fredag, augusti 29, 2008

Lilla damen - update

Under sommaren har det hänt så otroligt mycket med Lilla damen. Hon har blivit riktigt lång och ligger nu i startgroparna för att gå på egen hand. Hon har ju gått längs soffor och bord i flera månader för att inte tala om hur många timmar jag och maken tillbringat med att med krökta ryggar lotsat Lilla damen runt lägenheten. Nu när inskolningen på dagis nästan är klar så verkar det dock som att de första stegen utan stöd inte är långt borta. Hon är ensam om att inte kunna gå på dagis och det tror jag fått henne att ”fatta grejen” med att kunna gå själv.

I lördags när vi ganska trötta skulle gå och lägga oss så fick hon plötsligt för sig att NU ställer jag mig upp för egen maskin och det i sängen. Maken och jag jublade och klappade händerna som besatta och sedan ägnades en lång stund åt att ställa sig upp, ta emot folkets jubel, dunsa ner på rumpan och ställa sig upp igen. Sedan dess har hon ställt sig mer och mer utan stöd, men fötterna vill fortfarande inte riktigt flytta på sig, fast det är ju bara en tidsfråga innan hon sätter iväg och sedan lär det gå fort.

Inskolningen går faktiskt som en dans och vi får höra i princip varje dag hur fantastiskt kommunikativ, glad och utåtriktad hon är. Sådant vi själva trodde skulle bli knepigt (äta lunch och sova på vilan) har visat sig vara helt obefogat. Hennes inskolningsfröken är rar som socker och vi märker att hon är uppriktigt förtjust i Lilla damen och det känns ju otroligt bra att veta att hon finns där för vår lilla tjej när vi själv är tvungna att vara på våra jobb.

Jag återkommer med rapport om när de första stegen har avklarats.

Primavera - Harmony aroma bodyoil

Häromdagen var jag inne på en av mina favoritshopar på Lilla Nygatan, Moonsun, som specialiserat sig på naturkosmetik och ekologisk hudvård och även har en salong för behandlingar med ekologisk hudvård. I sortimentet finns bla Dermanord, Primavera, John Masters Organics mfl. På senare tid har de även tagit in makeup. Bla det omskrivna märket Nvey eco. Personalen är verkligen supertrevlig och hjälpsam och tar sig alltid tid att prata om produkterna och det kunden behöver komma till rätta med.

Besöket resulterade i en kroppsolja från Primavera. Harmony Aroma body oil. Bara färgen på den bärnstensfärgade oljan som riktigt lyser genom den frostade flaskan gör mig glad. Doften är ljuvlig och sveper först in mig i ett moln av havtorn (havtorns olja) för att sedan ge plats åt ett regn av rosenblad (turkisk ros). Efter att ha tränat ett riktigt svettigt pass på dansmattan och sedan tagit en varm dusch som gjorde mig lite smådåsig var det nästan magiskt att låta dofterna från oljan nå mina innersta sinnen. Oljan är len och smidig och tränger in i huden väl även om man kanske ska undvika att sätta på sig en sidenblus direkt efter insmörjningen. Doften lägger sig ganska snabbt, men finns kvar under hela kvällen om jag stoppade näsan i armvecket och sniffade. Efter en natts god sömn känns huden fortfarande mjuk, bra återfuktad och smidig.

Det här blir en kroppsolja som jag kommer att använda ofta i höst och i vinter när min hud har en tendens att bli torr och tråkig.


BBBBB

Bild lånad från Primaveras hemsida. (Bilden på flskan är inte kroppsoljan, men flskan är den samma och jag ville visa den.)

onsdag, augusti 27, 2008

Rustad...

....med en nypa mod och mycket goda förberedelser ska jag nu ge mig iväg på förhandling i Stockholms tingsrätt. Jag har ett Ess i ärmen.... bara så ni vet. :)

(Tror att Spader madam gillar det där med Ess i ärmen.)

tisdag, augusti 26, 2008

Whisper

En av mina favoriter på sminkfronten, Makeup Store, kommer att ha visning av sin höstmakeup den 4e september på Hallwylska palatset (vid Berzelii Park). Helt rätt ställe för den här looken måst jag säga. Biljetter kan köpas i Makeup Stores butik vid Norrlandsgatan eller via pg eller bg. För med information gå in på deras hemsida.

Med tanke på att looken har lånat referenser ur den Gotiska världen rent allmänt och från Vampyrer i synnerhet (är jag glad eller är jag glad) så förväntar jag mig en fantastisk visning med massor av svart, rött och stor dramatik. Den nya doften är given hemma hos Fru Choklad. Jag tog mig en liten sniff idag när jag hämtade biljetter till mig och C på lunchen och jag kan villigt erkänna att även om jag inte hade gillat doften hade jag nog varit tvungen att köpa en flaska för den är så cool och snygg att jag bara MÅSTE ha den i mitt badrum. Tänk dig en flaska formad som ett mänskligt hjärta i rubinrött glas och som kork en sirlig dolk halvt ”instucken” i hjärtat! Skräckromantik när den är som allra allra bäst.

söndag, augusti 24, 2008

Magiska naglar

Med en stor portion inspiration från supersöta Rocketqueen målade jag i fredags mina naglar med Isadoras svarta lack nr 74 och Makeup Stores lava och även om mina bilder inte är så jättebra så hoppas jag ni ser hur coolt det blev. (Men jag vill fortfarande ha det eldiga från Nfu-Oh. Vem i Sverige blir först med att ta hem det? Jättehint till Åhlén eller NK där. "blink blink")


fredag, augusti 22, 2008

Favorit!

