måndag, juli 27, 2009

Fredagen som kom av sig

Ja jag ligger efter lite, men tiden går och jag har ju semester så hur ska man hinna sitta vid burken då ;)

I alla fall så skulle vi åka med C,J och W till Åland för att gå på en stor Vikingamarknad som de har där varje år. (I år var det tioårs jubileum.) C har varit där flera gånger och talat varmt om den så i år bestämde vi oss för att följa med.
Vi gick upp i ottan och tog bilen upp till Kapellskär där en Vikingbåt (ha ha) tog oss över till Åland på bara två timmar. Smidigt som bara den, men jag blev lite smått chockad över att folk kan ställa sig och beställa öl och jäger vid 9.30 på morgonen!!! Hur kan man dra i sig alkohol då??? Vad är grejen med det? Det var ju inte bara en som gjorde det om man säger så......... Vi nöjde oss med macka och kaffe och det var alldeles lagom, så det så :)

Väl framme på Åland tog vi bilarna vidare upp mot marknaden och på vägen upptäckte jag att Åland är väldigt vackert. Jag har tidigare bara varit i hamnen i Mariehamn (mest gått av för att sätta fötterna på Åland vid någon kryssning), men aldrig sett Åland på riktigt. Nu fick jag verkligen se landskapet och de små byarna vi åkte förbi. Man kanske skulle hyra en stuga en sommar för det är verkligen jättemysigt.

När vi kom fram till marknaden blev vi dock ganska snopna för precis som det hällt ner regn hela natten i Sverige så hade det även regnat (eller snarare HÄLLT) på Åland också. Flera av vikingatälten hade fått flyttats bort från de värsta sjöarna på den stora ängen där marknaden skulle varit i dagarna tre. På vissa ställen var vattnet så djupt att vikingarna vadade runt med vatten upp till knäna i sina försök att tillsammans med den Åländska brandkåren försöka dränera ängen. Vi pratade med några av arrangörerna och de berättade att man beslutat att ställa in dagens marknad, men att vi var välkomna nästa dag igen då man hoppades få ordning på vattenmassorna under dagen. När de fick höra att vi åkt dit från Stockholm bara för att gå på marknaden tog de med oss in så att vi fick titta lite i alla fall. (Utkanterna var så pass att det gick att gå utan vadarstövlar!) Killen som visade oss runt pekade bort mot ett gäng vikingar som grävde, spelade musik och skrattade och sa. -Det där är vikingarna från Ryssland. Dom tog det lugnast och där borta i böjen bor de finska vikingarna. Det kallar vi för Koskenkröken ha ha.
Jag måste säga att jag beundrar dem för att de kunde hålla modet uppe mitt i allt elände. Jag såg faktiskt ingen som såg riktigt sur eller arg ut. Nej folk tog i och försökte gräva dräneringsdiken och de som inte grävde sjöng, skrattade och försökte rädda sina bohag från att flyta bort i vattnet.

Vi fick i alla fall våra vikingakrus som ingick i biljetten som vi redan betalt och sedan var det inte så mycket mer att göra än att åka därifrån. C var så besviken och ledsen att jag trodde hon skulle börja gråta, men efter lite svära så bestämde vi oss för att åka tillbaka till Mariehamn och ta en lång fika. Det var ju ganska många timmar kvar att fördriva innan båten skulle gå tillbaka.

Vi hittade ett mysigt litet fik i Marienhamn där vi satt länge och pratade och även om det nu inte var möjd ur vikingakrus vi drack så fick vi gott kaffe ur söta porslinskoppar :) Väl så bra när man har så trevligt sällskap. Jag köpte också två små patéer, maskrosmarmelad och havtornscurd i en svindyr delikatessaffär. Nått kul ska man ju ha med sig från Åland tänkte jag.

På vägen tillbaka till Sverige åt vi buffé på båten som var riktigt bra och lite tröstshopping i tax free blev det också. Maken köpte två flaskor rom och resten är mitt! Ha ha. Kahlua och rabarberlikör och så en flaska Escada Ocean Lounge. (En jättebra sommardoft. Som är så där lagom fruktig och piffig att splasha på sig på sommaren.)

Så även om dagen inte blev riktigt som vi hade tänkt så hade vi det ändå jättemysigt och vi fick tillbringa en hel dag med våra bästa vänner och det är ju värt hur mycket som helst! :D

lördag, juli 25, 2009

CND - Caffeine

Det är är något så ovanligt som ett brunlila lack! En ganska udda färg som vid två lager mest ser grå ut men som vid tre appliceringar blir så här härligt brunlila. Vad jag vet finns den inte längre så jag får hålla tillgodo med det jag har. Synd på en så cool färg.

