måndag, juni 30, 2008

Lite vatten till lunchen?

Jag vet inte hur ni har det i övriga landet men jag kan tala om att i Stockholm så vräker det ner. Regn.... som i regnkappa OCH paraply......... som i småspringer med kollegan under ett paraply till närmaste lunchställe bara för att upptäcka att de har mitt-i-sommaren-stängt............. som i springer vidare till det näst närmaste lunch haket och får äta sushi med dyblöta byxor klistrade mot benen............

Vad fick ni till lunch?

fredag, juni 27, 2008

Begär....

Igår råkade jag surfa skor..... och blev kär....... så otroligt kär........ så ikväll ska jag göra nått jag aldrig gjort förut...... jag ska nätshoppa!
De rosa små skönheterna för tankarna till Agent Provocateurs rosa droppformade parfymflaska i rosa och svart och de små spettsdetaljerna får mig att tänka på deras ljuvliga underkläder.
Jag tror att skorna kommer att bli supersnygga till svart kostym med ett rosa lite blankt linne under kavajen eller till svart klänning. Ja de här skorna bara måste jag ha!

De rosa skönheterna kommer från Pleaser och säljs bland annat hos have 2 have.

torsdag, juni 26, 2008

Lite shopping blev det också

Ja det går ju inte att gå på museum utan att ta en sväng i shoppen också. Efter att ha tittat på vackra dansdräkter från olika delar av världen (de från Indien och Kina var helt outstanding) så köpte jag de här underbara små servetterna och skoörhängena. Den är ju så söta och roliga att jag absolut inte kunde låta bli. Om du har en stund över och råkar befinna dig i närheten av Operan så är det väl använd tid att ta en tripp till dansmuseet och missa för allt i världen inte shoppen!

Oj då

Jag ska visst gå på dansmuseet efter jobbet. Maken och barnen ringde just och berättade att de tänkt ta en sväng dit när de ätit lunch vilket de ska göra nu och eftersom de sitter i Gallerian så tänkte dom hämta upp mig när jag slutar 15.00 så att jag kan hänga med. Härligt!

Kommer nog ta en stund innan jag smält att maken och sonen kommit på att de ska gå på dansmuseet...........

Vitaminer på flaska

Jag sitter här och sippar på den goda drycken Vitamin Care med smak av röd grapefrukt. Flaskan är full av vitaminer, zink och antioxidanter som ska göra underverk för kroppen. Den säljs på apoteket och finns i tre olika smaker som alla har sin egen lilla goda egenskap. Care varianten sägs bidra till god ämnesomsättning och stärka hud, hår och naglar. Så vem vet imorgon kanske jag har lagt till en decimeter till mitt meterlånga hår ;)

onsdag, juni 25, 2008

Hovrätten nästa

Det finns somliga tingsrätter i Svea rikes land som behagar ha en ytterst frikostig tolkning utav 36§ i avtalslagen. Uppenbarligen har denna något överdrivna generositet inte varit till min huvudmans fördel varför jag nu ämnar vända mig till högre rätt för omprövning av detta minst sagt märkliga, ja jag dristar mig till att även kalla det förolämpande, domslut.

Jag vill på intet sätt låta påskina att domaren i den gudsförgätna tingsrätten i fråga, skulle vara inkompetent eller på annat sätt ha brustit i uppmärksamhet eller lagefterlevnad. Kanske kan jag dock tillåta mig att antyda att domarens objektivitet skulle kunna vara något naggad i kanten då svaranden (via sitt ombud) inte kände några som helst hinder för att dra den ena snyftvalsen efter den andra. Förvisso må svarandens ombud applåderas då han skickligt utnyttjat varje vinkling av situationen där svarandens goda vilja upphöjts till vad som närmast kan beskrivas som gudomlig. Icke desto mindre måste rätten se till de rättsfakta som föreligger i målet och däri står motpartens goda vilja icke att finna hur gärna hans hårt arbetande ombud, medelst skohorn, än söker få in detta. En domare må icke låta sig påverkas av snyftvalser så till den milda grad att man i och med detta anser sig ha rätt att jämka ett av arbetsmarknadens parter framtaget avtal, utan ska hålla sig de de framlagda rättsfakta och den konkreta bevisning som föreligger i målet.