Ok ljudet är lite kasst, men den här låten är så galet bra att jag kör den om och om igen. Kul att hitta en NY låt som man verkligen blir frälst i. Det händer så sällan nu för tiden.....
Kate Perry - I kissed a girl
Fru Choklad dansar och ler

Det nya svarta?

För min del har det under sommaren blivit att ständigt ha lite ömmande muskler. Under semestern har jag faktiskt tränat 5-6 gånger i veckan. (Ja inte veckan på Mallorca, då blev det "bara" simturer i havet och promenader i vackra Alcudia.)

Jag växlar mellan dansmattan till pS2, power yoga och pilates. Ja och så kör jag ju med power walks också. Nu när det snart är slut på makens barnledighet kommer jag nog dock att få dra ner det till 4-5 ggr i veckan eftersom det kommer att vara jag som ska hämta och lämna i skolan och på dagis 4 dagar i veckan och så börjar ju sonens träning också, så det kan vara svårt att få till det varje kväll, men med lite god vilja ska det nog gå. 1 gång i veckan ska jag ju utnyttja jobbets friskvårdstimme och ta ett pass på lunchen så där har jag redan ett pass avklarat så att säga. Jag och en kollega har bestämt oss för step-up på fredagar så idag blir det lunchpass minsann :) Hoppas att läraren är bra så att vi får svettas ordentligt.

Att träna till dvd hemma har verkligen varit en bra lösning för mig och när det gäller yogan så ska jag försöka komma iväg på klasser lite då och då dels för att kolla att jag verkligen utför rörelserna på rätt sätt och dels för att få lära mig fler rörelser och få träffa andra yogafrälsta.

Jag tror också att det är bra att träna olika tekniker så att man kommer åt fler muskelgrupper så att kroppen verkligen blir tränad i sin helhet och på olika sätt. Dansmattan ger mig koordination och kondis (rejäl kondisträning kan jag säga yeeeee). Min pilats dvd (Casall) har mycket fokus på mage och ben och Power yogan (programmet som är inriktat på styrka som jag kört mest, också Casall) är mycket armar, axlar, ben och flås. Det finns inget som vrider ur mig så grymt som power yogan.... oh my gooooood.

Hur går det för er då?

onsdag, augusti 20, 2008

Doftrecension I

Under våren har mina parfymer (eg eau de toiletter om vi ska vara noga) tagit slut en efter en och lagom till Mallorcaresan så stod det bara en flaska på hyllan och kände sig ensam och eftersom det finns massor av välsorterade parfymerier på Mallorca så har jag gjort några inköp som jag tänkte recensera för er.

Först ut är Salvador Dalis ”Eau de Dali for Woman”. Det är en väldigt lätt och behaglig doft som med sin mjuka blandning av rosor, plommon, ambra och bergamott passar utmärkt som vardagsdoft. När jag sprayar på mig en liten puff efter morgonduschen förstärker doften känslan av att vara ren och fräsch. På nått sätt skulle jag också vilja kalla doften för moderlig vilket förmodligen beror på dess försiktiga framtoning och att den är så ”rosig” i sitt doftuttryck.

Det här kanske inte är en doft som jag känner ett rungande habegär för utan köpte den mycket för att den bara kostade 100 kr för en flaska på planet hem och att flaskan är så underbart härlig, men jag kommer absolut att använda den eftersom den passar väldigt bra som vardagsdoft och känns helt rätt att bära på jobbet.

Det här är doften för dig som gillar rosor och diskreta dofter.

Nattmarodören

För andra natten i rad väcktes vi inatt av någon tanklös person som vid 3.30 tycker att det är en jättebra idé att stå och varva sin motorcykel på gården... gång på gång..... vroooom vrooom vroooooooooom.... Medan jag lyssnade på hur ljudet studsade mellan väggarna så försökte jag komma på en enda liten vettig anledning till att man gör så där. Vrooom, vrooooom, vrooooooom, om och om igen. Nu har jag ju ingen motorcykel själv och kommer aldrig att skaffa någon heller, men hur jag än funderade och funderade kunde jag inte för mitt liv komma på en vettig anledning till detta vroooooomande. Det är väl bara att starta eländet och åka iväg?!

Jag hoppas att den obetänksamma personen tänker sig för ordentligt innan han/hon väcker Fru Choklad igen för annars kan det hända att Fru Choklad får en obehärskad lust att skära lite i ett däck och repa lite lack.............

Har ni sovit gott då? :)

måndag, augusti 18, 2008

Tillbaka i spåret

Så sitter man plötsligt på jobbet igen. Semestern har flugit förbi och även om det varit lite för mycket regn för min smak så är jag supernöjd med årets sommarledighet. Vi har haft gäster från Norrköping, vi har varit hos svärföräldrarna och hos mina föräldrar. Vi har hälsat på i skärgården hos kompisar med sommarställe där (två gånger) vi har varit på middag hos goda vänner och vi har haft vänner på middag hemma hos oss, gjort om i barnens rum och en vecka på Mallorca har vi hunnit med också (varmt, soligt och helt underbart). Datorn har jag nog bara varit knäppt på vid tre tillfällen under hela semestern så jag känner mig skönt avgiftad från den ha ha.

Jobbmässigt vet jag att hösten kommer att bli ganska tuff så jag hoppas att mina nyinskaffade antioxidantbrusisar och min träning ska hålla alla läbbiga förkylningar på avstånd, men med tanke på att Lilla damen nu ska börja på dagis så kan det bli en hård kamp. Tänk att hon blivit så stor nu! Jag fattar inte att hon nästa är 1 ½ år och sonen som fyller 9 år om en månad! Tiden flyger sannerligen iväg så det gäller att leva varje dag. Så fast jag sitter här på jobbet och har lite ångest över att vara här igen så ska jag inte glömma bort att leva även idag.