fredag, september 28, 2007

torsdag, september 27, 2007

Skriv ett kort

Det blir läckert att skicka post ett tag framöver. Idag så släpper posten frimärken med nya motiv där choklad är temat. Jag blir helt klart sugen på en karta. ;)

Datorpanik

Igår hade jag en nära döden upplevelse med min dator.

Jag har börjat med en ny låt och har då fått den idén att jag den här gången ska testa att göra den från andra hållet så att säga. Normalt brukar jag börja med att hitta på en synth- eller basslinga som jag sedan bygger upp låten runt. Sist kommer sången och texten. Så den här gången tänkte jag testa att göra allt tvärt om.

Texten har jag fått till och nästa steg var alltså melodin och mitt i gårdagens matlagning stod jag och hummade på nått som jag plötsligt insåg skulle kunna funka till den nya låten så med Lilla damen under armen rusade jag in till datorn och slog på allt som skulle på för att kunna föreviga min idé. ( Det är rätt sött för man hör Lilla damen "prata" mitt i sången.) När sångfilen var gjord så fick jag för mig att lyssna på mitt melodifestivalbidrag för att kolla tonart och lite sånt.

VE OCH FASA! Plötsligt låter sången på den låten som Musse Pigg!!!!!!! Rätt kul iofs, men det slog mig i samma sekund som jag hörde haveriet att jag inte har någon säkerhetskopia på NÅGON av mina låtar. Kraschar datorn så är ALLA mina låtar borta!!!!!! Då blev det svettigt vill jag lova. Maken fick hastigt och lustigt ta över både matlagning och Lilla damen så att jag kunde återställa min låt och sedan började en nervös genomgång av resten av låtarna (ca 100 st). Konstigt och skönt nog var det inte nått fel på dom andra och efter att ha ägnat kvällen åt en genomgång av burken så visade det sig att det inte var virus eller nått annat läskigt heller som drabbat min burk. Pust, man kan ju få fel på nervösen för mindre.....

NU har jag en säkerhetskopia på mina låtar......

Det jag stilla undrar nu så här dagen efter är varför dom gör så här mot en med jämna mellanrum? Varför kan dom inte bara vara snälla små burkar och göra som man vill och framför allt låta ens dokument vara på samma sätt som det var senast man var inne i det. (Med tanke på vad jag var tvungen att göra för att återställa sången är det omöjligt att jag bara "kommit åt fel knapp".) Nej dom har liv dom små eländena. Jag har sett Terminator jag vet vad som komma skall!!!! Dax att börja med combatövningar..........

söndag, september 23, 2007

Är man nyfiken så...

...får man skylla sig själv. Var inne hos Annie mfl och har hittat en ansiktsförvrängare och det var ju kul att se andra men att se sig själv! Jag blir ju livrädd!

Här är två av bilderna.
Jag som Manga. Nåja håret blev ju bra :)
Jag som afrobrutta. Oh my gooooood. Jag ser ut som en ful Naomi Campbell. (Den riktiga Naomi är ju dösnygg.)Nu ska jag lägga in en bild på maken i ansiktsförvrängaren! Hi hi hi.

Nu går jag till posten

Nu ska jag gå till posten och slänga på ett brev till farbror Björkman.

lördag, september 22, 2007

Nu har jag mardrömmar om Christer Björkman också......

Igår hade jag råångest över det usla sångpålägget och raderade det. Det bar inte riktigt och medan jag stod och stekte pannkakor till dagens barnkalas (sonen har beställt pannkakstårta) så insåg jag att det går fasen inte att skicka så tarvlig sång. Det kommer aldrig att funka då. Så bort med eländet och jag till och med raderade filen för att inte kunna få ångest en gång till och lägga tillbaka skiten. Inte blir det bättre av att jag för andra natten i rad haft mardrömmar om Christer Björkman heller.......

Efter avklarat kalas idag meddelade jag familjen att jag ville vara isolerad från omvärlden tills den förbaskade sången lät vettig och marscherade beslutsamt in i sovrummet. Till att börja med sänkte jag hela musikarrangemanget en ton, vilket gjorde jättemycket för sången. Sedan la jag till en stämma på refrängen vilket också var till fördel för helhetsintrycket. Imorgon ska jag testa den på mamma, pappa och syster när de kommer för att uppvakta sonen så får vi se vad de säger om låten och på måndag postar jag den så får vi se vad farbror Björkman anser om saken.

Hur som helst kommer ni att kunna höra låten på My Space när de har presenterat de bidrag som kommer med i Melodifestivalen. Då ska det bli väldigt kul att höra vad NI tycker om den :)

torsdag, september 20, 2007

Om man jämför....Verka Serduchka - Danzing

Så här låter INTE mitt bidrag....... och jag har inte tänkt ha nått liknande på mig på scenen heller.....

Jamen vi säger väl det då

Eftersom jag har hunnit göra ett sångpålägg på låten som jag eventuellt skulle skicka till 2008 års Melodifestival så har väl ursäkterna för att inte skicka in den tagit slut, så senast på måndag kommer jag att lägga kuvertet på lådan och hoppas på det bästa. Om det nu innebär att jag riskerar att komma med är bra eller dåligt har jag inte bestämt mig för än, men då är det i alla fall skickat.

Efter att ha läst reglerna lite mer noga än vad jag gjorde sist inser jag att jag nog inte ens var med och tävlade förra året eftersom jag glömt att bifoga texten och skickade den separat och det är tydligen VÄLDIGT noga med hur man fyllt i alla papper och vad som ligger i kuvertet så den här gången ska jag kolla ordentligt så att allt är med och innehåller de uppgifter som farbror Björkman vill ha så har i alla fall jag gjort vad jag kan för att vara med i tävlingen.

Jag är fortfarande inte helt nöjd med sångpålägget eftersom jag gör det i ett svep och en tagning och det blir ju inte perfekt hela vägen hur mycket man än anstränger sig. (I en riktig studio så gör man flera tagningar och klipper ihop de bästa bitarna.) Jag vet ju hur man gör men det är enormt tidskrävande för den (mig) som inte är van och ett jäkla pillgöra och räknar man fel på en halv sekund typ så kan det vara helt förstört så det känns tryggare att bara sjunga allt i ett svep och hoppas att dom fattar att det inte är gjort i en proffsstudio!

Idag har det öppnats en ny galleria nere vid Götgatan och jag och Lilla damen ska snart ta en liten tur till Skrapan för att kolla läget och se om vi hittar något skoj till sonen som fyller 8 år på Söndag. Om inte annat så kan jag behöva softa lite nu så här i lugnet före stormen. På lördag ska det vara barnkalas. Då ska vi bjuda på smördegslindade prinskorvar, kakor och pankakstårta och på söndag kommer moster, kusin, mormor och morfar. Då hade jag tänkt göra afternoon tea med nybakade scones, små snittar och bakelser bla. Imorgon ska vi till en av makens bästa vänner som firar 40 år så det blir party hela helgen med andra ord.

Nä nu ska jag och Lilla damen äta lite lunch och sedan tar vi en tur till Skrapan.

måndag, september 17, 2007

Lilla damen..

Måste ju bara berätta! Lilla damen har i helgen sagt mamma för första gången! Gissa om man blir alldeles knasig i kroppen! Jag börjar nästan gråta bara jag tänker på det.

Hon har kört med memme ett tag men i helgen blev det klockrent mamma. Hon har också klämt i med beppe (pappa), lamp (lampa) och en väldigt sluddrig version av sonens namn. Vi är helt bortkollrade hela familjen och bara ler mot detta lilla underverk till bebis!

Die Krupps - Fatherland

Den här låten gjorde Die Krupps i samband med att nynazizter attackerat invandrare i Tyskland 1993. Texten säger allt.
Ibland blir jag så arg och ledsen på att vi människor inte kan respektera varandra och leva tillsammans.........

fredag, september 14, 2007

Kökshäxan

Ikväll kommer våra bästa vänner C, J och Lilla W över på middag och efter lite funderande kom jag förra veckan på den geniala idén att göra klassisk schweizisk ostfondue. Fondue var tydligen poppis på 70-talet och lär vara på väg tillbaka så det blir en middag som känns både lite vintage och trendig. Själv har jag aldrig slutat att gilla fondue av olika slag och eftersom vi har en fonduegryta är det ju synd att låta den stå i skåpet utan att användas, så ikväll åker den fram.

Normalt gillar jag att experimentera i köket, men det finns vissa rätter som kräver sitt original så att säga och dit hör enligt min mening den klassiska ostfonduen. Det här receptet har jag testat förut och det känns genuint och är dessutom otroligt gott så varsågoda här kommer det:

Ingredienser 4 port:
1
vitlöksklyfta
1 1/2 dl torrt
vitt vin
225 g riven gruyèreost
225 g riven emmentalerost
1 msk
majsmjöl
2 msk kirsch
1/2 krm salt
1/4 tsk
paprikapulver
1/4 tsk riven
muskotnöt

Så här gör du:Skär
vitlöken mitt itu och gnid fonduegrytans insida med halvorna. Häll i vinet och värm långsamt. Flytta sedan grytan till det tända spritköket. Tillsätt ostarna, lite i taget, och rör hela tiden tills alltsammans smält.Blanda samman majsmjöl och kirsch och rör ner i grytan när osten börjar bubbla. Sjud i 2-3 minuter under omrörning. Tillsätt kryddorna, smaka av och servera med brödtärningar att doppa och en grönsallad.

