torsdag, november 29, 2007

Helgplaner

Även om jag ska vara på konferens hela dagen imorgon så känns det lite som att helgen börjar ikväll :)

Idag: Fika och tjejsnack + Klubbkväll på Makeup Store med bästa väninnan C.
Fredag: Middag på restaurang med mina äldsta och mycket goda vänner U och M.
Lördag: Hela familjen ska på middag hemma hos Y och T som vi inte träffat på jättelänge så det ska bli superkul. Förmodligen blir det en eller ett par omgångar Buzz också. Yes!
Söndag: Pepparkakshusbygge med familjen hemma hos söstera mi.

Ska bli härligt med en fullbokad helg igen efter alla sjukdomsveckor hemma. :D

Det är inte lätt

Jag älskar att köpa julklappar till andra. Inte för att jag känner tvång eller får julhysteri bara för att man SKA det, utan för att jag bara tycker att det är KUL.

(Jag älskar den där stunden på julafton när vi sitter vid granen, dricker lite glögg och man känner värmen från brasan i öppna spisen. Så kommer stunden när vi hållit sonen på sträckbänken tillräckligt länge och den högtidliga utdelningen av julklappar börjar. Att se hans min när han öppnar en julklapp där något han talat om i veckor ligger inslaget är helt obetalbart. )

Det knepiga är att få ur mig en egen önskelista. Vad vill jag ha? Går jag och shoppar själv brukar det ju inte vara nått problem att hitta saker, men när någon frågar vad jag önskar mig i julklapp så står det helt still. Jag kan inte få ur mig nått vettigt över huvud taget och så kommer panikgrejerna.
- Ja .... öhhhh....... jo ....... ett presentkort är ju alltid bra....
Men hallå. Hur tråkigt är det på en skala? Det är ju både trist att köpa och görs sig ju inte så lysande under granen heller! Ok det ÄR bra att få, men inte så julkul.

Så nu sitter jag här och försöker komma på saker som är bra och det går ju sådär. Vad jag verkligen behöver är ett nytt "innankrom" till min filofax. (Inte bara kalender utan med notisblad och adressdel också, mao rubbet) Så jag tog en sväng till filofax hemsida för att kolla lite och hittade då en massa snygga pennor och tänkte WOW en sån vill jag ha. Så kollade jag priset och insåg att den kommer jag inte att få! Hur kan man med någon som helst heder i behåll ta 6 295 kr för en penna!!!! EN PENNA! Det borde vara straffbelagt.

Plötsligt så känns den där grytan från Le Creuset 4,2L otroligt rimlig för 1 250 kr. (Jag vill ha den röda!)

För övrig så tänker jag börja byta ut merparten av mina kokkärl till saker från Le Creuset. (De röda icke hjärtformade.) På BBC Food använder var och varannan kock det märket så det ska banne mig jag också göra! (Sa hon och slog sleven i bordet.)

Sa jag att det är den RÖDA serien jag vill ha?

tisdag, november 27, 2007

Lilla damen vs Harry Potter

Jag måste säga att jag är full av beundran för hur en så liten varelse kan äga så mycket kraft och vilja. Det är faktiskt helt otroligt när man tänker efter.

Vi har ju haft våra ritualer när vi ska gå och lägga oss och dom ska vi tydligen inte ändra på det minsta. Inte ens lite ytte pytte!

När det är dags att sova så brukar jag eller maken fixa med ny blöja och sätta på lilla pyjamasen och sedan brukar hon få ligga och trixa med sin tandborste medan jag borsta mina tänder. (Jag har någon sorts tanke där om att hon genom att se mig borsta tänderna och själv få fixa med sin egen borste i framtiden ska tycka att det där med tandborstning är viktigt.) Sedan tar jag upp henne i famnen och går in i sovrummet och lägger henne på sängen medan jag klär av mig. Hon brukar då ge ifrån sig några små grymtningar av missnöje och smågnissla lite för att visa att hon finns ifall jag nu skulle få för mig att glömma bort det och ibland blir hon riktigt arg för att visa att det där med att ligga ensam på en säng var INTE vad hon tänkt sig. Hon blir sedan vansinnigt nöjd när jag kommer och tar henne i famnen igen och lägger henne i hennes lilla ombonade hörna i sängen, själv lägger mig bredvid, släcker lampan och sedan smeker henne på huvudet tills hon somnar, MEN så köpte jag den där Harry Potter boken och plötsligt så inbillar jag mig att hon ska ligga bredvid och sova medan jag läser!

