onsdag, mars 31, 2010

FOTD - Blå vindar i Sibirien

Igår var jag med ett par andra sminknördar på klubbkväll på Makeup Store och som vanligt kom jag hem med lite smått och gott, men inte bara till mig denna gång. Till maken köpte jag "Anti fire" som jag tänkte att han skulle få i påskpresent. C har gett den till sin make och han är väldigt nöjd med den så jag tyckte att det var på tiden att min kära man också får den.
Idag testade jag en av de skuggor jag köpte och en ny fin penna som också inköptes på klubbkvällen. Eftersom det är ett eyedust tänkte jag att jag skulle blanda det med lite mixing liquid för att undvika att det kladdar sig när jag går ut i blåst och tårarna rinner, men det funkade inte alls. När jag kom till jobbet hade jag "gråtit" bort större delen av det turkosa på ena ögat och det fanns inget annat att göra än att med fuktat papper torka bort all ögonskugga och vara glad att eyeliner och mascara var ok så att jag inte skulle behöva se helt knäpp ut hela dagen på jobbet. Nåja. Jag var fin innan jag gick ut i alla fall :)

Till ögonen har jag använt MUS primer "tinted" och så den nya turkosa skuggan "Victory" (Eyedust) som ligger på den nedre delen av locket fram till mitten ungefär, sedan har jag lagt den mörkblå "Deep truth" från MAC och på övre delen av locket upp till ögonbrynen "Sibiria" från MUS. Under ögat har jag lagt den nya pennan "Lavendel patel" (Å den är så fin!) Mascara Voluminous "Black" från L'Oréal. I ansiktet har jag bara lite mineralpuder, Wonder powder "sahara" från MUS och ett rouge som jag fick i bonus som heter "Rose patel". Läpparna fick sig, efter det att bilden togs, en omgång med läppglans från MAC.

söndag, mars 28, 2010

Sminkkväll

Som jag berättat tidigare har det ju bildats en liten sminkklubb på jobbet och igår hade vi vår första sminkkväll ihop. Jag hade bjudit in C också (fast hon inte jobbar på mitt jobb, men hon är min bästa vän så hon får alltid vara med) och hon fick ställa upp som modell när jag visade tjejerna lite tekniker som jag snappat upp här och där genom åren som sminknörd. Det roligaste var när de fick välja färg på det ena ögat när jag skulle sminka C och de valde gul/orange/rött och vi alla blev förvånade över hur snyggt det blev och att C (som är blond, blåögd och ljus i hyn) faktiskt passade i de eldiga färgerna. Många timmars sminkande blev det och sedan åt vi Fransk löksoppa med gott bröd och en massa smaskiga ostar som jag köpt i Söderhallen. Rött vin blev det också och sedan en äppelpaj med hemgjord vaniljsås. Vi hade en fantastiskt trevlig kväll och det var så skönt att kunna sitta och prata utan att behöva titta på klockan (som man alltid gör på jobbet). Först en bild på Ms sommarcocktail och sedan Cs eldiga öga. Tyvärr blev bilden på Vs sotning i svart och lila så himla dålig så jag lägger inte upp den :( Som vanligt var färgerna mer i verkligheten.

NOTD - Nubar med och utan Konad

De senaste dagarna har jag haft Nubars "Absolute" på naglarna tillsammans med ett litet rosentryck från Konad. (Skiva 54). Eftersom det var första gången jag använde stämpeln så valde jag en lite diskretare färg som inte skulle vara så iögonfallande om det skulle bli fult, men det var lättare än vad jag trodde att använda stämpeln så nästa gång vågar jag nog lite mer.