Ra och Deep

Härom dagen blev jag inspirerad av Karin att testa gult och brunt ihop och så här blev det på mig! Jag har använt "Ra" och Deep" från MUS och sedan ett pigment från MAC som jag inte vet vad det heter eftersom jag fått provburken av en vän, men det är en ljusgulguldig nyans som är vansinnigt snygg. (Jag får fråga henne när hon kommer hem igen.) En kopparfärgad liner från Body Shop ligger närmast fransarna. Brunt och gult är inte så dumt ihop tycker jag.

torsdag, juli 23, 2009

Kakor med tranbär och pumpafrön

Igår bakade jag lite mer kakor och det blev ytterligare ett recept från "Sommarens söta", men denna gång gjorde jag kakor med tranbär och pumpakärnor. Nja egentligen står det solroskärnor i receptet men mina var slut så jag tog pumpafrön i stället och det blev supergott det med. De här är kakor som går så där underbart fort att göra. Bara blanda, klicka ut på plåten, grädda och sedan kan man njuta! Dessa kakor kan jag varmt rekommendera för er som har boken och till er som inte har den. Well den är värd varje krona!

OPI x 2 = romantiska naglar

Härom dagen målade jag naglarna med OPIs "Princesses rule" (2 lager) och över det ett lager"Heart to resist". Det senare köpte jag via nätet för ett par månader sedan eftersom jag blev helt betagen i alla de där små hjärtana som simmade runt i det glittriga lacket, MEN det är alldeles för lite glitter i lacket för att det ska vara tillfredsställande och de små hjärtana ska vi inte tala om. Jag har fått kämpa rätt bra för att få dit ens ett hjärta per nagel. På ett finger är det visserligen två hjärtan, men det är mer tur än skicklighet. När jag köpte lacket så tänkte jag att resultatet skulle vara mer glittrigt och att man skulle få si så där en tre fyra hjärtan på varje nagel vid varje applicering, men så blir det alltså inte. Ett grymt felköp och det här är bara andra gången jag använder det och risken är rätt stor att det åker i soporna snarare än att jag använder det igen. Synd för tanken är god.

tisdag, juli 21, 2009

En dag i musikens tecken

Idag har vi tagit en promenad in till Musikmuseet som faktiskt är riktigt roligt att gå till oavsett om man är barn eller vuxen. De är ju inte så vanligt att man får röra saker på ett museum, men här får man gå loss på det mesta och det finns massor med ljudupplevelser för den spelglade. Det jag tycket var roligast var nog att få spela harpa (med mina långa naglar funkade det utmärkt ha ha) och maken blev så klart lyrisk över en gammal synth från 1972. Sonen gillade trummorna och Lilla damen gick med lust och inlevelse lös på en stor träxylofon.

När vi spelat och lyssnat klart så hade själen fått sitt men magarna kurrade rätt rejält så vi trampade hem till söders höjder och stannade till vid ett av våra favoritcaféer Muggen (i Götgatsbacken) för en sen lunch. Killarna gillar deras varma mackor och jag gillar deras hälsotallrik, så det finns nått för alla. Sedan har dom grymma sötsaker där också, men det åt vi inte idag.

Nu ska vi ta det lite lugnt och bara njuta av kvällen. Hur har ni haft det idag då?

måndag, juli 20, 2009

Muffin och Lovely Lily

Det är i ärlighetens namn inte dagens öga men nästan. Nu på sommaren känner jag inte så ofta för att ha så mycket mörka färger. Det känns lite tungt på nått sätt så här har jag gjort det lite enkelt och bara använt MUS "Muffin" och sedan MAC "Lovely lily", svart penna från MUS och svart mascara Masterpice Max. That's it.

