tisdag, mars 31, 2009

Jag har hittat världens godaste

Världens absolut godaste Prinsesstårta görs av min svärmor. I helgen när vi var hos dem skulle vi äta tårta för att fira Lilla damens två års dag och då bakade hon (passande nog) en Prinsesstårta. Man har ju ätit ett par bitar genom åren eftersom det verkar vara just Prinsess som gäller när det ska firas på företag odyl. Ofta tycker jag att de är ganska mediokra och inte särskillt spännande men det har också funnits exemplar som varit riktigt smaskiga, MEN de är inte i närheten av svärmors. Den är rent himmelsk. En tårta där bottnar, grädde, sylt och marsipan bildar en perfekt harmoni i munnen och man nästan måste blunda bara för att njuta riktigt ordentligt. Att jag lyckades behärska mig till att bara ta en bit är faktiskt mer än anmärkningsvärt för jag hade lust till betydligt mer än så, det kan jag lova.

Jag har ju förut skrivit om hennes makalösa kakor och det kan jag säga: Världen har gått miste om en fantastisk konditor som skulle fått vilket café som helst att bli rena guldgruvan. Lyckliga jag som kan få världens godaste Prinsesstårta (för att inte tala om alla himmelska kakor) MUMS!

lördag, mars 28, 2009

Kvällens klo....

Sa jag att vi ska äta ostbricka och dricka vin ikväll............. :D MUMS!

Vilken vecka

Den här veckan har verkligen inte innehållit några döda punkter. På jobbet har det varit rent ut sagt sjukt. Det vore ju bra om alla gjorde sitt eget jobb, men den regeln gäller tydligen inte och den här veckan har jag, förutom mitt eget arbete, också agerat pensionsexpert och skattejurist, med den trista följden att jag varit tvungen att ta med mig jobb hem över helgen. Ja ja jag inser att det kommer att bli mer av det framöver för det är ingen hejd på hur det slits i Fru Choklad. Efter jobbet har det också varit full fart.

Måndag hade man ju fullt sjå att bara komma igång. Tisdag hade sonen jujutsuträning. Onsdag var det simning för sonen och jag och Lilla damen passade på att ta oss ett litet dopp i barnbasängen medan sonen tränade. Vi har inte varit på badhus på hela vintern eftersom vi varit mer eller mindre sjuka hela tiden så det var lite tveksamt i början, men sedan släppte det och när hon väl insåg att hon kunde stå utan att doppa huvudet så blev hon genast kaxigare. Det slutade med att hon stod och skrek "hej hej" ner till sonen så det hördes över hela Forsgrenska och viftade med sina små armar. På torsdagen var det först korvkväll på dagis. Vi blev varse att Lilla damen uppenbarligen har en liten beundrare i en liten kille på 4 år som läxade upp maken rejält när han försökte tillrättavisa Lilla damen. Hon var törstig och drack häftigt ur en tunn plastmugg så att den var nära att gå sönder.
-Ta det lugnt Lilla damen, muggen kan gå sönder. sa maken
Då spände pojken ögonen i maken och sa:
- Lilla damenpappan!
- Ja, svarade maken
- Bebisen får göra som hon vill!!!
Så kan man bli avsnäst av en fyraåring! :D Vi skrattade rätt gott åt den lilla episoden senare på kvällen.
Efter den trevliga korvstunden sprang jag iväg till Makeup Store på Götgatan för att vara med på deras clubkväll. Det blev shoppat en hel del smått och gott. (Jag får visa senare.) Bla köpte jag ett nytt lack som just kommit ut som är helt förtjusande fint, "Marlene" heter det. Det är en underbart knallig färg som glittrar och sprakar i en rödrosa nyans (med betoning på rosa). Superfin så här till våren.
Sedan blev det äntligen fredag och vi åkte ner till svärföräldrarna för att vara hos dom över helgen. Det var lite drygt att åka ner i snöovädret som vi mötte på vägen så i stället för tre timmar så tog det snarare fyra timmar att komma ner, men nu är vi på plats och vi har det så bra så det är inte sant och även om jag varit tvungen att jobba ett par timmar idag så är det alltid så härligt att vara här så det till och med blir behagligt att jobba :) Det säger en del om hur mycket jag tycker om att umgås med mina svärföräldrar. Snart kommer svägerskan och svågern ner också så det kommer att bli ytterligare en trevlig och avkopplande kväll med mycket prat och skratt.

söndag, mars 22, 2009

Fru Choklad har stått i köket

Idag har jag inte gjort någon sminkning för jag har tillbringat större delen av min dag i köket. Vi hade mormor och morfar på middag eller det var MENINGEN att mormor och morfar skulle ha kommit men min mamma har varit risig ett par dagar och kunde därför inte komma, men pappa kom så fest skulle vi ju ha ändå.