torsdag, mars 25, 2010

EOTD - Gnistrande metall

Igår såg jag ut så här på ögonen. Jag har en av skuggorna från "Stacked 2" från MAC över större delen av nedre delen av ögonlocken. Vid den yttre delen har jag fin fina "Sherwood" från Mist och längst in vid ögonvrån "Manila paper" från MAC. Den har jag också använt för att tona ut de andra skuggorna upp mot ögonbrynet men inte hela vägen upp. Det hade blivit för glittrigt så sista biten upp tog jag den matta "Orb" från MAC. Eyeliner är MUS Cake eyeliner "Black" och mascara Voluminous "Black" från L'Oréal. Idag blir det ingen bild på sminket för jag har jobbat hemma och har då passat på att låta huden vila från smink. Ok dagispersonalen fick nog en chock, men det bjuder jag på ;)

Spännande ord

Just nu sitter jag och arbetar på en inlaga till Högsta domstolen och upptäcker då att man kan bli tvungen att lära sig de mest fantastiska och emellanåt rent kryptiska ord som Sveriges jurister genom åren svängt sig med när de ska få ner nått tänkvärt i pappersform. I en artikel i Juridisk tidskrift har jag just stött på ordet "enkannerligen". Smaka på den ni! Man kan ju tycka att författaren av artikeln borde kunnat använda sig av uttrycket "i synnerhet" (eller varför inte "synnerligen"), men då hade det ju å andra sidan blivit begripligt...........

onsdag, mars 24, 2010

EOTD - Ett äpple i ögat?

Nja det vet jag just inte. Titeln syftar på en av skuggorna i gårdagens makeup som heter "Big apple". Jag hade väntat mig en mer röd nyans pga namnet, men även om färgen inte lever upp till namnet så får man en fantastisk knallig rosa istället för äppelrött. Jag började med att lägga "Snow" från MakeUpCosmetics längst in vid inre ögonvrån och lite längst upp vid ögonbrynet. Sedan har jag lagt "Big appel"från MAD minerals mitt på locket och sedan "Black star gold" från MUC längst ut och ner under ögat. Lite "Creamy butter" under ögonbrynet vid näsroten och sedan har jag tonat in skuggorna försiktigt i varandra. Ett svep med MUS Cake eyeliner "Black" och ett lager Voluminous "Black" från L'Oréal på fransarna så var man redo för en dag på jobbet :)

torsdag, mars 18, 2010

Grattis min prinsessa

Idag fyller Lilla damen 3 år. Jag kan inte tro att hon hunnit bli så stor. Nu ska hon firas i dagarna 3. Imorgon kommer Gudföräldrar och kusin A upp från Norrköping och på lördag ansluter mormor och morfar för födelsedagsmiddag i fransk stil.
Jag önskar dig allt gott min älskade lilla dotter.

måndag, mars 15, 2010

Shoppat hos MAC

Idag släpptes vårens mastodontkollektion "Spring Colour 1-4 Fourcast" från MAC och naturligtvis innebar det lite lunchshopping för min del. Jag kom hem med en av stapelskuggorna "Crush metal pigment" som tråkigt nog inte heter nått roligare än "Stacked 2!". Den lilla soloskuggan heter "Nanogold" och är en riktig liten goding som ger ett underbart guldskimmer med rosa stänk i när man stryker ut den på huden. Sedan föll jag till föga och köpte mig en palett med fyra skuggor i som heter "Manila paper", "Flip", Aztec brick" och "Creol Beauty". Väldigt Fru Choklad ha ha. Chansen är överhängande att jag testar nått av det här redan imorgon ;)

EOTD - Rosa vår

Jag vill ha vår nu. Solen är där och retas med sina strålar som värmer gott, men vinden är fortfarande kall :( så min längtan efter våren fick utlopp i dagens makeup. Jag har använt skuggorna "Esmeralda" (den rosa) och "Sherwood" (den gröna) båda från Mist. Som highlighter har jag duttat på lite "Charity" från MUS. Cake Eyeliner "Black" från MUS längs övre fransraden och "Wooden metal" under. Mascara är Stiletto från Maybelline. Jag säger det igen. Var är våren.
Även om jag inte har en ansiktsbild idag så vill jag ändå visa fina rouget "Dandelion" från Benefit som rara Hanton köpte till mig på sin NYresa. Asken är söt, borsten är söt och färgen har på de få dagar jag haft den i min ägo blivit favoritfärgen på kinderna.