OPI och EzFlow

Så här har jag sett ut om tassarna idag. Först hade jag två lager av EzFlows " "Where's my shades" och sedan har jag målat tipparna med OPIs "Goin ape-ricot" enkelt men ganska läckert tycker jag.
Det ser ju inte så sexigt ut att fota över diskhon, men faktum är att det blev bäst färgåtergivning på den bilden så ni får stå ut med den något obskyra bakgrunden :D

Baka baka liten kaka

Jag har just testat ett recept ur kokboken Sommarens söta av Lisa Eisenman Frisk och Monica Eisenman. Boken är underbar och jag kan varmt rekommendera den.
Dagens kaka blev "Coconut and caramel Cookies" Som har ett täcke av kokos och smälta Werthers mjuka kolor. Nästa gång jag gör dem ska jag dock skippa att doppa botten i choklad och bara ringla lite över kakan när den är klar och så ska jag minska ner mängden koks så att kolatäcket blir lite mer bredbart. Smaken var det dock inget fel på kan jag meddela. Tillsammans med Leila så är Monica och Lisa gudinnor i mitt kök. De har inspirerat mig till massor av godsaker.

Orly - Midnight star

Så här blev Midnight star på mig. Jag har dessutom lagt ett lager "Fairy dust" från China glaze ovanpå det lila för lite extra bling.

OPI Yokohama collection


När jag trillade över den här bilden så måste jag erkänna att jag fick lite puls. Så underbart vackra färger! Ser minst tre som jag skulle kunna tänka mig att köpa rakt av. (Den blå längst till vänster, den i mitten och den lila tvåa från höger.)

Svar på tal

Ikväll har det bland annat ätits hemlagad potatismos här hos oss och när maken diskade så hjälpte Lilla damen till, (att hjälpa till med disken är bland det roligaste hon vet) och fick då tag i potatisstöten som hon började använda som någon sorts luftgitarr medan hos sjöng "Bä bääääää bita lamm ha du ågon uuuuullllll" (Det är nämligen så Lilla damen sjunger Bä bä vita lamm.)
-Ååå spelar du luftgitarr? Frågade maken.
-Nääää, jag spelar på den här. Svarade Lilla damen och viftade glatt med potatisstöten.

fredag, juli 17, 2009

Bubblig i huvudet

Nu har det druckits bubbel och jag ska snart gå och lägga mig, men jag kan ändå inte låta bli att busa runt en stund på nätet och se hur ni haft det idag. Är livet inte ganska nice just nu så säg?

Förfrågan

Precis innan jag gick från jobbet så kom företagets festgeneral nummer ett in i mitt rum och stängde konspiratoriskt dörren om sig.
-Jag har ett uppdrag till dig.
- Jaha .... svarade jag dröjande och tänkte att det var ju själva %¤%% att folk ska komma på sånt 20 minuter innan man ska gå hem.
-Vi i festkommiten behöver en som inte hör till spexgänget som kan riva av ett extranummer innan discot på festen i höst.
-?????
-Ja du behöver bara mima till någon häftig, lite rockig låt. Vi behöver en rockqueen!
I mitt stilla sinne tänkte jag (väldigt högt) JAG ÄR SYNTHARE FÖR BÖVELEN!
-Vi vill ha någon som drar igång stämningen ordentligt.
-Jasså och då tycker ni det är lämpligt att jag studsar omkring på scenen och mimar till rock???
-Precis!
-Ok då. Jag funderar ut någon låt under semestern.

(Lite tokig är jag nog.........)

SEMESTER! -FREEDOM

Just nu känner jag mig som den här låten låter. Refrängen är SÅ jag :)

(Videon är så grymt snygg.......)

En av årets bästa dagar

Nu är det bara timmar kvar tills jag får gå ut från jobbet och påbörja min hett efterlängtade semester.

Dagen började ju så där med att alla datorer och skrivare var strömlösa när jag kom 7.30. De kom igång igen först 9.30 så nu ska jag köra så det ryker till kl15.00 och sedan väntar friheten.

Det ska bli SÅÅÅÅÅ skönt. Bara så ni vet ;)

torsdag, juli 16, 2009

Bästa lunchen

...får man om man tillbringar den med C. Tänk så mycket roligare en sushilunch blir i ditt sällskap darling.

tisdag, juli 14, 2009

Star of Bombay

Idag kom mitt efterlängtade paket som jag skrev om tidigare idag och jag har redan hunnit måla tassarna med ljuvliga "Star och Bombay" från Orly. Färgen är så djup att den nästan ser svart ut men i solljuset ser man att det faktiskt är en mörkt blå färg och inte svart. Jag har bara använt ett lager och som ni ser räcker det utmärkt. Tipparna har jag målat med China Glaze "Fairy dust" och i skarven har jag lagt Star Nail Art från United Beauty i färgen Silverglitter.
Star of Bombay är grymt vacker i solskenet!

