onsdag, maj 30, 2007

Solstråle

Mamma lockar till skratt och Pappa är snabb med kameran. Jag bara smälter!


tisdag, maj 29, 2007

Filmlista

Det har varit dåligt med utmaningar och listor på sista tiden så jag slår två flugor på smällen och gör en egen lista som jag sedan utmanar några favvobloggers med!

Temat är film och jag vill veta dina tre i topp på följande och motivera gärna varför. Det är roligare att läsa då:

Filmpuddingar:
1 Viggo Mortensen (men BARA i sin roll som Aragon i Sagan om ringen, för där är han så lik min man! Fast maken är korthårig.) och Gary Oldman. (Jag får ta två på första plats. Det är min lista!) (Gary Oldman är för övrigt min absoluta favoritskådespelare alla kategorier. Så nu vet ni det.)
2 Ralph Fiennes (Stilig karl helt enkelt.)
3 Keanu Reeves. (Lite tveksamt, men i alla fall om man ser till hur han ser ut i Matrix! Kläderna gör mannen?)

Filmpinglor:
1 Angelina Jolie (Snygg som tusan och visar att vackra kvinnor inte behöver vara små hjälplösa våp!)
2 Salma Hayek (Snygg som tusan och duktig skådis är hon också)
3 Catherine Zeta-Jones (Har en utstrålning som slår det mesta! På röda mattan gnistrar hon som en diamant.)

Kärlekspar:
1 Aragon och Arwen i Sagan om Ringen. (Ahhhh kärlek så man bara smälter!)
2 Neo och Trinity i Matrix (Jag hatar att hon dör i sista filmen. Jag hatar det!!!!)
3 Jack och Rose i Titanic (Är så svag för den här typen av Romeo och Julia-par)

Favorit monster:
1 Alien (Vinner med hästlängder! Bättre monster finns inte.)
2 Frankenstein (Med Boris Karloff that is! Tror inte jag var mer än 7 -8 år när jag såg filmen första gången, men redan då tyckte jag genuint synd om monstret.)
3 Clownen i DET (Fy farao! Jag pallar inte med clowner sedan jag sett DET och Poltergeist)

Plats/ställe du sett i en film och gärna skulle vilja bo på:
1 Rivendell (Vattnadal) i Sagan om Ringen. (Där skulle jag bo och bara göra musik och läsa böcker tills jag blev 148 år och stilla somnade in...)
2 Hogwarts i Harry Potterfilmerna. (Där skulle man gått istället för på Stockholms Universitet!!!)
3 Huset i The Haunting med bla Liam Neeson (Det är så coolt.)

Filmer som kräver näsdukar:
1 Höstlegender med bla Brad Pitt. (Har den på video, men vågar inte se om den för jag förvandlas till Niagarafallen av den.)
2. Schindler´s list. (Såg den på bio och grät så att hela bänkraden skakade.)
3 ET (Säg den som inte grinar !!!!!) (En annan gråtis är A.I. Åhhhh fy vad jag grät när jag såg den.)

Actionrullar för hårdkokta stunder:
1 Kill Bill 1 och 2 (Uma Thurman är lysande och så cool att man nästan fryser när man tittar på henne! Tom den före detta sjöjungfrun Darryl Hanna är riktigt tuff i den här underbara rullen! Och Lucy Liu!!! Iiiihhhh snygg och cool så att man dånar. )
2 Sin City (Nästan på gränsen för vad jag klarar av av visuellt våld, men med en bländande teknik så är den ändå otroligt snyggt gjord. Nä den måste vara med på listan helt enkelt.)
3 Gladiator (Grym historia med mycket testosteronaction.)

Skrattframkallande filmer:
1 En fisk som heter Wanda. (Här finns många scener som får mig att skratta och den håller än.)
2 Nästan allt som Monty Python har gjort. (När en hög genier gör fil ihop kan det inte bli fel!)
3 Ombytta roller med Eddie Murphy (Kommer mest på tv serier som får mig att skratta så jag drar till med den här på tredje plats. )

Tre rollfigurer du skulle vilja ha spelat själv:
1 The Bride i Kill Bill-filmerna. (Tänk att få vara så cool och en riktig actionhjältinna! Wow!)
2 Hermione Granger. (Jag vill gå på Hogwarts säger jag ju!!!!)
3 Gandalf i Sagan om Ringen. (Jag vill också vifta med en stav och vara vis.)