Jag fixade blinier med creme fraich, hackad röd lök och laxrom. Till varmrätt gjorde jag helstekt fläskytterfilé med en ljummen sallad av ugnsrostad sötpotatis och rödbetor, färsk spenat, plommontomater och fetaost. Till efterrätt blev det vit chokladmousse med hallon.

Behöver jag säga att våra magar är fulla med mat nu :D Vi är så mätta att allt vi kommer att orka göra i kväll är att krypa ihop i soffan och titta på tv.

Skön söndag med andra ord.

lördag, mars 21, 2009

Daniellas temavecka - rosa/lila

Till dagens makeup blev jag lite lekfull så det blev en ljus karamellig makeup med lite humor.

Jag har använt två av MUS geleglitterskuggor till att göra små prickar i lila och rosa som inte syns så bra på fotot med som blev jättefina IRL.

Skuggor: Geleglitterskuggor "acorn" och "angel" MUS, "be be", "bishop" och "sucker" från Taylor Made Mineral, "satin" MUS. Mascara L'Oréal.

Daniella temavecka - fredag

Jag var på tjejkväll igår så jag hann inte publicera mitt bidrag i temaveckan då men här kommer det.
Jag har använt gel eyeliner "black" MUS, mascara L'0réal, Skuggor "satin" MUS, "silverdust" Dior och "black" Matte eye shadow från Face.

torsdag, mars 19, 2009

Lilla damens dag

Måste ju bara visa lite av Lilla damens dag.
Tårta med Hallonmousse och vaniljmousse på tunn sockerkaksbotten. (Jo jag ska göra egen tårta i helgen när mormor och morfar kommer över på födelsedagsmiddag.)

Sonen och hans bästis V beundrar Lilla damen som är i fullt upptagen med att trycka igång div sånger ur Puh-leksaken. Maken och jag insåg snabbt att här finns potential får att bli lite lätt galenmen jag gissar att vi står ut, för den gör Lilla damen lycklig :)


Hänger lite hemma idag.

Sonen aviserade ju ont i halsen igår. Och idag lät han rätt risig när vi vaknade så vi softar lite hemma idag. Just nu ligger han i soffan med kuddar och filt och kollar på Star Wars och jag sitter här och hinner faktiskt läsa bloggar ordentligt för en gångs skull. Snart ska jag fixa lite lunch och sätta mig hos sjuklingen en stund innan det är dax att hämta vår Lilla dam på dagis.
Det är verkligen en märklig erfarenhet att inte ha henne hemma och plötsligt så inser jag hur mycket jag bär runt och fixar med henne hela tiden. Nu sitter jag här och har inte blivit avbruten mer än två gånger! (Sonen ville ha glass för den onda halsen och film för det onda huvudet. Tydligen så hjälper film när små 9½ åriga pojkar har huvudvärk!)

Daniellas temavecka

Idag fortsätter vi med gult, orange och rött. Inspirationsbilden är en solmogen persika som hänger på en gren så jag har varit lite lätt på handen när jag gjort dagens makeup eftersom jag tycker det beskriver persikans natur bättre än om det blir för skarpt.
Skuggor: "ra" och "doris" från MUS. Den röda i "danger zone" MAC och en gammal från Body Shop som heter "gold". Geleye liner från MUS och Mascara L'oreal. Imorgon är det vitt, grått och svart som gäller :)

onsdag, mars 18, 2009

Lilla damen fyller 2 år idag

För det är ingen vanlig dag för det är Lilla damens födelsedag Hurra Hurra Hurra!