Ja, nu vet ni hur jag har det på jobbet :D Nu ska jag överklaga detta mål till Hovrätten. Hepp!

Aragon vs Caspian

Efter att ha sett lite trailers av den nya filmen om Narnia så inser jag att en hel del flickors hjärtan kommer att klappa lite extra i biomörkret i sommar, men även om jag säkert kommer att se den med sonen så kommer jag inte att få hjärtklappning av prins Caspian. Kanske är jag bara för gammal (eller så är han för ung) eller så är det väl bara så att mitt "biohjärta" fortfarande klappar för Argaon. För mig är han fortfarande den ultimata filmhjälten (och så har han och maken faktiskt vissa likheter). Sorry prinsen men jag väljer Kungen.





torsdag, juni 19, 2008

Fina sommarnaglar

Jag har lackat mina naglar och Lilla damens stortånaglar, (Hur ska man motstå henne när hon uppfordrande sträcker fram sin lilla fot nät mamma sitter och målar sina naglar? Jag bara undrar.) med denna lekfulla rosa färg från OPI. (Nej det är inte min hand på bilden.) Den är så där lagom rosa, glittrig och fairy-aktig som jag gillar.
Princesses rule från OPI.

Midsommar står för dörren

Idag tänker jag inte stanna på jobbet alltför länge. I eftermiddag bär det av till landet och mina underbara svärföräldrar. Det blir vi , våra bästa vänner C, J och W och makens syster med familj. Så det blir huset fullt :)

Vi ska äta sill och dricka nubbe, grilla, ha femkamp och kasta pil. (Pilkastning är obligatoriskt.) Jag har tom slängt ner en bikini om utifall att det möjligvis skulle kunna tänkas bli varmt och soligt (ha ha ha). Ja ja sol eller inte så kommer det att bli en härlig helg med mycket prat och skratt. Det vet jag redan nu.

På midsommarafton firar dessutom jag och maken bröllopsdag och då tänker vi bjuda på Champagne och chokladdoppade jordgubbar :)

Hoppas att ni alla får en härlig midsommar och tänk på att inte dansa för länge med älvorna.....

onsdag, juni 18, 2008

Dansfeber

Jag har länge varit lite sugen på Wiis fitness spel, men eftersom jag inte tycker att vårt hem behöver ytterligare en spelkonsol så har jag skippat det, MEN häromdagen så läste jag om att PS2 har någon sorts dansspel som tydligen ska innehålla en fitnessdel det också. (Jag har sett spelet tidigare, men inte trott att det skulle vara nått för mig.) Så efter jobbet igår gick jag till spelbutiken på Ölandsgatan och inhandlade dansmatta och ett spel. (Precis som till Singstar så finns det flera olika varianter.) Väl hemma så bytte jag om till dansvänliga kläder och kopplade in spelet och satte igång.

DET ÄR SÅ KUL.

Jag kör ju på nybörjare eftersom nått annat bara skulle göra att jag stod och glodde, men det finns träningsomgångar som är ganska enkla så att man "lär sig stilen" så att säga. Sedan är det bara att klicka fram en fartig låt och köra järnet. När låten är slut får man betyg på hur bra man lyckades pricka in stegen. Som bäst igår blev det B. Man kan köra samma låt med olika svårighetsgrad på stegen så det här spelet lär ju räcka ett tag om man säger så....

Jag glömde helt bort tiden och det var inte förrän sonen med stor dramatik gick förbi med liiiidande skrivet över hela ansiktet och sa ohhhh vad jag är huuuungrig, som jag insåg att jag studsat omkring på den där mattan i över en timme! Fast jag bara kört på nybörjare så var jag tvungen att ta en dusch innan jag kunde göra middagen. Det här är såååå roligt och nu vill jag inte alls sitta still på jobbet och göra en utredning om kollektivavtalade försäkringar i de olika anställningsformerna i Sverige, som står på dagens agenda, utan jag vill hem och studsa runt på min matta. Ikväll ska jag få A i betyg om jag så ska dansa hela natten :D

måndag, juni 16, 2008

Kaffekalas

Med inspiration och recept från Laila Lindholms bok "A piece of cake" bakade jag i lördags. Pepparkaksmuffins, Citronpaj med hallonmaräng, Chokladbrownies med valnötter, Syltkakor, Kanelkakor och Kakor med apelsin och pinjenötter.


