onsdag, juni 06, 2007

Nationaldagen

Jag är inte den som inte tar tillfället i akt och passar på att fira när tillfälle bjuds och att det är Sveriges nationaldag är ett tillfälle så gott som något.

Jag, maken, sonen och Lilla damen har tagit en riktig långpromenad i det underbara sommarvädret och bara njutit av att få vara tillsammans. I gamla stan träffade vi på A som precis skulle ta sin lunchrast så vi passade på att fika med henne och sedan gick vi vidare till Kungsträdgården för ett glasstopp och sedan tillbaka till söder.

Ikväll har vi ätit middag på balkongen för första gången denna sommar. Vi har sol så här på kvällskvisten och det är underbart att kunna sitta ute och äta utan att behöva frysa! Det är riktig vardagslyx! För att fira så åt vi dagen till ära sill, färskpotatis, gräddfil och färsk gräslök. Och om en stund ska vi äta lite jordgubbar. Precis lagom nivå på firandet tycker jag.

Har ni firat på nått speciellt sätt?

5 kommentarer:

Miss Upsey Daisy sa...

Inte firat på något speciellt sätt men OM jag hade gjort det hade nog det varit liknande ditt sätt. Gärna picknick med vänner och få vara tillsammans med de man tycker om.

Fru Choklad sa...

Miss UD: Ja det var bästa sortens firande!

Anonym sa...

Helt underart låter det som! Mmmmmm...

Kerstin sa...

Åh, vilken härlig lunch :)

Fru Choklad sa...

Maria: Ja det var mysigt! Det är inte så ofta man mumsar på sill så där, men när man gör det så är det verkligen gott!

Kerstin: Ja och att få njuta mat på balkongen är verkligen härligt.