Jag lovar. Det är INTE vad hon har tänkt sig. Så fort hon ser boken så börjar hon tjuta och det är inget litet ”det är så synd om mig” snyftande utan ett ylande och growlande som skulle göra vilken dödsmetallare grön av avund! Jag är rätt säker på att om hon kunde så skulle hon ta boken och slänga den i närmsta sopnedkast. Jag, som är sjukt nyfiken på hur det ska gå för Harry, försöker mig på en kompromiss och drar så Lilla damen närmare mig (hon ligger i princip redan på mig men i alla fall) och håller boken i en hyfsat obekväm ställning för att kunna gosa ordentligt med bebis samtidigt som jag läser bok. Den finten funkar inte alls. Hon inser på två röda att hon inte har mammas fulla uppmärksamhet och sätter igång att illtjuta så att fönsterrutorna håller på att skaka sönder. Inga mjuka ord eller smekningar kan få henne att lugna ner sig. Det finns bara en sak att göra och det är att lägga ifrån sig boken och voilà! Knäpptyst. När jag då inser att det inte kommer att bli något läst så släcker jag lampan och lägger mig på sidan mot henne och då kurar hon ihop sig i min famn, stoppar tummen i munnen och låter höra ett nöjt litet mmmmhmhhhhmmmm.

Lilla damen vs Harry Potter
1-0

måndag, november 26, 2007

Tråååååååkigt

Nu har jag ägnat 1 timme åt att sitta och arkivera inkomna domar och är inte färdig än. Det är mördande tråkigt. Mina hjärnceller börjar förvandlas till seg deg av tristess.

- Hallå chefen! Ge mig genast en kontorsslav NU!!!!

torsdag, november 22, 2007

Shoppat på ICA

En grön paprika, lax, fänkål, mjölk, Harry Potter och dödsrelikerna, bröd, kyckling........ Helt klart första gången jag köpt en bok på ICA. Inte ens en pocket har det blivit tidigare (vad jag kan minnas) och det kändes lite konstigt att se en bok mellan laxen och brödet där på rullbandet, men nu ska här läsas.

Med tanke på att jag har hållit på med "Gåtornas Palats" (Dan Brown) sedan i somras och bara kommit till hälften så är inte en recension att vänta i brådrasket, men något säger mig att det kommer att gå betydligt fortare med Harry......

Någon som vet

Jag och kollegan B avhandlade just dagens viktigaste fråga: Var ska vi äta lunch idag då?
Vi kollade in stamställets meny och idag var det ju inga konstigheter, men imorgon så serveras något som jag absolut inte vet vad det är. Stekt lax (ja det är ju inte så konstigt) med kanarisk mojjo. Kanarisk mojjo????? Att det är nått såsigt det tror jag mig begripa men vad är det som gör den kanarisk? Det skulle inte förvåna mig om det visar sig vara en klick majonnäs med vitlök och saffran, men varför säger man då inte bara spansk mojjo? Vad är det som är kanariskt????Det ska bli riktigt spännande på lunchen imorgon.

måndag, november 19, 2007

Pommes frites på ett nytt sätt.... väldigt nytt

För ett par dagar sedan när jag kollade på BBC Food så bevittnade jag ett svårt anfall av matvansinne.

