fredag, februari 27, 2009

Att ha en bästa vän

Den här låten skrev Björk till sin bästa vän för att visa henne hur mycket hon betyder för henne. Jag förstår så väl hur hon känner. C ! Den här är till dig.

Dagen öga

Ok inte dagens men i torsdags hade jag den här makeupen. Jag kände mig grå och tråkig när jag gick upp så jag smasakde på med lite uppiggande grönt.

Skuggor: "Eclips" "Muffin" från MUS, Too Faced "Galaxy Glam Eye Shadow" i färgen "moon beam".

Penna: Green card MUS

Mascara: L'oréal

tisdag, februari 24, 2009

Dagens öga

Som vanligt syns inte färgerna riktigt så skarpt som de är i verkligheten, men så här har jag sett ut idag. (Bilderna är från en dag i januari men jag hade samma upplägg idag och orkade inte ta nya bilder och eftersom de här inte var publicerade så använde jag dom fusk fusk. I know.) Ibland kan det vara kul att matcha (eller hur Marina) och dagen till ära har jag tagit lite orange skugga på ögonlocket för att ta upp tonen i polon och smyckena från Pilgrim. Produkter från MUS.

fredag, februari 20, 2009

Utmaning från Jonna

För ett par dagar sedan blev jag utmanad av Jonna och här kommer bilden. Utmaningen går ut på att gå till sina bilder och ta den sjätte bilden i den sjätte mappen och sedan skriva nått om den. Det här är jag när jag har Lilla damen i magen på självaste julafton 2006. När jag ser bilden så minns jag hur otroligt lyckliga vi var över att hon äntligen var på väg till oss. Vi hade ju haft det rätt kämpigt med att få till henne så här känner jag mig på sätt och vis som Mirakelkvinnan :D En väldigt lycklig sådan dessutom.

Sisters of Mercy - Temple of Love '92

När vi ändå pratar om Sisters of Mercy så måste jag spela den här. En av mina favoriter. Jag älskar samplingarna av Ofra Haza de ger en cool edge till en redan väldigt cool låt. Finns det nått coolare än Sisters? (Ni vet väl att dom spelar live i Stockholm 21mars.)

Rysk afton

Imorgon ska vi ha våra goda vänner C,J och Lilla W på middag. Temat är Ryskt så det blir Blinier, Borstj och en Kaka med tjinuskisås. Vi ska skåla i champagne och vodka. Vem vet kanske sjunger vi Volgasången också :) Jag och maken ska också mixa ihop lite låtar som passar temat. Mother Russia med Sisters of Mercy är given. Moscow TV och Tjajkovskij är andra som musikaliskt passar in i temat om än av totalt olika skäl :D

onsdag, februari 18, 2009

Nya gardiner och nytt överkast

Som jag nämnt tidigare ska ju 2009 bli året då köket får en makeover, men även sovrummet har hamnat på listan över rum som behöver piffas upp. I helgen sprang jag på ett överkast som jag blev förtjust i (på Indiska var annars liksom) och sedan hittade jag gardiner på Hemtex av bara farten. Vi köpte två par eftersom de jag föll för är så genomskinliga, så ett par enklare svarta får hänga bakom för att det inte ska bli för "blaskigt". En lampa i lila glas att hänga i fönstret blev det också och en vas med kinesiska rosor på (Indiska båda) blev det också så plötsligt leder sovrummet makeoverligan :D

OPI - A ruby for Rudolph

För ett tag sedan var jag inne hos Crazy Nails som visade upp lacket "A ruby for Rudolph"från OPI. Jag blev helt förälskad och i helgen beställde jag ett par lack från Nails, Body & Beauty som bland annat har många av OPI kollektionerna. (Jag beställde i söndags i går kom paketet!)
Det är en så fantastiskt fin röd nyans med små gnistrande glitterkorn och jag är supernöjd. Två lager och sedan har man rubinröda naglar! Voilà!

måndag, februari 16, 2009

Ny chans

Ibland dyker det upp möjligheter i livet. De där möjligheterna tvingar oss ofta att rubba trygga invanda mönster, men erbjuder i gengäld något nytt och spännande och chansen att förändra. Hur många gånger händer det egentligen i livet att sådana chanser dyker upp? Och hur många gånger är man inte för rädd för att våga ta dem för att sedan ångra att man inte ens försökte?