Nu ska vi snart äta lite tårta och sjunga för den mest bedårande lilla tjejen som finns :D

tisdag, mars 17, 2009

Temavecka hos Daniella

Daniella kör en temavecka med färger och jag ska försöka hänga med ett par dagar. Idag var det blått och personligen lyckades jag läsa in lite vitt och lila också (kolla inspirationsbilden så förstår ni varför)
Rymden har alltid fascinerat mig så det fick bli en liten glitterstjärna också :)

Jag har använt "plum", "breeze" "satin" från MUS. Den turkosa från "too dolly" MAC och "deep truth" MAC. Svart eye gel liner MUS och mascara från L'oreal Stjärnan är gjord med "diamond" från MUS.

måndag, mars 16, 2009

Hallo Kitty by MAC

Idag gick jag en sväng till Åhléns City på lunchen för att spana in Hallo Kitty kollektionen från MAC. jag köpte två glitterliners till mig (Glitterpuss och Kitty power) och paletten "too dolly". Vem som ska få den svarta Kitty kan ni nog gissa. (Lilla damen fyller år på onsdag......)

lördag, mars 14, 2009

Dagens öga - Inspiration Qntal

Idag har jag låtit musik vara inspiration till makeupen. Som jag nämnt nedan så är jag just nu helförälskad i Qntals låt Sumer (lyssna gärna och berätta vad ni tycker) och även om jag inte kan tyska så fattar jag att den handlar om sommaren så färgerna idag är inspirerade av solen, havet och skogen.
Skuggor: "ra", "doris", "amazonas" och "muffin" från MUS
Penna: "oceanic" och gel liner "black" från MUS
Mascara: Max factor och lösfransar i yttre ögonvrån :)

Ett öga i veckan

Jag har inte hunnit uppdatera sminket så mycket den här veckan. Jag har minst sagt MYCKET att göra på jobbet och på kvällarna är jag rätt slut.
I torsdags (tror jag det var) så fotade jag i alla fall och här kommer bilderna på den dagens look. Jag hade en pärlgrå blus så jag lät makeupen gå i en ganska nedtonad grå stil den med.

Skuggor: "satin" MUS och "silver dust" Dior.

Eyeliner: Gel eyeliner "Black"

Mascara: Max Factor

fredag, mars 13, 2009

Fru Choklad är besatt

Jag spelar den om och om igen. Det är en helt underbar låt. En vacker förening av electronica och medeltida tongångar. Tänk om jag kunde göra en sån här låt! Himmel så nöjd jag skulle bli med mig själv :) Jag älskar soundet, melodin och det nästan lite Depeche Mode aktiga breaket.
I love Qntal -Sumer

tisdag, mars 10, 2009

En liten groda

Förra fredagen, när det var sportlov i Stockholm, hade jag tagit ledigt för att vara med barnen. Vi tog med oss sonens kompis V och gick till Livrustkammaren på Slottet och tittade på vapen, kläder, rustningar och lite annat smått och gott som finns att beskåda på detta trevliga och precis lagom stora museum (i alla fall när man har en 2 åring och två nio åriga killar med sig.)

På vägen ut stannade vi till i shoppen och killarna fick välja varsin riddare för att ha som minne av dagen. Jag tänkte att Lilla damen måste ju också få nått och hittade då denna lilla groda. Jag visade den för att se om hon skulle kunna tänkas fatta tycker för en rosa groda med prinsesskrona och se det gjorde hon verkligen! Hon tog den genast i sin lilla hand och när jag frågade:
-Tycker du om grodan?
Så svara de hon lyckligt:
-GOGOO!

Och sedan dess har Lilla damen burit runt på Gogoo i princip konstant. Från det att hon vaknar till dess att hon ska sova har hon Gogoo i handen och visar honom stolt för alla. Han får visserligen stanna hemma när vi ska gå ut på stan eller när det är dagisdags, men i övrigt hänger dom ihop, Lilla damen och Gogoo.

Tänk så lycklig ett barn kan bli för en liten rosa groda med krona à 10 kronor! :D