Exotisk djungel

Härom dagen blev jag sugen på att göra nått med guld och grönt, Så jag använde OPIs "Symphony in gold över hela nageln och målade sedan tipparna i Nfu-Ohs 125 (som jag köpt via Nailmail) och sedan målade jag en rand med MUS glitterliner "Neon"
Den här kombinationen blev verkligen snygg tycker jag och pricken över i blev den lilla glitterranden mellan färgerna. (Jag la ett överlack för att få glittret att sitta kvar.)

Underbart är blått

För ett par veckor sedan köpte jag det här fina blå lacket på rea. Jag tycker nyansen är fantastisk och även om lacket kräver tre lager så är det värt jobbet bara för färgen. Det som är mindre bra är att penselnstråna inte är jämt klippta så det är inte så lätt att måla med det, men med lite tålamod så blir det bra till slut och som sagt....... färgen är super.
Färgen heter 45 "Singing Waves" från Lumene.

Den som väntar på nått gott....

... väntar ALLTID för länge!

Idag när jag kommer hem så tror jag att det ligger ett litet paket från Nailmail (eller i alla fall en avi) och väntar på mig. Ett mörkt blått (star of Bombay) och ett mörkt lila (midnight star) från Orlys Gems collection.

För er som gillar lack kan jag för övrigt VARMT rekommendera Karins underbara Nailmail
där man prenumerera på lack, så att man varje månad får hem två/tre lack från märken som ofta inte finns i Sverige och färger som får en att bli salig. (Jag längtar redan efter Black Russian från Rescue Beauty Lounge. ) Och i höst kommer jag att göra en stor beställning när det är dags för Zoya. Så mycket Yummy att se fram emot!

söndag, juli 12, 2009

Om jag fick ta med 10 låtar till en öde ö Del 3

Ibland vill man dansa vansinnesdansen. (Speciellt om man är ensam på en öde ö antar jag!) Och det finns nog många låtar att välja på men just den här är lite speciell för mig och alltihop handlar om basgången. Den är så sjukt bra att jag nästan svimmar. Ljudet flyter genom låten på ett sugande nästan extatiskt sätt. Den här dansar jag till på stranden i fullmånens sken som en besatt. Sanden yr och svetten flyger åt alla håll. Jupp den här kommer med i bagaget.

onsdag, juli 08, 2009

Jaha *suck*

Jag tror bestämt att det regnar igen.................

SYTYCD är igång igen!

Det här skåpar ut det mesta på tv just nu. Så många duktiga dansare det finns där ute! Helt otorligt. Nytt för i år är att dom lagt till Bollywood som "gren". Så häftigt!
Kolla gärna in gamla klipp på You Tube för det är många nummer man kan se om och om igen! Ni som inte vill fuska kollar INTE på klipp från 2009 eller season 4.

fredag, juli 03, 2009

Det svider i min själ. Detta är FEL

Ikväll kl 22.00 kliver gudarna upp på scen i Arvika och jag är inte där....... Då när man fick reda på att dom skulle uppträda där så var beslutet att INTE gå på festival och sova i svettigt äckligt tält och INTE trängas med en massa fulla festivalbesökare så rätt. Ikväll känns det inte lika rätt kan jag säga. Det finns ingen grupp som är så sjukt bra som DM. Ikväll tuggar jag aska och gråter (i alla fall i hjärtat). Ikväll vill jag vara i Arvika. Det bara är så.

Fredag

En Breeze Watermelon - Check
Sudoko - Check
Sol på balkongen - Check
Life is good!

Skräck i sommarnatten

För oss som gillar skräckfilm så börjar på lördag en miniserie som heter Dead set på tv400. Storyn är enkel men helt klart roande. Ett zombievirus tar sig in i ett hus där Big Brother spelas in...... Vem blir utröstad ikväll mohahaha.

onsdag, juli 01, 2009

Om jag fick ta med 10 låtar till en ö del 2

Det här är ju nästan läskigt. Det är galet svårt att välja, men en låt som jag absolut inte kan leva utan är "Sorrow" med Twice a man. Tyvärr har jag inte hittat den på Youtube, men om ni får chansen att lyssna på den så gör det. Den är obeskrivligt vacker och har ändå ett driv. Ett mästerverk från Dan och Gasleben på min ära.

Om ni undrar varför det inte dykt upp någon Depeche-låt så kan jag bara säga DELICATE WORK!!!! Jag har nämligen beslutat att jag bara får ta en låt från varje artist..... Ja det gäller ju att inte göra det lätt för sig ha ha.