You're busted...

Snacka om att se skyldig ut! Nu vet ni vad Lilla damen gör i obevakade ögonblick.


Måndagmorgon

1 Jag är lite förkyld.
2 Jag har nackspärr.
3 Jag är aptrött.

Tre veckor kvar till semestern.......... tre veckor..........

fredag, juni 13, 2008

Lördag hela veckan

Den här veckan är det verkligen full fart, fast på ett kul och kreativt sätt. I måndags hade jag, M och U tjejträff hemma hos mig. U hade letat sig upp från urskogarna i Småland dit hon flyttade för några år sedan. Vi hann egentligen inte prata så värst mycket eftersom alla barn också var närvarande och med tanke på att U har 3, M har 1 och jag 2 så var det full fart hela tiden :) Fast det gjorde inte så mycket. Vi har ju känt varandra sedan vi var 9 år och lär ju umgås även när vi är 79, om vi lever och har hälsan, så vi hinner nog prata ordentligt om ett par år när de minsta hunnit bli lite mer självgående. Dessutom är det ju roligt att se de andra tjejernas barn! U har tre lintottar som ser ut som Emil (ja ok kanske inte bebisen som bara är 4 månader men det är bara en tidsfråga), M har också en lintott och hennes dotter har dessutom små korkskruvar i håret och är en härlig blandning av sin mamma och pappa och så jag då med en son som är en tvättäkta rödtopp och Lilla damen som började med mörkt brunt hår som sakta men säkert bara blir ljusare och ljusare och med nacken full av lockar.

På tisdagkvällen lagades det massor med lasagne.

På onsdagen fyllde jag år och fick bland annat världen sötaste dimmfontän med två små grodor på av maken och barnen. Jag ska ta en bild när vi har den igång så ni får se för den är så himla söt! Mamma och pappa var över på middag och vi åt lammstek och min favorit av köpetårtorna Oscar den II tårta. Mums.

Igår var jag rätt trött så det blev inte så värts mycket gjort, men jag fick i alla fall ihop inköpslistan på det jag behöver inför baket till lördagens kaffekalas. Jo så köpte jag en Qi pao också. Det blev en svart med kinensiska drakar på, men den måste sys in i midjan eftersom modellen är lite rakare än vad jag är :)

Idag ska jag som sagt handla och dessutom baka kakor med kanel och en annan sort med apelsin och pinjenötter. Dessutom ska jag nog göra pajskalet idag också, så det är klart imorgon.

Imorgon kommer L, P och A upp från Norrköping för att shoppa och festa med oss och jag ska göra klart Citronpajen med hallonmaräng, baka muffins med pepparkakssmak med lingon och mandel och brownies med choklad och valnötter. Sedan kommer gästerna 17. och får då börja med kafferep för att senare på kvällen få lasagne och sallad och gott vin. Misstänker starkt att maken och P kommer att vilja titta lite på fotbollen så jag har bestämt att dom ska få göra det. (Lättad nu P ?) Vi tjejer kan ju alltid sitta i köket och prata om viktiga saker ;)

På söndag ska vi nog ta en tur med Norrköpingsgänget på stan och bara softa. Sedan är det plötsligt måndag igen och dax att börja planera för midsommar :)

tisdag, juni 10, 2008

Det svärs i tv-soffan

Maken och sonen sitter framför tvn och glor på fotboll och just nu svär de som borstbindare........ det kanske inte går så bra för Sverige just nu............. Bäst att gå ut och kolla till dom lite....

La la la la lasagna

Nu har jag gjort 75 L lasagne uppdelat i tre stora formar inför lördagens tillställning. Det som är såååå minus med lasagne är att det tar så himla lång tid att göra och att det blir så mycket disk, men på plus sidan har man å andra sidan en rätt som ligger högt upp på mångas favoritlista på mat och att det går bra att göra i förväg och frysa in, vilket är precis vad jag tänker göra.

