söndag, april 29, 2007

Att våga...

Idag har jag gjort något som jag egentligen inte vågar riktigt fast jag gjorde det ändå. Jag har ju gjort musik rätt länge nu och har ungefär 100 låtar i datorn, men jag vågar knappt spela dem för någon för jag är nog lite rädd för att bli dissad. Att göra musik är ju att blotta sig själv en smula eller nej det är inte en smula. Det är att blotta sin själ väldigt mycket. I alla fall är det så för mig. Musiken föds i mitt inre, i hjärtat och väver en matta av toner som beskriver vad jag känner och berättar om mitt innersta. Nå kanske inte ALLA låtarna. Inte den jag skickade till Melodifestivalen tex. Där var texten mer "allmänt hållen". Och sedan gjorde jag ju en låt till en av mina kompisars kille när han fyllde år. Den var ju inte direkt själsblottande den heller, men ofta ÄR det så.

Nu är det i alla fall gjort. Jag finns på My Space till allmänt beskådande. Jag vågade inte lägga dit någon med sång på än, men det ska jag göra om ett tag när jag liksom avdramatiserat för mig själv att jag finns där. Ett litet steg för mänskligheten, men ett stort steg för Bling Bling Girl!

(Nej jag heter inte Bling Bling Girl på My Space, utan något helt annat.)

Mera Mucha

Så här ser jag alltid ut när jag dricker champagne! *host host*


Allvarligt talat! Det vore kul med en gigantisk superfin fest nu. Ingen som ska ha bal eller så?

lördag, april 28, 2007

Vardagslycka

Lycka är att hålla en mätt, nöjd och gosigt varm bebis i famnen som är på väg in i drömmarnas land!

torsdag, april 26, 2007

dove evolution

Kan vi lita på bilderna i tidningarna och vems ideal är det vi försöker leva upp till? Det här är ganska skrämmande och förmodligen vanligare än vad man tror.
Håll i hatten flckor (och pojkar) för det är hårt att gå ut på stranden i år!

Dagens outfit

Det börjar mer och mer likna sommar ute och snart kan man ta fram riktiga sommarklänningar. Jag tjuvstartar lite med riktiga sommarskor idag. På Indiska finns just nu ett bra utbud med lite lagom promenadvänligt klackade espadrillos och söta ballerinor.




Body och Snickarbyxor: H&M

Skor: Indiska


Klänning: Indiska

onsdag, april 25, 2007

Alfons Mucha

Idag har Lilla damen gjort sitt första besök på ett museum. Vi var på Dansmuseet (vid Operan)och tittade på Mucha utställningen. Även om namnet inte säger dig något så vågar jag slå vad om att du sett minst en av hans bilder någon gång. Han levde under förra sekelskiftet (1860- 1939) och var bland annat Sarah Bernhardts favoritkonstnär efter att ha gjort en affisch till en av hennes scenframträdanden. Han avbildade i princip bara kvinnor och de var alla outsägligt vackra så hans konst präglas av mer eller mindre förföriska skönheter. (I vart fall om man tittar på hans Parisperiod då han gjorde mycket reklamaffischer, men även fantastiska sviter av tavlor med teman som tex de fyra årstiderna, fyra trädgårdsblommor, fyra ädelstenar osv, allt i form av kvinnor med associationer till temat i tavelsviten.)
Hans skapande var dock inte begränsat till måleriet utan han var även en flitig formgivare till både glas, kläder och smycken bland annat.

Enligt min mening är han den mest begåvade av jugendkonstnärerna. Faktum är att det var hans bilder som fick mig att bli förtjust i Jugendstilen och uppskatta dess sirliga skönhet. Jag är oerhört glad över att min mamma uppmärksammade mig på att utställningen just nu är i Stockholm och jag kan varmt rekommendera den. Vill du ha en stund av drömsk stilla skönhet så är det väl värt att ta sig till Dansmuseet och betala de 70 kronorna som inträdet kostar, men skynda skynda för utställningen håller bara på tom den 29 april.



Dagens outfit

Klänning: HM
Strumpor: Åhléns
Overall: HM
Body: HM

Nu ska vi ut i vårsolen och träffa mormor! Ha en härlig dag allihop!

