Fredagsmiddagen blev så god att jag bestämde mig för att dela med mig !
Dela auberginer. Så många att alla får var sin halva. Baka dem i ugnen 200 grader i ca 15 minuter med några droppar olivolja på tills köttet är mjukt. Gröp ur skalen och hacka köttet grovt. Blanda med färsk hackad spenat, hackad färsk tomat och grovt riven parmesanost. Smaka av med salt och peppar och hackad persilja. Lägg tillbaka fyllningen i auberginehalvorna och lägg på ett par tunna skivor mozzarella på varje halva. Ställ in i ugnen igen och låt osten smälta. Ca 10 minuter. Servera med stekt karrébit och gott bröd. Är du vegetarian kan du ta lite ris till istället. Lätt, ganska snabbt och inte så mäktigt! Framför allt blev auberginen så vacker med allt det gröna och röda!
4 kommentarer:
Det låter ju hur smaskigt som helst. Any leftovers?
:) Nop allt gick åt. Men det här svänger du lätt ihop själv! ;)
Wow vilket bra tips. Älskar auberginer...
Maria: Ja just auberginer blir fantastiskt goda när de ungsbakas.
Skicka en kommentar