Det har precis hänt mig. En chans har dykt upp och magen är i uppror. Ska jag våga. Mina trygga invanda rutiner kommer inte att vara de samma ifall allt går i lås. Å andra sidan. Det är PRECIS det här jag bett om. Just en chans av det här slaget har jag bett universum om att skicka i min väg och voilà: Leverans. Avsändare universum.

Det ligger ju helt klart i farans riktning att universum kommer att avskriva mina framtida böner med motiveringen: Hon menar ju ändå inte vad hon säger........ Om jag förhåller mig passiv. Så imorgon ska jag nog ringa ett samtal. Det blir det första steget ut i det okända. Kanske blir det inte mer än ett samtal och då kan jag ju alltid krypa tillbaka in i tryggheten igen eller så kommer det samtalet att sätta saker i rullning och aldrig mer blir min värld sig lik så som den ter sig idag.

fredag, februari 13, 2009

Alla hjärtans dag-sminkning

För mig är "Alla hjärtans dag" mer romantik än eldig passion. Mer champagne och praliner av vit choklad än rödvin och ren choklad med en kakohalt över 70%, mer vita än svarta spetsar. Ja ni fattar. Så därför blir min Alla hjärtans dag-sminkning mer flirtigt rosa än passionerat röd.

Jag har använt Miroshadow "satin MUS, Cyber shadow "babydoll" MUS, "bloom" och "be be" från TMM och glitter gele "angel" från MUS. Kajal är en svart från MAC och Mascaran är från L'oréal.


Karusell: En fjäder i hatten till denna fina Alla hjärtans dag sminkning.
Sminkan: Är guldig och passionerad.
Linda H: Har en hjärtformad mun och är söt som socker.
Marina: Sminkar sig hjärtligt och fantasifullt.

torsdag, februari 12, 2009

Jag utmanar.....

... alla som har lust att på lördag göra den ultimata "Alla hjärtans dag-sminkningen". Gör helt enkelt en makeup som visualiserar "Alla hjärtans dag" i dina ögon. Ni som vill kommer in och hojtar så lägger jag upp en länklista till alla som är med.
Nu får det vara slut på gnället här så nu ska jag börja fila lite på en riktigt härlig "Alla hjärtans dag-sminkning". Att vara kreativ är bra för både själen och kroppen så nu bestämmer jag mig bara för att bli frisk och snygg :D

Sminkuös härdsmälta

Jag vet inte vad det är som inte stämmer just nu, men mina makeuper blir så groteskt fula att jag bara vägrar fota nått och lägga i bloggen just nu. Inspirationen är noll och förkylningen gör att huden är torr och lite fnasig och så rinner ögonen i tid och otid. Så fort jag gör nått blir jag bara missnöjd och ful. Bläää bläää blääää. Inte har jag haft tid att surfa runt bland alla mina sminkfavoriter för att hämta inspiration och kraft heller eftersom barn och jobb tagit all min tid. Så några dagens öga blir det inte tal om.

Move on.... There is nothing to see here.... Move along......

måndag, februari 09, 2009

Sjuk och ensam

Jaha så var det färdigt igen. Här sitter man nu och skriver ett litet inlägg i all hast när barnen somnat och jag äntligen diskat och röjt upp efter kvällens eskapader. Under söndagen insåg jag att jag ärvt Lilla damens förkylning (Den som jag var hemma med henne med under förra veckan). Under dagen har den blommat ut riktigt fint tycker jag så ikväll har jag fått feber och den ENA näsborren är precis igentäppt. (Varför inte båda när vi ändå är igång? Hur fasen kan man vara täppt på EN sida?) Jag känner mig varm och kall på samma gång och inte kommer maken hem ikväll heller eftersom han är tvungen att stanna i Norrköping över natten. Usch jag avskyr att sova utan honom. Det känns inte rätt liksom.
Nått, dagens öga, får ni inte se heller för fy farao så fult det blev idag. Jag hann inte göra nått åt det, så innan jag gick hemmifrån torkade jag helt sonika bort ögonskuggorna så det bara var liner och mascara kvar. Inte mycket att ta bild på om man säger så.
Nu tänker jag krypa ner i sängen bredvid Lilla damen och sova och hoppas att hon inte vill ha välling mitt i natten utan bara sova tills den elaka väckarklockan kör igång vid 6.00 tiden imorgon.
God natt världen. Och du maken! Jag saknar dig!