PS. Visst är överkastet helt rätt i tiden nu när man hittat jorden nr 2! :)

måndag, april 23, 2007

Eurythmics - Don't ask me why

Annie Lennox är enligt min mening en av världens absolut bästa sångerskor och i den här låten märks det extra tydligt. Hör bara hur hon sjunger refreängen i den här låten. Jag tror henne! Det är så bittert och så vackert

söndag, april 22, 2007

Dagens outfit

Lilla Damen är naturligtvis med på ett hörn när det gäller mode och håller modefanan högt i sin nya pyjamas prydd med den just nu superheta Hello Kitty!

Kjol och top: H&M
Strumpor: Åhléns
Smycken: Pilgrim

Nattens outfit för Lilla Dammen:

Pyjamas: H&M

lördag, april 21, 2007

Dagens outfit

Jag tänker trotsa kylan och ha klänning idag så det så!


Klänning: Lindex
Strumpor: Åhléns

Middagsmat

Fredagsmiddagen blev så god att jag bestämde mig för att dela med mig !
Dela auberginer. Så många att alla får var sin halva. Baka dem i ugnen 200 grader i ca 15 minuter med några droppar olivolja på tills köttet är mjukt. Gröp ur skalen och hacka köttet grovt. Blanda med färsk hackad spenat, hackad färsk tomat och grovt riven parmesanost. Smaka av med salt och peppar och hackad persilja. Lägg tillbaka fyllningen i auberginehalvorna och lägg på ett par tunna skivor mozzarella på varje halva. Ställ in i ugnen igen och låt osten smälta. Ca 10 minuter. Servera med stekt karrébit och gott bröd. Är du vegetarian kan du ta lite ris till istället. Lätt, ganska snabbt och inte så mäktigt! Framför allt blev auberginen så vacker med allt det gröna och röda!

fredag, april 20, 2007

Mammas sötnos

Så här söt kan man vara när man ligger på skötbordet och just fått en ny blöja!


Melodifestivalen

Ikväll är det dax igen! Då ska vi få ytterligare en försmak av vad som komma skall i Finland i maj! Förra veckan blev jag glatt överraskad av Georgiens bidrag och har den som klar favorit så här långt. Jag gillar även Bulgariens bidrag som har en härlig energi och en väldigt snygg video till låten. (Bidragen kan kollas in på svt´s hemsida.)

Vad tycker ni om bidragen så här långt?

Georgiens vackra sångerska Sopho. Bild lånad från svt.

tisdag, april 17, 2007

Hyrt i helgen

Jaha Lilla damen sover än så jag kan ju passa på att skriva ett litet inlägg om filmen vi hyrde i lördags. Det skulle ju vara nått som tilltalade alla i familjen (läs sonen) så valet föll på Eragon. Jag ska för all del erkänna att jag inte var helt osugen själv. Jag är ju fantasynörd.
MEN
Filmen har alldeles för många likheter med Sagan om ringen och Star Wars för att det ska kännas ok. Det blir snarare pinsamt. Handlingen påminner mer om en blaskig soppa än ett manus som länkar ihop ett sammanhängande flöde av händelser. Till och med namnen är på gränsen till kopior från Sagan om ringen. Ergaon Aragon.

Behållningen är den alltid lysande Jeremy Irons och draken som är riktigt fint gjord, men för att uppskatta filmen bör man nog vara en liten pojke på 7½ år.

Betyg: BBBBB

Dagens outfit

Idag är det ju inte lika varmt som igår, men vi ska nog ta en rejäl promenad i alla fall. Jag har 4-5 kilo kvar som inte fanns på min kropp innan jag blev gravid och jag har ingen lust att behålla dom nu när jag inte är gravid längre, så långa promenader med Lilla damen och vettig kost är vad som får bli min melodi framöver. Nej jag ska inte banta bara tänka mig för i lagom dos så kommer det att lösa sig. (På helgen får man synda lite.) Ingen Hollywood-hysteri här inte. Maken är tack och lov inte som Tom Cruise som tydligen hetsar stackars Katie att gå ner i vikt (läs svälta sig) efter graviditeten.

Den här härliga klänningen hittade jag på Indiska igår. Vad som inte syns på bilden är att den har puffärmar som går ner till armbågen ungefär, men jag hann inte ta fler bilder för Lilla damen fick ett utbrott av akut hunger och då lyder mamma blixtsnabbt!!!
För övrig måste jag säga att Indiska har väldigt mycket fint just nu! Skulle kunna köpa hur mycket som helst av deras kollektion just nu!



Klänning: Indiska
Tights: Lindex

tisdag, april 10, 2007

Sött och surt!