Det var en kille som bestämt sig för att ta det här med att göra egna pommes frites till helt nya höjder. Han började med att lägga vanligt hö i blöt ett par timmar. Sedan tog han upp det ur hinken och gick lös på höt med en eldkastare (ni vet de där små handbrännarna som varje kock värd namnet håller sig med nu för tiden) för att, som han sa, få fram en bränd smak.
Sedan la han ner höt i en gryta med vatten tillsammans med de egenhändigt tillskurna jättepommisarna han gjort av några stackars potatisar. Efter att ha kokat tillsammans med det brända höt ett par minuter togs de upp för att friteras i två omgångar. Det var ett antal grader och minuter vid första gången för att sedan få en ny omgång vid en högre temperatur. Man gör tydligen så för att få fram en krispig yta och ett mjukt inre på pommisarna.
Just som man tror att pommisarna är klara så sliter han upp en spruta, EN RIKTIG och börjar injicera pommisarna med ketchup!!!!!!! Det går också bra med BBQ-sås kläcker han ur sig.

Det är inte utan att jag kommer att känna mig rätt enkel nästa gång jag tar fram de färdiga frysta pommes friten och häller dem på en långpanna och ställer in dom i ugnen……… eller så kan jag ju gå en sjuksköterskeutbildning så att jag kan ge mina pommisar en vaccination med ketchup innan vi ska äta..........

Det lackar mot jul

På våren och sommaren tycker jag inte riktigt att det passar med mörka färger på nagellacket (på mig) men nu när vintern börjat göra sig påmind åker de mörkare lacken fram. Jag är ju ett stort fan av OPIs lack och en fin färg att ha nu till julens fester är "It's a doozi, says Suzi"

Och så här ser den ut på. jag har målat två lager och använt under- och överlack.

söndag, november 18, 2007

Helt otroligt!

Har man fått den här jädrans bakterien så tänker den tydligen inte flytta i första taget. Nu har sonen fått 39.1 i feber! Jag blir så trött.......... *host*

Dagens fukostflinga

Så här glad var Lilla Damen idag på morgonen när hon, fortfarande iförd pyjamas, satt och väntade på sin morgongröt med skeden i högsta hugg. Måste bero på att hon idag blivit 8 månader! ;)

Och vi behöver uppenbarligen tapetsera om i köket! Maken, Maken, Maken!!!!!

lördag, november 17, 2007

En vanlig dag på stan

Familjen var ute på lite lördags shopping idag och på vägen hem utspelar sig följande:
Sonen: Åh vad jag är sugen på såna där chips!
Jag: Vilka då menar du?
Sonen: Dom där som smakar ost och ketchup.
Jag och Maken: ???????
Sonen: Jamen dom där som har hål i mitten.
Maken: Som hjul?
Jag: Han måste mena några som vi köpt på The English shop någon gång som ser ut lite som bildäck.
Sonen: Ja som avlånga bildäck!
Jag och Maken:?????? Jasså dom...... Jaha......... ??????????

fredag, november 16, 2007

Glass shopping

Igår hittade jag två nya glassar från SIA i frysdisken på ICA. Det var två små näpna ½L förpackningar med citronglass med lakritsrippel och violglass som låg där och tittade lite oskyldigt på mig när jag gick förbi. Hmmm tänkte jag. Jag har ju gått ner alla graviditetskilon nu och jag går ju faktiskt till och från jobbet varje dag jag jobbar (9 km) och de dagar jag är hemma med Lilla damen så blir det minst 1 mil så .... OK ni får följa med hem då!


Bild lånad från SIAs hemsida.

Jag återkommer med smakutlåtande när jag testat de spännande smakerna.

Snart........

Nu har jag äntligen beställt tid för en riktigt lyxig dag på Centralbadet. En söndag i december ska jag få Hot stone behandling, ansiktsbehandling och pedikyr och jag ska skvalpa runt i en av världens vackraste bassänger och basta och sitta med stor fluffig morgonrock och dricka apelsinjuice och filosofera med M som också ska utnyttja sin 40-årspresent den dagen. Gissa om jag längtar!!!!


Bild lånad från Centralbadets hemsida.

onsdag, november 14, 2007

Lyckad uppfostringsmetod

Ibland får man små bevis på att ens envetna strävan i att uppfostra sina barn faktiskt lyckas. Det GÅR uppenbarligen att lära 8 åriga pojkar saker, även om det större delen av tiden verkar fullständigt omöjligt. En av de metoder som används av mig och maken är Konsekvensläran
(= gör du si så blir det obönhörligen SÅ) en annan är Upprepningsmetoden (går ut på att visst kommando upprepas tills önskad effekt uppnås, vissa skulle nog kalla det tjat).