Nu utmanar jag Tinitussan, Fröken Lund, Fredrik, Miss KYD, Annie, Miss Upsey Daisy, Missy och alla andra som känner sig manade att göra en egen lista! (Ingen av de specialutmanade ska känna sig tvingade till det här utan utmaningen ska bara antas under förutsättning att du tycker att det känns kul. Annars låter du bli!)

måndag, maj 28, 2007

Ett framtida yrkesval

När man pratar med sonen om vad han ska bli när han blir stor har valen sedan flera år tillbaka fallit på polis, brandman och ambulansförare, men de senaste dagarna har jag insett att det finns ytterligare alternativ. I helgen har han medan jag lagat mat suttit vid köksbordet och målat teckningar på löpande band och det var inte tyst en minut kan jag meddela. Munnen gick oavbrutet och jag lyssnade nog bara med ett halvt öra eftersom han mer pratade för sig själv än med mig.

Efter en stund så inser jag att han har en teknik som jag aldrig sett förut hos ett barn! Först ritar han en massa gubbar och ett par monster. Medan han ritar så ger han gubbarna namn och beskriver ingående monstren i detalj och vad de har för olika kraft (skjuta eldbollar eller stirra med isande blick etc) Sedan tar han en krita, oftast röd, och börjar med energiska rörelser måla över alltihopa samtidigt som han beskriver det stora slaget som utspelar sig på pappret.

Varje teckning är alltså inte bara en bild utan en hel liten film i stillbilder målade på varandra. Ok tekniken må behöva finslipas, men nog är det en lite animatör på gång här!!!!

Lilla damen verkar vara på väg åt ett helt annat håll. Hon kommer nog att bli hemlig agent eller jobba för SÄPO. Anlag för att bevaka folk har hon onekligen. Visserligen är det bara mig hon bevakar ännu så länge, men det gör hon å andra sidan med besked. Hon kan ligga slapp som en avsvimmad i min famn och sova i timmar, men om jag så försöker antyda att jag tänker lägga ner henne (för att vila min stackars rygg en stund) så åker genast ett öga upp och utan att kunna prata så framför hon med blicken att hon inte tänker finna sig i att bli nedlagd någon stans här inte. Skulle jag fullfölja rörelsen och faktiskt lägga ner henne så har jag inom loppet av 10 sekunder en jättevaken bebis som kallar på min uppmärksamhet. (Hon får mig faktiskt att undra om det inte står i barnkonventionen att det är ett brott att avvika mer än 50 cm från sin bebis!) När vi är ute och går med vagnen övar hon bevakningsteknik från håll. Hennes blick är HELT fixerad vid mig och med en liten bestämd rynka mellan ögonen talar hon om för mig att jag är dödens om jag ens antyder att avvika från min post vid styret! Agent Lilla damen med rätt att ge mammas öron en omgång, typ!

En animatör och en agent på väg genom livet alltså!

söndag, maj 27, 2007

En gång är ingen gång....

... men två gånger är en gång för mycket. Jag trodde att gubbarna på leksaksföretaget Matell hade lärt sig nått redan efter första katastrofen (att göra film av He-man that is). Det var ingen vacker syn första gången och jag betvivlar starkt att det kommer att bli så lyckat andra gången gillt så att säga!

Jag försöker lära sonen att inte göra om sina misstag för det blir ju oftast inte bättre andra gången. Är det ett misstag så är det! Detta verkar inte gått in i Matell- och Warner Brosgubbarnas huvuden för dom ska på det igen. Anledningen är ju seriös också, *himlar med ögonen*, eftersom man hoppas att den nya filmen ska göra suget efter He-Man som leksak så stort att de kan ta upp tillverkningen igen!

Religionerna i världen kan ju träta bäst de vill om vem som är den sanna guden. Svaret är givet. Den största guden heter uppenbarligen Mammon !

(Att sätta etiketten film på detta inlägg bär emot.......)

lördag, maj 26, 2007

Strawberryfields forever

Jag hittade dessa jättesöta örhängen och halsband på Guldfynd! