fredag, oktober 19, 2007

Kökshäxan

Kyckling måste vara en av de bästa råvarorna i världen. Det går att variera i det oändliga!
Ikväll ska göra en jättegod variant av ugnsgrillad kyckling som är jättelätt att göra och smart eftersom man får hela middagen i pannan.

Skala så mycket potatis som går åt. (Beroende på hur många ni är.) Dela dem i stora bitar eller skär i klyftor. Koka dem i lättsaltat vatten i 5 minuter. Häll av vattnet och lägg ut dem på en ugnsplåt med kanter eller i en form (om ni inte är så många). Det ska vara ett så tunt lager som möjligt. Ringla över rapsolja, strö på flingsalt, peppra, strö över färsk rosmarin och lägg slutligen på en massa hela vitlöksklyftor. (Du behöver inte ens skala. Då bakas dom och blir ljuvliga och ger ändå smak till potatisen.) Den som är veggo stannar här. Den som vill ha kyckling tar en färsk sådan och delar den över ryggen och fläker ut den. Salta och peppra på båda sidor. (Ha på den krydda du tycker om!) Lägg kycklingen över potatisen med skinnsidan upp. Ställ i ugnen på 200 grader tills kycklingen är genomstekt.

Till efterrätt ska vi ha en fruktsallad med vanilj och koks youghurt!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Visst är kyckling en råvara som finns över hela världen, som bröd och ägg ungefär!

Låter supergott även om jag är veggis. Brukar göra kycklingsrecept fast med quorn istället :-)

dddd sa...

Kyckling är super! Dock inte när det vankas fondue. Tro mig. been there, done that, kräktes en hel natt.

Fru Choklad sa...

Maria: Ja kyckling är nog min favvo. Fast testa gärna att göra potatis delen. Det är urgott. Quorn funkar nog inte på den här rätten.

Miss KYD: Åh fyyy när man ska ha respekt för kyckling. Jäklars så sjuk man kan bli..... Och magsjuka är ju rent överjävligt!