lördag, februari 07, 2009

Kofta med rosor

Idag när vi var en sväng på stan så hittade jag den här koftan med rosor på H&M. I love it!

Melodifestivalen och Cheesecake

Ikväll ska vi hem till C, J och Lilla W och äta middag. Jag har gjort en Cheesecake med choklad- och vaniljrippel som vi ska äta till efterrätt när vi kollar på Melodifestivalen. Jag har lyssnat igenom låtarna på svts hemsida och på den minut man får höra så ligger Alcazar och Nina bäst till i mina öron.

Paket från Taylor Made Minerals

Ett litet rött paket.... Nja ok inte rött, men ack så underbart innehåll kom i torsdags och jag har redan hunnit göra tre makeuper med mina nya skuggor. Den första hade jag på jobbet igår och är med "angora" och "burn" från TMM och så lite "muffin" från MUS som highlighter. Den andra är en fantasisminkning inspirerad av paradisfåglarna på Nya Guinea som fascinerat mig sedan jag var barn. Där använde jag "willow", "be be", "turf" och "sucker" och tre glitter från MUS. Den sista är dagens makeup och där har jag använt "bloom", "vintage" och "slick". So far har jag testat 9 skuggor från TMM och jag tycker att kvalitén är ganska jämn. Favoriterna hittills blir nog "angora som är en mjuk guldig skugga som passar till mycket och "bloom" som har en underbar rosa nyans.

torsdag, februari 05, 2009

När vuxna flickor vill leka

Jag har hittat världens roligast sida på nätet. Taaz. Det är en makeover site som är så galet rolig att jag inte har kunnat slita mig på hela kvällen. Man laddar upp ett foto där man satt upp håret så att det inte syns och jag har ingen makeup på fotot heller sedan kan man lägga på smink, lösfransar och färgade linser precis som man vill, men det roligaste är nog håret. Just nu är jag blond, för en stund sedan hade jag svart kort hår och gröna ögon osv osv. Det är sååååå roligt. Testa!!!!!

Nätlös

När vi kom hem efter helgens firande av min pappa i söndags så upptäckte vi att vi inte hade någon tillgång till Internet Ok trist men det kommer väl igen under kvällen eller morgondagen, tänkte vi. Ha ha ha. NOT! Först idag har vi fått tillbaka uppkopplingen. Och det efter att ha tjatat på den så kallade supporten ett ANTAL gånger. Jag är inte inte inte inte nöjd med Comhems sätt att hantera detta. Dock ska sägas att varje person som vi talat med har varit trevliga och gjort vad de kunnat utefter de regler Comhem ställer upp för sina anställda, men det är just där det brister. När de väl kom på att de nog var tvungna att skicka en tekniker så kunde han komma idag....mellan 12 och 16...... (alternativet var onsdag i NÄSTA vecka) det var ju bara tur att jag var hemma med Lilla damen. Det vanliga är ju att folk jobbar den tiden och att inte kunna skicka en tekniker efter 17 är ju bara sååååå superdåligt!!!! Nå han fixade till det i alla fall så nu är jag i kontakt med omvärlden igen :)

Jag har som sagt varit hemma med Lilla damen denna vecka eftersom hon varit förkyld igen, men nu tror jag att hela familjen faktiskt är mer eller mindre frisk så imorgon blir det jobb, skola och dagis som vanligt igen.
Så! Nu vet ni var jag hållit hus de senaste dagarna.