Till efterrätt ska vi äta Nektariner under mascarponetäcke som jag skrev om under kökshäxan den 2 september.

Ska ni äta nått gott i helgen?

tisdag, september 11, 2007

Att arbeta under press....

"Jag älskar deadlines. Jag gillar det svischande ljudet de gör när de flyger förbi"

sagt av Douglas Adams

söndag, september 09, 2007

Shopping till Lilla damen

På Katarina Bangata nära Götgatan har det öppnat en ny barnaffär som är rena himmelriket för dem som gillar Spöket Laban, Lilla Anna, Tummen, Pulvret och alla deras kompisar. Affären öppnade igår och lokalerna är ljusa och trevliga. Ägarna har med enkla medel fått de olika rummen att bli riktigt hemtrevliga och överallt finns små hörnor för otåliga små som behöver sysselsättning medan mamma och pappa går runt och kollar på allt som eventuellt ska inhandlas. Det finns både kläder, prylar och smarta tillbehör så alltid hittar man nått. Personalen är trevlig och behjälplig utan att vara påflugen vilket jag tycker är jätteskönt.

Idag hittade vi en liten body till Lilla damen, men tro mig det är inte det sista vi shoppar på Laban och Labolina! (Jag var tvungen att ta med kassen på fotot. Visst är den söt!)

lördag, september 08, 2007

Hurra Hurra Hurra för min syster idag!

Nu ska vi straxt åka iväg till min syster bröllop!

Lillasyster! Jag önskar dig all lycka och hoppas att din dag blir precis så som du vill ha den.

PS Regn i slöjan betyder lycka! ;)


onsdag, september 05, 2007

Valet och kvalet

Jag vet inte hur jag ska göra. Antingen så skickar jag in låtskrället eller så gör jag det inte. Det gäller ju bara att bestämma sig och det är just DET som är problemet för tillfället.

Förra året så var jag ju grymt irriterad på att det bara är samma människor som kommer med i Melodifestivalen år ut och år in så jag knåpade ihop en låt som jag tänkte kunde passa för sammanhanget och skickade den + en annan låt som kanske inte var så jättemelodifetivalig, men i alla fall hade ett skönt gung. (Efter att ha hört ett av bidragen som kom med förstod jag dock att den passade utmärkt och att man tydligen kan få med vad skit som helst bara man har rätt namn.) Uppenbarligen kom inte någon av mina låtar med och den som tror att jag är bitter över det får väl tro det då. Lite stött kanske, men bitter! Nej jag tar det inte på så stort allvar. Dessutom måste man ju ha med i beräkningen att jag varken heter Bobby Ljunggren eller Tomas G:son, så mina odds är ju inte så goda.

Nu börjar det ju dra ihop sig till att skicka in bidrag till Melodifestivalen 2008 och jag står ju här med den där låten som jag SJÄLV tycker är himlans bra och tycker skulle passa. Jag har mixat om den lite och "rensat upp" i ljudbilden och håller på med en ny text eftersom den gamla var föööör patetisk, men i grund och botten är det samma låt. En liten dansig sak på tre minuter och två sekunder.

Frågan är bara vad jag skulle göra OM jag nu skickar in den och OM den kommer med! Jag kommer aldrig i hela livet att palla att vara med i tv och uppträda inför stora delar av Sveriges befolkning. Snacka om att jag skulle få nervöst sammanbrott. Så hur hur hur ska jag göra!? Förmodligen kommer jag att fundera in i det sista och (ev) skicka in låten i sista minuten :P

måndag, september 03, 2007

Jamen det gick ju bra ju!

Så har man klarat av sin första arbetsdag på 6 månader och jag lever än, ha ha. Efter att ha tagit en rask promenad till jobbet satte jag mig vid skrivbordet vid 8.00 och undrade om jag skulle komma ihåg nått över huvud taget. Naturligtvis hade alla lösenord gått ut, men när väl den biten var löst så var det bara att ta sig an den gigantiska mejlhögen på över 700 mejl. Ok mycket kunde jag ju kasta för att det var så gammalt att det växte mögel på det, men i alla fall. När det väl var dax att börja med det "riktiga" jobbet så vissa det sig att jag faktiskt, när jag skrapat bort den värsta rosten från hjärnan, kom ihåg det mesta så det var bara att köra på i gammal god ordning. Resten av dagen ägnade jag åt att sätta en eldgaffel i baken på ett par tingsrätter, påbörja nya ärenden och äta lunch med mina kära kollegor. Jag fick höra en hel del skvaller om vad som hänt bakom kulisserna de senaste månaderna så jag tror att jag är ganska så up to date även på den fronten.

