tisdag, maj 06, 2008

Yazoo - Only You

Med ett hjärta som bankat för syntmusik sedan tidigt 80-tal var det väl bara en tidsfråga innan jag och maken skulle slåihop våra musikaliska påsar också. Det tog ju en väldig tid, men nu har det i alla fall hänt.
Jag och maken har startat ett projekt, ännu utan namn, där vi ska göra covers på gamla synthklassiker. Vi har börjat med den här sjukt bra Yazoo-låten och håller också på med Soft Cells "Tainted love". Vi funderar också på Visages "Fade to gray" och så klart ska vi göra en Depeche Mode låt också.
Målet är att musikaliskt ligga nära originalen men ändå göra nått eget av det.
När vi fått ihop en tre fyra låtar ska vi lägga ut dem på My Space under nått passande bandnamn.

5 kommentarer:

Jonna sa...

Låter spännande :-) Bra låtar också ju!

Miss Upsey Daisy sa...

Låter spännande... inväntar att du hojtar till. :D

Anonym sa...

Underbart! Ååååå, ser så fram emot att höra er. Och så bra låtar. Har Yazoos Nobody's Diary i mp3-spelaren och jag blir galen nostalgiskt så bra de är!

Passar på att önskar dig/er en underbar pingst också :-)

Spader Madame sa...

Yazzo regerade ju. Visste aldrig om jag skulle vara hårdrockare eller discobrud med pyjamasbyxor eller kanske syntare??? Lyssnade på allt, men gick på hårdrockskonserterna... Väntar på att få en dos nostalgia...

Var förresten på Götgatsbacken och åt middag (på någon krog)! Tack för tipset!

Fru Choklad sa...

Jonna: Ja det är jättekul. Framför allt är det kul att göra nått ihop med maken (som har med musik att göra).

Miss UD: Hojt kommer snart.

Maria: Ja vi ville göra vår version av låtar som vi verkligen gillar och på samma gång är det en kärleksförklaring till den typen av musik. Hoppas din pingst var fin den med.

Spader madame: Ja dom är verkligen bra och hon sjunger ju så bra att man nästan svimmar. Känner en viss oro för sången där, men vad tusan... det ska nog gå. Jag ska ju inte låta SOM henne utan bara sjunga samma låt, fast jämförelser lär ju vara oundvikliga. Jag får hoppas att folk inser att vi inte försöker LÅTA som grupperna vi hyllar utan att det är VÅR version av deras låtar. Nostalgi är på väg ;)
Kul att du han med en sväng till götgatsbacken.