måndag, september 28, 2009

Collection Noirs Obscurs de Chanel

Det är det här jag tjatar om och med namn som Maniac, Hysteria och Obscure på läppstiften så känner man att man bara måste ha :)Kollektionen har som sagt redan landat i diskarna och som om detta inte var nog så kommer ytterligare en smaskig kollektion den 15 oktober. Denna gång är det MAC som låter oss "bada" i svart i sin "Style black collection"
Vill ni se mer av MACs Style black collection, så kan ni ta er en sväng in till Bjooti. Det finns en del gottis.....

Helgen som gick

Det har varit en intensiv men rolig helg.

På lördagen var vi först en sväng på stan då jag köpte lite kläder på Indiska. (Har haft ett presentkort där sedan jag fyllde år.) Det blev bla den där jättefina ullkoftan med blombroderier om ni har sett den. Jag hoppas den ska värma gott i vinterkylan :)

Eftersom jag gjorde det sista på tanden i torsdags och nu också betalat alla räkningar som hör till den eländiga historien så slog jag till på en ny kamera när jag ändå var i shoppingtagen. (Nu när jag vet hur mycket pengar jag har igen.) Jag hade ju fått tips på en Canon, men det visade sig vara en utgående modell så den fanns knappt att få tag i så jag valde en Sony Cyber shot istället. Den har 12.1 megapixel, kan filma i HD och har optisk zoom 5x och vidvinkel, så den ska väl vara nog så bra. (Japp snart kommer det att fotas smink igen. Ska bara få tid att lära mig lite hur den funkar först.)

På kvällen kom C, J och W över för att äta middag för sista gången på ett bra tag skulle jag tro för nu är det dags för J att ge sig ut på turné igen. Denna gång ska dom bla till Indien och Kina! Inte så lite häftigt tycker jag. Jag hade gjort en pirog med älgfärs, kantareller och västerbottenost till förrätt och sedan blev det hemgjord kräftsoppa med bröd och ost och till efterrätt hade jag gjort cupcakes med hasselnötter och punschgrädde. En meny i svenska smaker helt enkelt. Vi hade supertrevligt och efter middagen visade dom bilder från när de var nere på Mallorca (dom kom hem i förra veckan). Jag och maken fick ett grymt sug efter vår favoritö och bestämde på fläcken att nästa år åker vi tillbaka. Förhoppningsvis åker vi tillsammans med C, J och W såvida bandet inte tvunget ska turnera hela sommaren.

På söndagen åkte vi ut till Trångsund eftersom sonen skulle på Äventyrsparty hos en klasskompis och passade då på att kolla in Farsta centrum medan vi väntade på att sonen skulle festa klart. Trevligt centrum med mycket butiker och på Il Piatto hade de väldigt goda sallader. Jag stod bra länge och fingrade på senaste kollektionen från Chanel som har flera läppstift och en helt grym palett med fyra skuggor i djupa metallikfärger som får mig att dregla :) Som "tur" var så hade nästan allt sålt slut, visade det sig, så jag fick gå tomhänt därifrån.

Ja ja imorgon ska jag med C på klubbkväll hos Makeup Store och DET lär jag inte gå tomhänt ifrån i alla fall :D

fredag, september 25, 2009

NOTD

Ja nu har jag ju ingen kamera för tillfället så jag kan inte fota, men naglarna är nylackade med en av mina absoluta favoriter just nu "Black Russian" från "Rescue Beauty Lounge". Bara så ni vet. Det är gryyyymt snyggt.

Om jag bara fick ta med 10 låtar till en öde ö del 5

Den här versionen med Ofra Haza är oslagbar och vad är livet på en öde ö utan lite Sisters of Mercy?
Mer vansinnesdans på stranden blir det oh yeees.

Frukosttips

Om ni skulle känna att ni kört fast i era frukostvanor och skulle behöva lite inspiration så kan jag rekommendera den här artikeln.

Ok smakar det så kostar det, men en liten fin "Zillion Dollar Frittata" på sex ägg, en hummer och 280 gram Sevrugakaviar från femstjärniga Le Parker Meridien i New York för ungefär 6 750 kronor ska man väl ändå kunna unna sig nu när det är helg och allt.

tisdag, september 22, 2009

Trött

Jag är så trött.... så in i galgen trött. Nu skulle jag vilja skriva ett långt mejl till min vän Marina, men det bara går inte. Jag kan inte tänka längre. Jag vill bara sova. Det värker i hela kroppen av trötthet.

Nu är klockan 21.30 och nu är första gången på hela dagen som jag har en minut för mig själv och allt jag vill göra nu är bara att rasa ihop i sängen (vilket jag naturligtvis inte kan för det är en del praktikaliteter som ska klaras av först).

Den som låg ändå........ZZZZZZZZZZZ

söndag, september 20, 2009

Lite kvällslektyr

Nu ska jag tjuvstarta jobbveckan genom att sätta mig och tränga lite djupare ner i rekonstruktionernas förlovade land......

Boken heter Konkurs, Företagsrekonstruktion och Ackord ifall nu någon skulle vara sugen på att läsa den.

lördag, september 19, 2009

Överlevde :)

Sonens kalas gick otroligt smidigt. Barnen var hur coola som helst och jag och maken stod mest och hängde och kom med hurrarop när någon fick till en strike och uppmuntrande ord när det gick mindre bra. Hamburgerätandet gick också galant. Det märks att de börjar bli stora nu. Sonen var supernöjd med sitt 10-års kalas och jag kan varmt rekommendera Imperial Lanes i Sickla köpkvarter. Fina lokaler, gullig och hjälpsam personal och maten var helt ok den med.

Efter kalaset följde sonens bästis med hem till oss och stannade på middag. De är så otroligt söta ihop de där två och så tar de alltid hand om Lilla damen och låter henne vara med fast det skiljer så mycket i ålder, så hon har haft det roligt hon med.

Kvällen har jag ägnat åt att bara sitta och göra musik. Jag är helt kär i ett par synthar som gör så otroligt vackra ljud. Man kan sitta och bara spela olika ackord och låta musiken helt omsluta en till kropp och själ. Ett underbart sätt att rensa ut stress och det slår mig att jag för första gången på flera veckor är helt fri från huvudvärk! Vilken medicin va!?

Imorgon ska det ju bli fint väder igen så jag tror att vi ska ta en riktig långpromenad och en fika på stan. Ja så får det bli.

fredag, september 18, 2009

T.G.I.F.

Jag är oändligt glad att denna vecka är över. Fort gick den också, så packad med jobb som den varit. På minussidan ligger att jag sedan ett par veckor tillbaka har huvudvärk flera gånger om dagen som under senaste två veckorna blivit värre med tätare "anfall" och idag har jag haft huvudvärk sedan kl 03.00 då jag vaknade (jupp jag har varit vaken sedan dess) vilket leder oss vidare till problem nummer två. Jag_får_inte_sova på nätterna! Oftast somnar jag som en sten men sedan vaknar jag och ligger sedan och vrider mig tills det är dags att gå upp. Sovkontot ligger på minus rejält nu kan jag säga, så jag ser fram emot att i helgen få sova minst åtta timmar två nätter i rad. Jag skulle verkligen behöva det.

På plussidan ligger förstås familjen (alltid) och att jag börjat arbeta med festkommittén på jobbet. Glömde nog säga det i förra inlägget om den, men jag ska också hjälpa till med sminket på de som ska vara med i showen! Det ska bli grymt kul. En makeup har jag redan börjat spåna på så smått. Det är en av killarna som ska göra Malena Ernman. Han ska bli en superoperadiva med lösfrallor som heter duga, och glitter så klart. Massor med glitter!!!!

Imorgon ska vi ha sonens 10års kalas, men får en gångs skull så kommer det inte att betyda speciellt mycket jobb. Det blir bowlingparty med hamburgare och läsk på stället. Så allt jag ska göra är att köpa godis så att de får med sig en påse hem och sedan vara med och se till så att ingen gör sig illa under bowlandet och att alla får mat och sedan när tiden är slut är det bara att betala och sedan kan vi åka hem och ha lördag. Perfekt!!!

På söndag tänker jag inte göra nått. Bara ladda upp inför nästa helvetesvecka och hoppas på att vi får ihop en lunch med Hanton och en gammal kollega.

torsdag, september 17, 2009

Om jag fick ta med mig 10 låtar till en öde ö del 4

Det här hade jag nästan glömt bort, men blev plötsligt sugen på Same old scene med Roxy Music och den ligger absolut på min lista över låtar jag inte vill leva utan, så nu är jag på g igen med listan. Mr Ferry är verkligen elegans ut i fingerspetsarna.
Miss UD hur går det med DIN lista?

onsdag, september 16, 2009

Fru Choklad!?

Nä ok så där snygg blir jag ju ALDRIG, men vi ska försöka hitta en cool peruk i antingen blont eller kolsvart och sedan ska jag ha svarta glansiga kläder.

I övrigt måste jag säga att det finns nog ingen som är så snygg och cool och skönsjungande som Annie Lennox. She is the queen helt enkelt.

En ny Bindefeldt? :)

Nja kanske inte, men jag har blivit tillfrågad om jag inte kan tänka mig att vara med i festkommittén på jobbet och har efter lite funderande tackat ja.

Som ni kanske minns så blev jag ju tillfrågad innan semestern om jag ville köra ett "Rockqueen nummer" på festen och då var jag ju liksom redan inne i festfixandet så det känns kul att få vara en del av alla förberedelser denna gång. Jag har alltid tyckt att våra fester är nått i hästväg och vartannat år gör också ett gäng eldsjälar en show som brukar vara otroligt rolig och uppskattad.

I år blir körschemat att vi ska börja med välkomstdrink. Sedan ska det vara showen och därefter blir det middag och sedan kommer lilla jag för att locka folk till discot med mitt nummer så att det blir fart på dansandet.

Igår hade vi vårt första möte och vi var iväg på en restaurang här på söder efter jobbet och satt och spånade i fyra timmar i allt från inbjudan, färgteman, meny, klädsel på oss själva och jag vet inte allt. Vi är en eldig skara på fem personer som fullkomligen sprutar idéer och redan nu känner jag att den här festen kommer att bli minst lika bra som tidigare höstfester som vi haft.

Låten jag valt ut blir "I need a man" med Eurythmics. Den tror jag blir kanon. Ganska rockig men ändå med ett dansant gung som kan få igång gästerna efter middagen :) och på det en åmande Fru Choklad ja jösses roligt får dom också ;)

söndag, september 13, 2009

OPI - Teal the cows to come home

Kameran är ju paj så jag kan inte visa någon bild men just nu har jag naglarna lackade med den här underbara färgen. Färgen är MYCKET snyggare i verkligheten än vad den här flaskan visar och har små gnistrande glitterkorn i sig som gör att den skimrar så vackert. En färg jag blir glad av att ha på mig helt enkelt.

Röjardag

Ungefär en gång om året har vi storstädning av barnens rum. Vi går igenom alla kläder och sorterar ut det som är för litet och som ska lämnas till Myrorna. Sedan gås alla leksaker igenom och det som är trasigt kastas och vissa grejer som barnen "växt ur" lämnar vi till dagis. Det som är kvar sorteras sedan så att alla gubbar ligger i sin låda och alla djuren ligger i sin låda osv.

Den där sorteringen brukar ju inte hålla speciellt länge med det är alltid lika skönt att få det gjort.
Så just nu är det väldigt fint där inne i barnens rum. Jag tror jag ska gå in en vända bara för att njuta lite. Luttrad som jag är vet jag ju att det inte kommer att hålla i sig......

lördag, september 12, 2009

Lördag

Idag ska vi ut en sväng på stan och bland annat hämta upp en ny varukorg på Babyplanet, att ha under Lilla damens vagn. Den gamla är helt utsliten.

Senare i eftermiddag ska vi åka till goda vänner i Vallentuna på middag. Det var länge sedan vi träffade dem så det ska bli roligt.

torsdag, september 10, 2009

Uppladdning

Nä om man skulle slå sig ner vid tvn och ladda upp med Skräckministeriet inför morgondagen. Det känns lite passande på nått sätt...........

Jo tack

Det lyckades bli precis så illa som jag trodde och lite till. Vid 14.30 idag var jag redo att ringa maken och med gråten i halsen säga att nu går jag hem, men det gick inte för en konkursförvaltare hann före så det var bara att bita ihop och se glad ut..... eller i alla fall låta glad och hurtig..... Varför ska man alltid låta så jädrans hurtig? Man håller på att bryta ihop, men det ska banne mig inte höras.

Ok så här är det. Imorgon skulle ett betalningsföreläggande varit en av våra tingsrätter tillhanda. Det ärendet började jag med vid 15.00 (kl 16.00 ska jag gå, senast, för att inte komma för sent till dagis) Jag blev avbruten tre gånger av annat, så jag är ju inte ens på väg att bli färdig med överlämnandet, så jag får slita järnet imorgon och faxa och skicka original per post. På förmiddagen har jag ett möte inbokat med en kollega som har ett urknepigt fall där det är värsta strulet med ett dödsbo. En timme bort där minst. Under resten av den dagen har jag liiiite att förbereda eftersom jag på måndag ska.....
1. Delta i tre förlikningssammanträden i tre olika städer i Sverige.
2. Avge yttrande till två olika tingsrätter där vi blivit förelagda att yttra oss över svarandens inlagor.
3. Svara på fyra olika ackordsförslag
Sedan lär jag få en del telefonsamtal i vanlig ordning för just nu ringer det precis HELA tiden. Det hjälper inte ens att jag proppar mig för att få nått gjort, för då kommer kollegorna in med lappar om att den och den vill bli uppringd SNARAST.

Och hur har ni det på jobbet?

PS Det ska bli väldigt skönt med helg...............

måndag, september 07, 2009

Bilder från helgens storbak

Överst på fatet: Pecannöt och banancupcake med mascarpone och toffeefrosting.
Mitten: Vaniljcupcake med fyllning av lemon curd och toppad med marshmallowfluff.
Längst ner: Chokladcupcake fylld med romindränkta körsbär och toppade med chokladfrosting.




Jo här ligger man i.....

Ja tanken var ju att jag skulle jobba järnet idag, men under helgen har sonen ärvt Lilla damens förkylning så idag var jag hemma med två små snorisar. Lilla damen är nog så pass att hon kan gå på dagis, men sonen måste vara hemma i alla fall en dag till. Som tur är kan maken vara hemma och jobba imorgon så att jag får gå till jobbet. Usch jag bävar faktiskt. Jag vet att jag kommer att ha en horribel dag imorgon. Well well barnen går först så är det bara.

Sonen rosslar så man kan tro att man hamnat på ålderdomshemmet för gubbar över 80 år! Jisses så han låter. Den dagen han är 80 år kommer jag ju aldrig att få uppleva men jag vet i alla fall hur han kommer att låta då :)

lördag, september 05, 2009

Lördag med bröllop och cupcakes

Idag har jag levererat 65 cupcakes till min kollegas bröllopsmottagning och varit gäst på den samma.

Jag var nog lite nervös för jag vaknade redan vid 3.00 i morse och undrade stilla hur jag skulle fixa det, men nu kan jag lugnt säga att jag går iland med upp till hundra cupcakes utan att svimma.

Det blev tre smaker och alla var väldigt uppskattade. Själv hade jag glömt kameran men maken tog några bilder med mobilen så jag visar senare. Skönt i alla fall att det gick bra och att dom blev goda.

Kollegan var underbart söt och vacker och hennes make stilig som bara den. Imorgon åker de till Istanbul för en veckas bröllopsresa så nästa vecka blir jag ensam på jobbet. Jag är helt säker på att kollegan får det betydligt roligare än vad jag kommer att få, men det är hon värd.

torsdag, september 03, 2009

När en vill svära, fast inte

När sonen var drygt 4 år gammal spelade maken mycket Battlefield 1942, men om sonen var uppe så körde han en barnvänligare version (hub lär det kallas) som bytte ut andra världskrigetmiljön mot Star wars så att det inte skulle göra så mycket ifall sonen råkade se lite.

Under samma period var en av sonens favoritlekar att springa omkring med ett träsvärd i högsta hug och kriga mot typ allt som hans fantasi kunde komma på.

En dag kom han sättande och hojtade högt "A fame di prodi di joui!" Maken och jag frågade vad det kunde tänkas betyda men fick ingen större klarhet. Då sonen fortsatte att köra den här frasen dag efter dag så blev det rena sporten för maken och mig att försöka lista ut varifrån det här uttrycket kunde tänkas komma.

En dag när maken satt och spelade utbrast han plötsligt "NU vet jag var han fått det ifrån!" "Det är en grej dom säger i spelet." "Det är : I found an Imperial unit."

Sug på den ni :)

Själv tycker jag att det låter som nått Italienare skulle kunna tänkas säga då de slår sig på tummen med en hammare eller liknande, så ibland säger jag den frasen när jag vill svära.... fast inte.

Luras på jobbet?!

Får man göra det när man är jurist. Normalt inte, men i dag ska jag luras ordentligt.
Min kollega ska gifta sig på lördag och vi på gruppen ska ha en lite minimöhippa för henne som hon (och det är jag faktiskt säker på) inte har en aaaaaning om.

Jag ska fixa en massa snittar och goda tilltugg som vi ska ha till vinet. Kl 16.00 ska min chef rusa in och tala om att de måste ansluta till krismötet som pågår på plan 8. (Själv har jag redan blivit kallad till "krismötet" kl 15.30 så att jag skahinna göra snittarna.) När hon sedan kliver in i biblioteket står vi alla där och sjunger brudmarschen för henne :)

Måste erkänna att jag känner mig rätt busig...... :D

tisdag, september 01, 2009

Helgen som gick

Jag var ju som sagt i Norrköping i helgen och vi hade underbart roligt och trevligt. Vi bodde hemma hos L, P och A. (Svåger, svägerska och deras underbara dotter) På dagarna ägnade vi oss åt shopping och på lördagskvällen var jag och maken iväg alldeles själva på fest hos en av makens gamla barndomsvänner. Jag inser att det var vääääldigt länge sedan jag och maken var ensamma och ännu längre sedan vi var ute på vift utan barnen. Bäst var nästan den där promenaden till och från festen när vi bara gick tillsammans arm i arm och pratade om ditt och datt. Så mysigt!

Som jag nämnt tidigare har det öppnat en Mist i Norrköping och det ligger i ett av köpcentrumen precis utanför Norrköping (Ingelsta Köpcentrum). Det var superfräscht och personalen var både duktig och hjälpsam. De hade ett öppningserbjudande så man fick tre till priset av två, så med min shoppinglogik blev det därför sex skuggor ha ha.

Konsistensen är mjuk och fin och de är härligt pigmenterade. Nu har jag ju en kamera som strular så det är bara mobilbilder, men man ser i alla fall hur snygga de är. Alla sex kommer från serien Color Vibration som är en mix av tre olika skuggor som ger färgen extra djup och lyster. Den sitter hela dagen dessutom. Jag la på dem kl 6.45 idag och i skrivande stund ser jag nysminkad ut på ögonen så jag är mer än nöjd med dem.

Coupling - Jeff

Igår såg vi avsnittet där denna helt underbara scen är med. Första gången jag såg den skrattade jag så att jag tjöt och höll på att trilla ur soffan.
Bara njut och få dig ett gott skratt.