så fick jag en VÅLDSAM längtan efter att få hålla i min egen lilla bebis. Jag längtar efter henne så det gör ont i hela kroppen. Jag vill hålla henne nära mig, snusa på henne, känna hennes hjärta och pussa på henne. Hon är så nära och ändå så oåtkomlig på nått sätt. Frustrerande. Å andra sidan. Det är inte långt kvar nu. Bara ett par månader och sedan får jag träffa min lilla dotter.

Bebisstatus: Lilla damen växer så det knakar vilket i sin tur gör att magen putar mer för var dag som går (nästan). Det senaste dygnet har hon buffat runt lite mer än vanligt och hittat tillbaka till ett tidigare favoritställe för fötterna. (Höger sida vid midjan upp mot levern) Hon lär nu väga runt 1 kilo och mäter ca 35 cm från huvud till fot och har 5 cm långa fötter! Även om hon för det mesta är ganska varsam i sina rörelser så kan hon nu ge mig riktigt hårda sparkar. (Gärna mot revbenen kan jag tillägga)

Pappastatus: Maken är ju bara så underbar! Häromdagen kom han hem med en påse apelsiner bara för att han vet att jag gillar det och han har tagit över dammsugandet helt hemma bara för att jag inte ska behöva böja mig framåt och ringer alltid för att höra om han ska handla. Kort sagt han anstränger sig verkligen för att underlätta för mig. Han är nog fortfarande ganska bekymrad för det här med förlossningen så jag har dragit in Förlossningskliniken på tv4 fakta för hans del. Han får ägna sig åt att spela BF på datorn i stället så han är inte så ledsen för det. För övrigt har jag märkt att det där med att få gröt i huvudet tydligen smittar, för igår glömde han bort vår förlovningsdag. När han kom hem så sa jag inget utan det var först när han kom ut i köket och såg en stor bukett rosor och ett stort rosa papphjärta med en liten kärlekstext på som det gick upp för honom vilken dag det var. Jag hörde bara ett kvävt –Men det var ju själva fan att jag skulle glömma….. Han lät så förtvivlad att jag bara kramade om honom och skrattande förklarade att det absolut inte gjorde nått och jag menade det verkligen. Vi har ju massor med förlovningsdagar och bröllopsdagar framför oss så tillfället kommer ju åter. Dessutom är han världens bästa make på alla sätt så vad är då en bortglömd förlovningsdag?!

Storebrorsstatus: Här har vi en till som börjat längta rejält efter att lillasyster ska komma ut. Han pratar ganska ofta om allt han ska göra när hon har kommit och har stora planer på vilka vaggvisor han ska natta henne med, vilka tv-program hon absolut inte får se, hur han ska hjälpa till att mata henne, att han ska dra henne i barnvagn när vi går ut på stan osv. Det är bara dom där bajsblöjorna som han med varm hand överlämnar till mig och maken. Det är nästan så att jag och maken får små föreläsningar i hur bebisen ska skötas För övrigt tror jag att han börjar ladda upp för att ta julledigt. Terminen lider mot sitt slut och jag tror han ser fram emot att få slippa läxor för ett tag (även om hans ömma moder har högtflygande planer på fortsatt lästräning). Vad jag vet, men han fortfarande är omedveten om är att det nog kommer att bli väldigt mycket tv-spel under lovet (x-box till x-mas) så lite nyttigheter måste ju pillas in i det pressade spelschemat.

onsdag, december 13, 2006

Förlovningsdag

Idag firar maken och jag förlovningsdag, så ikväll firar vi Lucia dubbelt upp. (Ska jag vara ärlig tror jag att maken glömt bort att det är idag, men han kommer att bli påmind när han kommer hem. Nej inte av att jag slår honom med brödkaveln, utan av en lite överraskning.)
Snart ska jag ta min stora ömma mage med mig hem och fixa lite Lucia-förlovningsmys för mina killar.

Glad Lucia på er alla!

Make Up Store kväll

Igår kväll var jag med C på clubkväll på makeup-store. Vi brukar gå till butiken på Götagatan eftersom den är rätt stor och har så jättegullig personal. När vi kom serverades det julmust, (vin) pepparkakor och lusselängd. Sedan visade en av tjejerna en makeup och gav tips och råd om hur man ska göra för att lägga en snygg makeup. Fast jag varit sminkjunkie sedan jag var 15 år och periodvis slukat allt som kommit i min väg om smink och under mina universitetsår jobbade extra på ett parfymeri där jag gick en hel del kurser för olika märken så lär jag mig fortfarande nya saker så de här kvällarna är verkligen kul att gå på. Jag hade ju inte tänkt köpa så mycket den här gången, men lyckades ändå komma hem med ett läppstift - festival+ passande läppenna, en micro shadow - butterfly, en sminkborste och en twinkle eye shadow - astonish. Det lönar sig att shoppa på clubkvällen eftersom man har 20% rabatt och om man handlar för minst 500 kr (vilket i alla fall jag ALLTID lyckas göra) så får man gåvor. Igår kom jag hem med både en tidning, nagellack och läppglans. Dom brukar ha två olika kit som man kan välja på. En mycket trevlig kväll så här mitt i julstöket!