Jag har sedan ett par år ett litet citronträd som jag vårdar ömt och nu är det dax för den första riktiga skörden. (Jag har fått några minicitroner tidigare men dom har inte dugt till mer än att ha i en gin och tonic.) Frågan är vad jag ska göra av denna första riktiga skörd. En citronmarängpaj eller kanske en burk citronmarmelad!



Och så till det söta!


Så här fin var Lilla damen i Påsk! Trygg i Pappas famn vid första besöket hos mormor och morfar.

lördag, april 07, 2007

Vi borde älska dem alla

Ikväll har jag och maken blivit världsföräldrar. Det borde alla bli för alla barn förtjänar att få mat, utbildning och en dräglig miljö. De förtjänar att få vara BARN att få leka, springa runt och skratta. De borde alla vara älskade och beskyddade av oss vuxna.

Genom att bli världsförälder blir jag bara en droppe i havet, men ett hav är mäktigt och kan få klippor att vittra sönder! Tänk på det och bli en droppe i förändringens hav.



GLAD PÅSK


GLAD PÅSK önskar jag er alla! Ha det "äggstra" härligt i helgen!

Frukost på sängen ... nästan

Idag ville jag göra nått "äggstra" för mina killar så jag och Lilla damen hoppade ur sängen lite tidigare och beordrade killarna att stanna kvar i sängen (de verkade inte helt ledsna över det). Sedan bakade vi scones och dukade fint med påskpresent till våra älsklingskillar. Sonen fick ett påskägg med favoritgodis i och maken fick en ask med spritfyllda chokladflaskor från Anthon Berg! Ingen dålig start på påskaftonen!

torsdag, april 05, 2007

Påsken närmar sig

Påsken är den tredje roligaste högtiden enligt mig. (Etta är julen och på andra plats kommer midsommar.) Iår har vi bjudit våra goda vänner C, J och lilla W på påskmiddag på långfredag och vi har redan börjat förbereda buffén som vi ska bjuda på. Igår la jag in sillen och gravade lax. Sillen blir "vanlig" med lag av vatten, socker, ättika och lagerblad och sedan varvas sill, finskivad rödlök och grovt krossad kryddpeppar. Laxen har förutom salt, socker, grovt krossad vitpeppar och dill fått en rejäl skvätt cognac! Sedan ska den bara ligga i kylen och dra åt sig smakerna. Idag ska jag göra Janssonsfrestelse (bara smör och grädde inget tjafs) och tänka ut en riktigt god efterrätt. Jag velar mellan nått med choklad och en paj med hallon och björnbär. Får se vad jag bestämmer mig för.
På söndag ska vi hem till mina föräldrar på påskmiddag. Mums!

Ska ni laga någon påskmat?

Dagens outfit

Jag är väldigt svag för klanrutor, så när jag hittade den här kjolen, som faktiskt är en mammakjol blev jag inte direkt ledsen! Kläderna för gravida har onekligen blivit roligare sedan jag var gravid sist. Nu blir det dock lite problematiskt hur jag ska få den att sitta uppe när magen i princip är borta, men det går nog att sy in !
Topp: Indiska
Kjol: H&M
Strumpbyxor: Åhléns

tisdag, april 03, 2007

Dagen outfit

Lite sent att komma dragandes med dagens vid 12.00 tiden, men så kan det bli.

Jag och Lilla damen var ute en sväng igår och jag hittade då denna supersköna klänning på Indiska.

Klänning: Indiska

Strumpbyxor: Åhléns

måndag, april 02, 2007

Shoppingtips

På Swedenborgsgatan 2 finns den härliga inredningsaffären CaZami. Det är en av de där affärerna som man kan gå in i bara för att få njuta en stund. Utbudet består av lite av varje så man kan handla både ljuslyktor, glas, kuddar, tyg, tavlor och böcker mm. Här kan man hitta passande presenter både till födelsedagar, bröllop, middagsbjudningar och naturligtvis till det egna hemmet. Jag har sedan ett par veckor tillbaka spanat in en serie tavlor med prinsar och prinsessor som jag tänkt köpa som minnesgåva till Lilla damen när hon är född och i förra veckan slog jag till på en prinsesstavla till henne. Nu har ju hennes ankomst även gjort att en storebror är ”född” varför även han har fått en tavla som minne.

Ännu så länge får tavlorna bo i vardagsrummet, men när det är dags för Lilla damen att flytta in i storebrors rum kommer det att bli lite ommöblering och då får vi se var dom ska hänga. Jag har någon tanke om att det vore passande att ha tavlorna vid huvudändan på barnens sängar. Det tror jag kan bli fint.