Tunika med pärlemotyg

I helgen hittade jag denna tunika från Esprit på Åhléns. Den har ett ljuvligt tyg som nästan ser ut som pärlemor, men tyvärr är tyget så otroligt tunnt att jag måste vänta tills vädret blir lite varmare innan jag kan ha den. Var är våren?

söndag, mars 14, 2010

Helgen som gick

alldeles för fort. Jag börjar med fredag kväll. (För jag är nämligen av den åsikten att helgen börjar så fort arbetstiden på fredag eftermiddag är slut.) Jag blev upphämtad av gulliga Hanton utanför jobbet och vi susade vidare mot Anglais där vi mötte upp med ett gäng härliga bloggtjejer för en drink. (Och jag fick mitt hett efterlängtade inköp från USA som Hanton varit rar och köpt åt mig när hon var där på en liten semestertripp. Den är så underbart fin min Dandelion från Benefit. Tack raring.) Sedan begav vi oss till EAST där fler bloggisar anslöt. Maten var supergod, men servicen kändes lite ointresserad av oss gäster vilket ger stort minus för min del. En urtrevlig kväll helt enkelt.

På lördagen tillbringade jag ett antal timmar i köket eftersom C, J och W skulle komma över för att äta middag och kolla på finalen i Melodifestivalen. Jag fixade paté (ok den var färdigköpt men det var i alla fall flera sorter) med Cumberlandsås och Cornichons (små inlagda gurkor ni vet) och kapris. Sedan blev det Fisk- och skaldjursgryta med Saffransaioli och bröd och till dessert en lakritsparfait med flarn (hembakta minssan) och marshmallows. Sedan såg vi Anna Bergendahl vinna (Hurra! Fast C var inte lika nöjd) Jag hade blivit nöjd om Salem hade vunnit också även om jag faktiskt tycker bäst om vinnaren för en gångs skull.

Idag hände det inte mycket. Städar, fixar inför veckan osv. Ska träna när jag skrivit klart här. 1½ timmes Ashtanga yoga ligger på schemat för min del. Ska bli härligt.

torsdag, mars 11, 2010

EOTD - Guld och choklad

Igår glömde jag bort att ta bild, men idag har jag sett ut så här. Just nu är jag väldigt förtjust i den här lite guld/sand/rosa/bruna looken så med risk för att bli tjatig en tid framöver så tror jag att det kommer bli en del varianter på detta tema framöver. Naturligtvis med lite avstickare vissa dagar. Om jag inte får idétorka så vore det kul att göra nått coolt imorgon eftersom jag ska träffa ett gäng ytterst trevliga bloggerskor efter jobbet. Har sett fram emot det ett tag nu så det ska verkligen bli kul att träffa dem.
Smink var det. Jag har fått en ny liten samling skuggor eftersom det efterlängtade paketet som kollegan V beställt åt "Sminkklubben" på jobbet äntligen kommit. Jag har gått ut lite försiktigt och kört färger i favorittemat för tillfället med: Svart cakeliner från MUS. Stiletto mascara från Maybelline. Ögonskuggorna är "My lady" "Summer" och "Black star gold" från MUC. My lady, är en otroligt fin lite rosa sak som jag genast blivit kär i så den ska jag snart köra på igen.