Efter ett par timmar slit i köket sitter jag nu och äter min middag bestående av yoghurt med (håll i er nu) jordgubb vanilj och lakrits smak tillsamman med min favorit musli. Det är en av flera nya smaker som kommit och jag var naturligtvis tvungen att prova. Jordgubbar är gott. Vanilj är gott och lakrits är gott. God yoghurt, tänkte jag och shoppade! Och jag hade rätt. Den ÄR god. Jag kan tänka mig att många kommer att tycka att den är lite too much till frukost men som lätt kvällsmål eller mellis är den perfekt. I love it.

Hur har ni tillbringat kvällen då?

Must be love...

Ibland så faller man pladask för saker och ibland så växer kärleken fram sakta men säkert. Just nu är jag väldigt kär i de här supergulliga skålarna från Iittala med design av Marimekko. Först tyckte jag att de var fina glasskålar bland andra, men ju mer jag ser dem i tidningar, bloggar och hemma hos folk ju mer vill jag ha en själv. Helst vill jag ha en mörklila....... sedan en röd.......... och en grön........ Ja varför bara en?

måndag, juni 09, 2008

Som en bal på slottet.

Vilken helg. Helt otroligt. Vi har tillbringat större delen av den utomhus och bara njutit av solen.
I fredags sov vi länge (för att vara oss) och efter en lång skön frukost gick vi ut på stan för att titta lite på nationaldagsfirandet. Jisses så mycket folk det var. Vi gick först ner till Skeppsbron där maken och sonen gick ombord på militärskeppet ”Visborg”. Jag och Lilla damen höll oss på kajen och njöt av solen. Rätt som det var började folk Ohhhha och Ahhha runt omkring oss och när jag vände mig mot slottet såg vi massor massor massor med blå och gula ballonger stiga mot skyn. Jag hörde någon säga att det var 50.000 stycken, men vet inte säkert. Efter en stund kom killarna tillbaka och vi fortsatte mot Kungsträdgården, men den massiva folkmassan gjorde att vi valde bort att gå in där eftersom det hade varit alldeles för jobbigt att ens försöka köra runt med barnvagn bland så mycket folk så vi tog Strandvägen ut till Djurgården i stället och efter att ha gått runt där ett tag så vände vi tillbaka hemåt. På vägen hem tog vi en välbehövd fika och Lilla damen som sovit stora delar av vägen fick en flaska välling och blev riktigt sprallig och hade full show resten av vägen hem. Till middag lagade vi lammstek med citron och färsk rosmarin, klyft potatis och sallad.
På lördagen var vi hos mina föräldrar och grillade. Pappa hade fixat lilla barnpoolen (i form av ett snäckskal) och hämtade stora spannar med varmt vatten så att Lilla damen och hennes kusin L skulle kunna bada. Sonen har växt ur den för länge sedan, även om han gjorde ett tappert försök att knöla ner sig i snäckskalet när tjejerna badat klart, så han fick nöja sig med att springa runt och skjuta med vattengeväret och var nog ganska nöjd med det också. Lilla damens premiärdopp i liten pool utomhus möttes i början av en viss tvekan, men efter att ha fått sitta uppe i famnen en stund så gick dopp nummer två mycket bättre. Pappa hade satt upp en barngung i stora eken också så när kusin L gungat en lång stund så fick jag sätta ner henne i gungan för en stilla provtur. Lika entusiastisk som sin kusin var hon ju inte men helt ospännande var det ju inte heller. På kvällen när vi kom hem såg killarna på fotboll och jag och Lilla damen löste Soduko. Vi blev lite fnissiga när vi upptäckte att en av spelarna hette Pepe, eftersom lilla damen ganska ofta kallar mig för memme.
Söndagen var ganska lik fredagen fast den här gången promenerade vi bara på Söder.
Precis så här ska en helg vara. Som en bal på slottet, alldeles alldeles underbar.

onsdag, juni 04, 2008

Qi pao

Härom dagen när jag och maken såg ett avsnitt av vårt älskade "Coupling" (som enligt mig är en av världens bästa och roligaste tv-serier) så fastnade jag för en av "Susans" klänningar som hon har i en scen. Det är en röd Qi pao med guldmönster och jag har inte kunnat få den ur huvudet sen dess.