Igår när sonen var på väg i säng så slog det plötsligt maken att han inte hade sett skymten av den gymnastikpåse som den ömma modern skickat med på morgonen i sonens ryggsäck. Vi började båda stöna eftersom det innebär ett visst pyssel med att försöka få fatt på sådant som sonen spridit och "glömt" i skolan. (Vi har en viss erfarenhet i ämnet så suckarna och stönandet var absolut befogat.) Utan något större hopp i rösten ropade maken på sonen och frågade om han möjligtvis hade någon idé om var hans gympapåse kunde ha tänkts hamna under dagen. Sonen tittade på oss med ett visst överseende och sa, med rösten drypande av indignation:
-Den har jag NATURLIGTVIS packat upp!
Den djupt skakade fadern bara tittade på sonen och sa med tvivel i rösten: - Har du packat upp den???????
- Ja! Och lagt kläderna och handduken i tvätten.
- Jaha................... och skorna då?
- I garderoben så klart. Var skulle jag annars ställa dom?
- Jättebra gubben, fint. Ok du kan gå och lägga dig nu........ Jag ska bara plocka upp mamma från golvet så kommer vi och säger god natt sedan.......

söndag, november 11, 2007

Middag till far

Vi är ju bara överlyckliga äver att fått hem vår käre far och make till helgen så det minsta vi kunde göra vara att fira honom med en trerätters middag. Då jag inte är på topp själv blev det ju inget jättemärkvärdigt, men bättre än sjukhusmaten har jag nog lyckats få till det i alla fall.


Först fick han broccolisoppa, som var grönare än vad bilden återger, smaksatt med vitt vin och grädde.


Sedan blev det Stekt Blue Merlin (släkt med tonfisk) på en bädd av sallad gjord på ruccola, cocktailtomater, gurka, röd paprika och stekt halloumi och en skvätt olivolja med citron.
Därefter fick han Ugnsbakad apelsin som puttrat i folie tillsammans med en rejäl skvätt Grand Mariner Rouge serverat med saffrans youghurt.

Glögg

Årets glögg från Blossa är smaksatt med Havtorn och kanel och jag måste säga att jag är MYCKET spänd på att få smaka denna kombination. Eftersom det är 5-årsjubileum för "årsglöggen" har man beslutat att ge ut ett litet fempack med de fem senaste årens smaker. Detta ger ju helt nya möjligheter för årets glöggpartyn då man nu kan ha glöggprovning och på kul ha en liten tävling där man tar fram den bästa smaken tex.

Själv har jag en hel flaska med förra årets glögg som ligger och väntar i skåpet (Lilla damen låg ju i magen förra julen så blev det ingen glögg eftersom jag har en sträng nolltolerans då bebis vistas i magen.) så i år lär det bli en del glöggande :)

måndag, november 05, 2007

Sjukstuga

Maken verkar ha åkt på influensan! Igår kväll hade han 40.6 i feber och värk i hela kroppen och idag ligger han bara och sover. Sova och dricka är ju det bästa man kan göra så jag ser till att han pillar i sig lite vätska de stunder han är vaken. Jag och barnen har klarat oss ännu så länge, vi får väl se hur länge det varar. Jag bryr mig inte så mycket om ifall jag skulle åka dit själv, men Lilla damen kan ju få slippa tycker jag.

Helgen har annars varit jättehärlig. Vi har varit hos makens föräldrar. På besök var också makens syster med familj så det har varit full fart med massor av god mat och långa promenader. För er som gillar kräftor kan jag ju berätta att svärfar tog upp en stor mängd egenhändigt fiskade kräftor från frysen i lördags som vi festade på. Himmel så gott det var! Som svågern sa är det mycket jobb för lite mat, men det är ju så gott och har man dessutom det sällskapet jag hade så är det en ren fröjd.