lördag, mars 07, 2009

Lördagsblandning

Idag har vi varit på sonens skola på öppet hus. Det ordnas varje år och är en rätt trevlig och småskuffig tillställning. Klassrum och korridorer fylls av elever, anhöriga och lärare som trängs än hit och än dit för att gå och besöka de olika klassrummen och tala med eleverna. Alla barn delas in i olika lag som turas om att vara i klassrummet så att nyfikna kan ställa frågor om hur det är att gå i just den klassen. Sonen skulle vara där mellan 13.00 -13.30 och sedan var hade hans klass köruppvisning kl 14.00 så det var rätt lagom. Det som vi föräldrar brukar gnissla lite över är att det är obligatoriskt att baka. (Nä ok inte jag då da, fast i år var jag liiiiite gnisslig eftersom jag just varit sjuk precis, så entusiasmen var ju inte direkt på topp.) Eftersom sonen går i trean så var det i år dags att baka småkakor och eftersom det där går att göra det rätt enkelt för sig, så gjorde jag också det och slog till med att baka Chaisnittar. Det är ungefär som kolasnittar fast med de klassiska chaikryddorna också. Idag köpte jag tillbaka en påse och dom var riktigt goda. Vi tog en liten fika hemma nu på eftermiddagen och jag fick tummen upp av samtliga i familjen så jag tror inte jag behöver vara orolig för dom som köpte mina kakor med sig hem :)
Det är riktigt råkallt i Stockholm idag och därför så försökte jag mana fram lite vår på ögonen istället. Det blev "bambo" "amazon" och "muffin" samt pennan "green card" allt från MUS. Bambo är så fin med sitt gröna guldiga skimmer, en riktig favorit.
Ikväll ska vi bara ta det lugnt och äta en god middag samt kolla på Melodifestivalen. Jag är fortfarande rätt trött efter veckans influensa attack så det blir alldeles lagom för mig det.
Imorgon ska vi tydligen kolla på en ny tv om jag fattat maken rätt. Det går någon sorts "köpa ny tv" epidemi genom släkten just nu hi hi. Både makens systers man och makens bror har slagit till på nya flashiga saker. Maken har inte bestämt sig förrän precis nu för vad det är vi ska ha, så vi blir sist ut trots att jag tror vi (läs maken) talade om det först. Ja ja det blir nog väldigt bra när vi (läs maken igen) satt ner foten :D

torsdag, mars 05, 2009

Inget ni behöver testa

Jag kan bara meddela att årets influensa är en aggressiv rackare som slår till inom loppet av en halvtimme och sedan låter en tillbringa ett par dygn med feber, huvudvärk och en ömmande kropp som känns som om den passerat genom ett valsverk. På två dagar har jag knappt kunnat ta mig ur sängen, så slut har jag varit. Därefter följde en natt av orolig sömn och svettningar som fick mig att tro att jag vaknat upp i en mindre sjö. Drömmarna jag haft under de här nätterna ska vi inte prata om. Dom har varit helt skruvade. En dröm som jag särskilt kommer ihåg var när jag och några andra (vet inte vilka) plötsligt sögs ut i rymden och bara fortsatte bort bort från jorden och sedan hamnade UTANFÖR universum. Först då när vi såg universum som en gnistrande boll som sakta försvann och allt som var kvar var ett kompakt mörker blev jag rädd och insåg att det finns inget mer än det här snart försvinner ljusbollen och kvar finns bara tomheten. Det var riktigt obehagligt. Som tur var så vaknade jag innan mörkret slukade oss och det är jag riktigt tacksam för.

Ett stort tack till min pappa som kom och hjälpte mig med Lilla damen när jag var som sjukast och maken var i Norrköping. Pappa jag vet inte hur det hade gått om du inte kommit och hjälpt mig. Kram!

söndag, mars 01, 2009

Semmelbak

Just nu står en deg och jäser för fullt ute i köket. Här bakas det semlor, men som vanligt när Fru Choklad är i farten så är det med twist. Jag menar vanliga semlor finns det ju att köpa över allt så varför ska jag baka vanliga semlor nej nej här bakas det Stjärnanissemlor som sedan ska fyllas med konjaksgrädde. (Barnen får någon barnvänligare grädde tror inte att de uppskattar konjaksgrädde utan vaniljgrädde blir säkert populärare hos dom.) Förra året gjorde vi Saffranssemlor med hjortrongrädde och dom var mycket goda så det ska bli kul att se hur den här smak kombinationen kommer att stå sig mot förra årets succé. Vill ni testa så har jag länkat till recepten jag testat eller så går ni in på http://www.alltommat.se/ och söker bland alla smaskiga semmelrecept.
Bild lånad från Allt om mats sida och det är Henrik Frithiof som tagit bilden.

Nytt favoritlack!

Leaping Lotus från CND är en ny favorit. En härlig vårgrön färg som man blir glad av. Två lager är helt ok, tre så blir det toppen. Me love!