Tänk om man skulle ta och försöka skaffa sig en till födelsedagen nästa vecka.... hmmm tål att tänkas på. Visst är den fin?

Rosewater hand therapy

Jag har testat Crabtree & Evelyns ”Rosewater Hand Therapy” i ett par veckor nu och jag måste säga att jag är helt såld. Krämen innehåller mjukgörande shea smör som också skyddar händerna mot uttorkning och så doftar den ljuvligt av rosor. Jag är ganska torr om händerna i vanliga fall och sedan jag blev småbarnsmamma igen så har jag ju inte blivit mindre torr precis. Det är ett evigt blaskande med vatten dagarna i ända med flaskor som ska diskas, rumpor som ska tvättas, munnar som ska torkas och till det, alla gånger som jag av en eller annan anledning geggar ner mig alldeles själv. Så krämen har verkligen blivit satt på prov. Nu smörjer jag i ärlighetens namn inte in mig efter varje gång jag tvättat händerna (för då skulle jag bli knäpp) men ett par gånger om dagen blir det. Nu har jag tuben på jobbet där krämen har en chans att få sitta på en längre stund för att verkligen få verka ordentligt och jag känner stor skillnad på hur stor fuktbalans huden har utan krämen och med. Dessutom tycker jag att händernas ”allmäntillstånd” blivit mycket bättre sedan jag började använda krämen och inte bara precis stunden efter det jag smort in mig.
Nu ska jag bara hitta den perfekta fotkrämen också.

CCCC+

Bild lånad från Crabtree & Evelyns hemsida.

måndag, juni 02, 2008

Smått och gott ur veckan som var..

Jag har ju varit lite dålig på att blogga den senaste tiden vilket främst har berott på att jag velat ta till vara den sista tiden av mammaledigheten maximalt. Visserligen har jag ju jobbat två dagar i veckan sedan i september förra året, men övriga dagar har jag varit hemma med barnen och nu är det slut med den lyxen. Det lär ju inte bli fler barn för vår del så nu är det oåterkalleligen slut på att få vara mammaledig……. aldrig mer…… Det är inte utan att det känns lite sorgligt att den fasen i mitt liv är över att jag aldrig mer ska vara gravid och föda ett barn. Framför allt önskar jag att jag kunde vara hemma mer med Lilla damen, att vi inte skulle behöva sätta henne på dagis i slutet av augusti, men både maken och jag måste tillbaka till jobbet nu så efter den här sommaren är det tvunget att hon börjar på dagis, då det är dax för maken att börja jobba fem dagar i veckan igen. Visserligen tror jag att hon kommer att uppskatta det eftersom hon alltid dras till andra barn och vill vara med, men i modershjärtat så svider det. Hon är ju så liten och så ömtålig och jag vill inte att hon ska behöva möta den tuffa världen riktigt än….
Nå tiden med Lilla damen har varit underbar och jag hoppas att all den kärlek och omtanke vi i familjen har gett henne från dag ett har rustat henne bra för att möta världen på gott och ont som väntar runt hörnet.

Helgen har vi tillbringat i Norrköping hos makens syster med familj. Vi har hunnit med picknick i gröngräset, en del shopping, fika på stan, ett glas vin på balkongen, promenader och middag med övriga släkten från Norrköping. Det har varit jättemysigt och roligt och det är alltid sorgligt när man packar bilen för att åka hem igen.

Så här i avslutningstider vill jag uppmärksamma barnens kusin A som går ut nian nu och har lyckats höja ytterligare 3 ämnen till MVG, så det är med stor värme och stolthet vi önskar henne lycka till när hon nu lämnar grundskolan bakom sig och kliver iväg mot vuxenvärlden via gymnasiet. Sonen har ju en bit kvar och går ”bara” ut 2an ännu så länge, men ska inte desto mindre ha stor högtidlig avslutning i kyrkan imorgon eftermiddag då vi ska dit och lyssna på fin sång som klassen övat in under våren. Som avslutning tänkte vi lyxa till det lite så där mitt i veckan och gå till någon mysig restaurang och äta middag. Det är han värld lille sonen efter ett helt läsår.