Dagens plus: Jag har gått i höga klackar (ja inte TILL jobbet men inne på kontoret) och haft läppstift och smycken.

Dagens minus: Jag har inte fått vara hela dagen med min underbara lilla bebis.

PS Maken och Lilla damen har klarat sig utmärkt på egen hand och jag tror knappt att hon hunnit sakna mig eftersom hon haft det så mysigt med pappa.

söndag, september 02, 2007

Spandau Ballet To Cut A Long Story Short

Här är en av den stiligaste killarna i musikvärlden enligt min mening. Detta är ju en ganska dålig liveupptagning, men får ni tillfälle att se originalvideon så se den! Det är nått speciellt med killar i kilt......... (Eller hur svägerskan L!)

Då, Nu och Sedan

Tid: Det märks tydligt att terminen kommit igång igen och att det nu är nya rutiner som gäller vilka får till följd att jag bland annat inte hinner blogga så mycket längre. Det har ju varit en viss bloggtorka från min sida under sommaren och de senaste veckorna har jag funderat mycket på om jag ska fortsätta eller inte. My Space har inneburit vissa saker för mig och har motiverat mig att satsa ännu mer på musiken, så den lilla tid jag har över för mig själv borde jag verkligen inte sitta och blogga. Å andra sidan så finns det ju en del människor i den här världen också som jag har lärt känna (lite grand) och jag skulle nog sakna det här med att skriva ett par rader själv emellanåt, så bloggen får kvarstå tillsvidare.

Veckans kulturdos: Igår tog vi en promenad till Kulturhuset och tittade på Stenmarkutställningen. Kan varmt rekommenderas för den som har lite skruvad och klurig humor. Det fanns mycket att fnissa åt.

Veckans träning: Av 7 möjliga tillfällen har jag kört mina 1.5 mil 6 ggr. Det får man ju ge sig själv godkänt för tycker jag. Utöver detta så har jag gått promenader på minst 1 timme varje dag. Oftast har det varit 1½. Godkänt även där. Yoga-dvd har jag dock ännu inte hunnit testa, men det är bara en fråga om tid innan jag sätter tänderna i den också! :)

Kommande vecka: Imorgon börjar jag jobba igen! Ja inte heltid, men Lilla damen är nu så pass stor att det är dax för maken att börja ta ut lite pappaledighet så nu blir han hemma måndagar och tisdagar medan jag får gå till jobbet och sedan är jag hemma resten av veckan. Det ska faktiskt bli riktigt kul. Jag får ju lite av båda världarna och jag har ju fortfarande massor med tid med världens underbaraste bebis.

Nästa helg: Det stora blir att min lillasyster gifter sig på lördag så då blir det stort party! Jag har fått den delikata uppgiften att ta hand om hennes hår och makeup och har laddat med skuggor och borstar så det står härliga till. (Jo vi har gjort en provomgång så jag vet vad hon vill ha!)
På fredagskvällen blir det lite lugnare. Då ska maken och jag gå på konsert och se David Sylvian som ni kanske mer känner som sångaren i bandet Japan som var verksamma i början av 80-talet.

Kökshäxan

Även om jag inte har någon bild så kan jag tala om att den här superenkla efterrätten är väl värd de få minuter den tar att göra!

Nektariner under mascarponetäcke

Dela två nektariner och ta bort kärnan. Lägg dem med snittytan upp i en ugnsfast form som är lite lätt oljad eller smörad så att de inte fastnar.
Blanda en ask mascarpone (gärna ekologisk) med en skvätt konjak och ett par teskedar vaniljessens. (Har du inte vaniljessens så går det säkert lika bra med vaniljsocker. Var då bara noga med att smaka av så att ostkrämen inte blir för söt.) Vill man ha ostkrämen lite sötare så kan man ha i pudersocker, men jag testade utan eftersom nektarinerna var perfekt mogna och hade en härlig sötma i sig själva. Lägg en stor klick ostkräm på varje nektarinhalva och avsluta med ett tunt täcke råsocker.

Lått nektarinerna stå inne i ugnen på högsta temperatur i ca 10 minuter så att sockret karamelliseras. Njut!