EOTD - Lila och silver

Så här såg det ut i tisdags. På ögonen har jag MUS Cake eyeliner "Black" och ögonskuggorna "timeless" från MUC som är silvrig och den matta "plum" från MUS. Som highlighter har jag använt "Orb" från MAC. Mascaran är Stiletto "Black" från Maybelline. Ganska simpelt men lagom för en dag på kontoret.

onsdag, mars 10, 2010

EOTD - Nougat och choklad

Detta är måndagens öga, men jag ligger som vanligt efter så ni får hålla till godo :)
Jag har använt Gel eyeliner "Black" längs övre fransraden och under ögat har jag duttat lite av den där hemliga (kommer fortfarande inte ihåg vad de heter) taupfärgade matta skuggan från MAC. Ögonskuggorna jag använt är "Shiver", "Summer", "Perfect" och "Black star gold", alla skuggorna kommer från Makeupcosmetics. En riktig godisblandning som passar Fru Choklad som han i handsken om jag får säga det själv :)

söndag, mars 07, 2010

FOTD - Look från MUS

I helgen har jag låtit mig inspireras av Make Up Stores nya look Fifties! Jag och C var ju på klubbkvällen när looken presenterades och jag måste erkänna att jag fick lite inspiration :) Ljuva pasteller, svart eyeliner och markerade läppar känns helt rätt just nu. (Ja ja eyeliner är ALLTID rätt för Fru Choklad). Jag har använt Skuggorna "Deep" från MUS, i ögonloben, men bara duttat på lätt eftersom jag bara ville markera globlinjen för att få djup i ögat. Sedan har jag lagt "lavendel" över hela nedre locket och den nya "charity" som highlighter, båda från MUS. Övre fransraden har fått sig en omgång med MUS cakeliner "black" och fransarna med Stiletto. I ansiktet Matt foundation "Milk" och wonder powder "Sahara" på kinderna har jag lite wonder blush "godess" om jag inte minns fel. Läpparna har markerats med en penna från Clarins som jag tyvärr inte ser namnet på längre och läppstiftet "sound" från MUS. Japp det var nog allt.

onsdag, mars 03, 2010

EOTD - Sandiga toner

Idag ville jag bara ha nått neutralt så det blev en ganska enkel sminkning. Jag har grundat med Paint pot "Painterly" från MAC och sedan har jag lagt en matt skugga som är mellanmörk taupe från MAC (kommer tyvärr inte ihåg vad den heter). På den inre delen fram till mitten av den nedre delen av locket har jag lagt "Desert moon" från MUC och på yttre nedre delen "Black star gold" också den från Makeupcosmetics. Sedan har jag tonat skuggorna upp över globen. Som highlighter har jag lagt "Brule" från MAC. På senaste MUS-klubbkvällen köpte jag Cake eyeliner "Black" som jag lagt längsmed övre fransraden. Längs den undre har jag bara duttat lite lätt med den taupefärgade från MAC. Mascara är Stiletto "Black" från Maybelline. Ja ungefär så blev det!

Ho ho

När jag och C var på Makeup stores klubbkväll förra veckan så gick vi förbi "Fröken söt" i Götgatsbacken och fastnade i deras skyltfönster för där hängde ett gäng alldeles förtjusande ugglehalsband i alla möjliga storlekar och utföranden. En del var ganska stora och väldigt mycket 70-tal medan andra var mer tjusiga eller roliga eller bara otroligt söta.
Min favorit inhandlades i helgen och vi har redan hunnit bli bra kompisar jag och min uggla. Visst är hon fin?

Nyhet som väcker goda minnen

I helgen köpte jag The Body Shops senaste body butter "Sweet lemon" och i ärligheten namn har jag inte öppnat den ännu, (eftersom jag gett mig den på att jag ska använda upp de jag har öppnade först), men jag har sniffat ganska mycket på duschgelén, tänk tjuren Ferdinand så förstår ni :) Den får mig att tänka på somrarna när jag var liten och vi åkte till Mallorca på semester. Där fanns det (och gör fortfarande) en sololja gjord på olivolja och som doftar fantastiskt av citron. Ungefär så luktar den här krämen och duschgelén. (Jag provade så klart krämen i affären.) Doften får mig verkligen att tänka solmogna citroner som har en lite lätt söt underton. Det här kommer att bli min favorit i sommar!