tisdag, maj 27, 2008

Dax för årets löneförhandling

Om en stund ska jag in till min chef för årets löneförhandling. Passande nog hade tidningen City Stockholm idag ett löp som gick ut på att forskarna kommit fram till att ju snyggare man är ju högre lön får man.

...... men då borde ju jag ha/få jättehög lön!!!................ Ha ha ha ha ha ha ha ha.... *host host*

måndag, maj 26, 2008

Baka baka liten kaka.......

Om man bara ska ha en endaste bakbok i sitt hem så är mitt tips att du köper Leila Lindholms "A piece of cake". Jag har haft den ett par veckor i min ägo och hittills har jag bara hunnit göra min variant av hennes cupcakes med hallontopping. Jag gjorde grund receptet till 12 cupcakes och sedan en blandning av white chocolate frosting och raspberry frosting som hör till Raspberry cupcakes. De var underbart goda och så fort jag får tid ska jag ta fram boken och baka nått mer.

Boken är verkligen inspirerande med alla vackra bilder och tips och idéer gör det svårt att välja vart man ska börja, men det är ju ett ganska behagligt besvär må jag säga. Här finns allt från muffins och cupcakes, ljuvliga småkakor, bullar och brownies till en bröllopstårta. Dessutom finns det en hel del recept på matbröd som man kan baka för sommarens alla picknicks och grillpartyn. För alla oss som älskar att gå på café och äta maffiga mackor eller underbara sötsaker så är den här boken fullständigt nödvändig. Jag älskar den här boken och jag är nog lite kär i Leila också.....


Så här blev mina cupcakes med hallontopping..........

söndag, maj 18, 2008

Varmt vs Kallt

Man kan inte tro att det var förra helgen som familjen Kvint satt ute i parken och hade picknick! Hu så kallt det blivit igen. Det är inte snällt av vädergudarna att bolla runt med vädret så här !!! Var ska man lämna in sin protest? Jag tittar på bilderna från förra helgens picknick och längtar tillbaka till den gamla goda tiden. Ahhhh det var tider det.

Kolla in Lilla damen! Vi dricker kaffe och då skulle minsann hon också ha en liten kopp så locket till nappflaskan fick rycka in som kaffemugg :)


Sonen tyckte mackorna var så goda att han började gapa innan han ens fått den till munnen :)

Uppsagda

Ofta drabbas jag av det lilla städvansinnet och då blir det normalstädat här hemma, men ibland så blir det det stora städvansinnet som tar över och då städar jag nästan in absurdum. Härom veckan fick jag ett vansinnesryck när jag letade efter nått i garderoben och insåg att det bor alldeles för mycket kläder i mina garderober för att det ska vara roligt att leta efter plagg som jag faktiskt tänkt bära och tittar man närmare efter så upptäcker man att utrymmet bebos av ganska många plagg som jag faktiskt inte använder alls. En del är helt enkelt utslitna, men det är en väldigt liten del av allt som finns där. Sedan finns de där totala shoppingmissarna som man bara vill glömma och dom visar sig vid en närmare granskning vara ganska många.............
Jag har varit ganska duktig på att köpa grisen i säcken om man säger så och då blir det ju därefter.... Nämen titta den var ju söt och på rea och allt. Så synd att jag inte hinner (läs orkar) prov den... ähhh det blir säkert bra och katsching gå man hem med ett nytt plagg som vid en provning i hemmets lugna vrå visar sig vara en väldigt osöt historia som både är felsydd och gjord för någon på 1.65 m med midjan under armhålorna! (För er som inte vet det så är jag 1.81 m och alltså inte skapt i standardformen.) Midjan på plagget sitter för högt upp för att vara i paritet med MIN midja, men för långt ner för att jag ska kunna låtsas som att plagget egentligen är empirskuret......... in med den i garderoben för att aldrig sätta på sig den igen. Och så här håller jag på ........ men nu har jag alltså rensat ut alla kjolar med för stor midja, blusar med midjan under mina tuttar och byxor med högvattensvarning. Allt är förpassat till det stora containermonstret som lägligt nog stod uppställd för ett par dagar på vår gård. Det finns vissa plagg som jag kommer att sakna som den blå blommiga klänningen från Indiska, men den är bortom all räddning eftersom axelbanden gått sönder (nej mamma det går inte att laga. Jag har försökt.) Och säkert kommer jag att vid något tillfälle vilja ha den där turkosa tröjan som jag slängde också, men på det hela taget så kommer jag inte att sakna nått av plaggen. De tog bara upp utrymme och inte betalade de någon hyra heller så det så.
Efter denna superrensning så har jag lovat mig själv att jag ska bli bättre på att a) känna efter om jag verkligen vill HA plagget som jag står och fingrar på och b) PROVA innan jag köper.

