torsdag, mars 19, 2009

Daniellas temavecka

Idag fortsätter vi med gult, orange och rött. Inspirationsbilden är en solmogen persika som hänger på en gren så jag har varit lite lätt på handen när jag gjort dagens makeup eftersom jag tycker det beskriver persikans natur bättre än om det blir för skarpt.
Skuggor: "ra" och "doris" från MUS. Den röda i "danger zone" MAC och en gammal från Body Shop som heter "gold". Geleye liner från MUS och Mascara L'oreal. Imorgon är det vitt, grått och svart som gäller :)

2 kommentarer:

marinamake sa...

Fin sminkning! Bra suddat i skarvarna med mjuka övergångar. Jag skulle möjligen ha lagt lite mer mörkt närmast ögat, typ mörkt brun eller svart eyeliner eller ögonpenna bara för att ge en barriär mot ögat. Det gör man när man använder lite mer "crazy" färger såsom gult, rött, orange eller annan färg som lätt får det röda i hudtonen att sticka ut. Skärmar man av med en mörkare kant närmast fransraden så kan man bära nästan vilken galen färg som helst utan att se sjuk eller rödgråten ut. Nu menar jag inte att du ser sån ut absolut inte... du har ju lagt lite mörkare närmast fransarna så det är helt ok, men jag gillar ju väldigt starka färger så jag hade smackat på mer om det vore jag. Ett annat tips som passar till ALLA sminkningar är att göra en fransmarkering. Det är i princip en eyeliner så att säga underifrån. Ta en snedskuren syntetpensel och använd tex cakeeyeliner. Sätt penseln underifrån precis där fransarna sitter fast i övre ögonlocket och gnugga uppåt, följ längs hela ögonlocket. Svårt att förklara (får kanske göra en tutorial...). Detta fyller i alla små miniluckor man kan få mellan fransarna och som lyser som vita prickar efter att man lagt vanlig eyeliner och mascaran. Har STOR effekt för slutresultatet.
Jag svävar ut... hur som helst jag tycker du gjort en fin sminkning, inget större fel på den alls!
Kram!

Fru Choklad sa...

Oj tack vilken fin lektione jag fått. Jag håller med om det här med att markera fransarna och normalt hade jag nog djort det också. Varför det inte blev i detta fallet var för att jag tänkte persika och inte ville få för hård look. I princip håller jag alltså med dig. Jag har verktygen och produkterna för det så jag lovar att skärpa mig på denna punkt i fortsättningen ;)
Ja en tutorial vore nice!!!!!
Så skönt att jag fick godkänt i alla fall.
Stor kram och tack för att du tog dig tid.