onsdag, december 06, 2006

104 dagar kvar till bebis

Mammastatus: Jag är trött som bara den eftersom jag sedan en dryg vecka tillbaka inte fått sova en hel natt, vilket börjar ta ut sin rätt på kroppen nu. TUR att jag ska vara ledig två veckor i jul och nyår så att jag får vila lite! Magen växer stadigt och det här med att komma ner till fötterna har börjat bli rena projektet! Att ta av och på skorna är ingen lek och jag sänder ofta varma tankar till den som uppfann skohornet (speciellt det med långt skaft). Att smörja in sig med kräm efter duschen är en ganska spännande manöver det med. Igår hade jag ingen bra dag alls. Jag var supertrött, hade sammandragningar mest hela dagen och fick på kvällen värk bak i ryggen. (Ska jag vara ärlig var jag ett tag rädd för att förlossningen kommit igång alldeles för tidigt.) Efter en natts hyfsad sömn och en god lugn frukost känner jag mig dock i betydligt bättre skick och idag lyser sammandragningarna med sin frånvaro, så gårdagen var nog ett sätt för min kropp att tala om att jag bör ta det lite lugnt. Jag är också övertygad om att makens pyssel med mig igår gjort sitt till för att jag mår så pass bra idag.
Dagens carvings: Jos, Pepparkakor och mandariner

Bebisstatus: Det märks att hon håller på att få starkare skelett för nu kan hon få till riktigt duktiga sparkar! Jag tycker att hon är vaken ganska mycket och på nätterna kan hon ibland få för sig att hon är på Gröna Lund eller nått för jösses vad hon far runt ibland!!!! Vi har börjat fundera mer och mer på vad hon ska få för namn och även om vi inte vill bestämma innan hon kommer ut så har vi en liten lista med tänkbara (och vissa helt otänkbara) förslag. Vi har sagt till släkten att dom får komma med förslag om dom vill, men också gjort klart att det är jag och maken som är enväldiga domare i namngivningsfrågan. Hur som helst är det kul att se de förslag som kommer in! Några heta kandidater är: Cornelia, Engla och Olivia.

Pappastatus: Han är världens bästa make! Igår när jag kände mig så eländig så kom han hem med en bukett rosor och ett modemagasin och när jag efter middagen kröp ihop i soffan kom han med te och pepparkakor och satt och höll mig i handen när vi tittade på Grey´s anatomy! (Inte för att det var läskigt utan för att det var gossigt.) Det är så fantastiskt att ha en man som vet och förstår när man behöver bli lite ompysslad! Idag ska maken jobba hemma och jag tyckte riktigt synd om honom när han slog på datorn och fick upp aftonbladet.se. Det första han fick se var en artikel om förlossningsskador! Gissar att han fick sin morgon lite förstörd av det och nytt vatten på sin förlossningsskräckskvarn. Dumma nättidningar!

Storebrorsstatus: Sonen har kommit över det här med att julsånger skulle vara töntigt och sjunger för full hals både morgon och kväll för att verkligen vara på topp inför morgondagens konsert. En av favoriterna är mössens julafton. Ni vet den här med en stövel utan tå som kläs med spindelväv i rött och blått och gredelint och när julen kommer ska varenda unge vara glad. Ikväll ska han på julfest i skolan. Det är niorna som ordnar för barnen i 6-års tom 5:an för att samla in pengar till sin egen avslutningsmiddag som de ska ha i vår. Det är naturligtvis personal från både skolan och fritids närvarande också och brukar vara väldigt trevligt. Det finns både korv, bullar och saft och godis att köpa och de ordnas med tävlingar och uppträdande. Naturligtvis blir det disco också. Behöver jag säga att sonen sett fram emot detta !?

söndag, december 03, 2006

Boys will be boys

Fikade just med sonen och maken och till kaffe te och saft åts det pepparkakor. Rätt som det är vänder sonen på ett pepparkakshjärta och säger: - Om man vänder på den så här ser det ut som en tant med jättestora hängande tuttar!
Jag, som precis var på väg att ta en klunk te frustade till och bara tittade på sonen. Maken bara skrattde. Själv har jag alltid tänk att ett hjärta som ligger upp och ner ser ut som ett spader, men den tanken slog tydligen inte sonen!

21 dagar kvar till julafton

Idag är det första advent och jag känner att vi ligger bra till här för att slippa julstress. Förra söndagen bakade jag, maken och sonen lussekatter så nu är det bara att ta fram en påse ur frysen och njuta när andan faller på. Den här helgen har vi klarat av alla julklappsinköpen.
Att slå in en eller två presenter är ju bara roligt, men två kassar julklappar är inte lika skoj så igår tog jag tjuren vid hornen, laddade med en pepparkaka och alkoholfri glögg och slog in allt jag köpt för att slippa stressa med det dagarna före julafton som det annars har en tendens att bli. Ljusstakarna är uppe. Stjärnan likaså. Julgardiner och juldukar har kommit på plats och en hyacint har börjat slå ut i köket! Ja julen närmar sig helt enkelt och jag tänker njuta av varje sekund!

Bild från förra söndagens lussebak!