tisdag, maj 13, 2008

Grön skön röra

Det här måste vara den enklaste av röror, men hjälp så god den är.

Ta frysta gröna ärtor och låt dem tina i ett durkslag. (tänk inte ens burkärtor)
Häll de tinade ärtorna i en mixer och häll på en skvätt olivolja och en liten dutt salt.
Toppa med en rejäl näve grovhackad färsk mynta och kör till en slät smet. Späd med vatten, lite i taget för att få rätt konsistens och Voilà så har du en underbart god röra som passar till allt möjligt. Vi åt den till ungsbakad sej och jag kan även tänka mig att den passar bra till kyckling, orientaliskt och vegetariska rätter.

Jo just det. Vacker är den också. Så där riktigt knallgrön!

Att vilja stoppa tiden en smula

Det är likadant varje morgon det är min tur att gå till jobbet. Jag håller på att aldrig komma iväg. Det är så otroligt svårt att gå ifrån Lilla damen, sonen och maken. När hon tittar med sina stor blå ögon på mig så är det precis som att berör mitt allra innersta och jag vill bara frysa tiden och vara där i hennes blå ögon för alltid. Sonen hinner man ju inte få så mycket ögonkontakt med för han har ju så mycket pyssel för sig jämt, men när man väl lyckas fånga upp honom en sekund så är det samma sak där. Som igår kväll när jag var inne och tittade till honom efter det att han somnat. Han mjuka lilla kind som fortfarande är len som siden och de lugna andetagen fick mig att vilja stoppa tiden och bara vara där hos honom och stryka hans kind för alltid......................

tisdag, maj 06, 2008

Yazoo - Only You

Med ett hjärta som bankat för syntmusik sedan tidigt 80-tal var det väl bara en tidsfråga innan jag och maken skulle slåihop våra musikaliska påsar också. Det tog ju en väldig tid, men nu har det i alla fall hänt.
Jag och maken har startat ett projekt, ännu utan namn, där vi ska göra covers på gamla synthklassiker. Vi har börjat med den här sjukt bra Yazoo-låten och håller också på med Soft Cells "Tainted love". Vi funderar också på Visages "Fade to gray" och så klart ska vi göra en Depeche Mode låt också.
Målet är att musikaliskt ligga nära originalen men ändå göra nått eget av det.
När vi fått ihop en tre fyra låtar ska vi lägga ut dem på My Space under nått passande bandnamn.

Hur tänkte dom?

Ibland kan jag bli helt fascinerad av skaparna av reklamfilmer och reklamavdelningarnas uppfinningsrikedom på olika företag. Ibland får dom mig att minns produkten bara för att filmen/produktnamnet var så bra/snyggt/fyndigt eller för att det var fånigt/dåligt/fult. Många reklamsnuttar går en spårlöst förbi medan andra får en att börja fundera över HUR dom tänkte när dom gjorde filmen eller döpte produkten.

Just nu funderar jag lite på hur dom tänkte när dom döpte en på tv ofta visad rumpsalva. Hör dom inte hur det låter? Vem, jag upprepar, VEM vill smörja sin kliande bak med Alcosanal? Alcos - anal..... känns som att det gärna får fortsätta klia, för vem vet hur det kommer att bli efter det att man smort in sig med ett alcos anal?

Över huvud taget så tycker jag att dom som jobbar med att marknadsföra produkter för läkemedelsindustrin borde gå en kurs hos skönhetsindustrin. Lite glamour vore inte dumt. Alcosanal byter namn till Flowery bottom och istället för att se människor stå och skruva på sig i olika gråtonade miljöer så kunde man ha ett gäng glada människor som lyckligt dansar ut över en sommaräng eller nått. -Tjohoooo min rumpa känns så bra med Flowery bottom.....

Eller ta den här nagelsvampsjoxreklamfilmen (som de gärna visar under middagstid så att man ska tappa matlusten) Bang! en stor sargad stortånagel täcker plötsligt hela tv-skärmen! Så otroligt äckligt! Jag håller på att spy varje gång. Jag menar vi som inte har nagelsvamp vill inte se hur det ser ut och de som HAR nagelsvamp VET förmodligen hur det ser ut! Snälla sluta visa detta på min tv. Jag kan inte för mitt liv minnas vad det där medlet i reklamen heter för när väl den där flaskan/tuben/burken kommer i bild så ligger jag ihopkrupen mellan soffan och soffbordet och kämpar mot kräkreflexen! Är det lyckad marknadsföring?

Nä så fort det är nått MEDICINSKT så får det inte vara flashigt, roligt eller snyggt. Det ska vara INFORMATIVT och inget jidder. Men det är bra också för nu har alla flourtanter fått jobb igen. Dom dyker upp i de här filmerna som informatöööörer om var du ska vända dig när du vill köpa huvudvärkstabletter (smärtan har många ansikten). Att det är Apoteket som är återförsäljare för alla dessa produkter vet vi redan, men det skadar aldrig att säga det en gång till i marknadsföringens namn och så har ju alla flourtanter fått jobb igen, icke att förglömma..........

måndag, maj 05, 2008

Det är mycket nu..

Framför allt är det mycket fint väder. Phof så sprack alla björkhängen på samma gång. Jag och sonen såg ut som om vi gått en hård boxningsmatch, fast utan blåmärkena då. En liten vända till apoteket har dock tagit bort de värsta symptomen och nu ser vi riktigt normala ut igen, så gott det nu går ha ha.

Helgen har varit helt perfekt. Fredagskvällen tillbringade jag tillsammans med C och A på supermysiga Kho Pangang där vi åt mumsig thaimat och fick vara med om två åskväder. (För er som inte varit där så kan jag bara säga: Gå dit. Det är som att komma till Thailand och sitta på en restaurang med cikador som gnisslar och partybelysning à la jultomten on crack.) När vi ätit klart kände vi att vi inte riktigt hade pratat klart, så vi tog en sväng till Vampire Lounge, där vi fortsatte att prata och tog oss varsin vampyrig drink. Min hette Bloody mess, men det var inte så farligt som det låter. Den smakade hallon och var faktiskt vansinnigt god.

På lördagen tog vi en sväng på stan och inhandlade div mysipys till vår fina balkong. Det är inte klart än men vi är nu på god väg att få till huset coolaste balkong. Lite mer växter och textilier så blir det en liten oas. Jag får ta bild sedan när jag är klar. Mycket lyktor från Indiska är det i alla fall så ni kan ju ana stilen :)

Igår tog vi en riktig långpromenad och bara njöt av att ha en ledig dag utan att behöva göra nått speciellt.

Maken och jag har under vintern och våren spelat ett spel som heter Bioshock på X-boxen och för ett par veckor sedan kom vi till slutet och nu har vi nästan abstinens! Det var ett så otroligt bra spel och med jättebra story så att det nästan var som att göra en film. Ok det är VÄLDIGT brutalt på sina ställen, men tom jag (som inte ens höll i kontrollen) blev helt uppslukad av spelet och så valde vi "den goda vägen" så det var ju bara badguys som fick sätta livet till..... Hur som helst vill du ha ett spel som innehåller allt utom möjligtvis romantik då ska du absolut kolla in Bioshock. Bara miljön är värt en omgång. Ungefär som en blandning av 1940-tal och Metropolis. Som TUR är lär en tvåa vara på gång och jag vet att jag och maken kommer att hänga på låset den dagen det släpps.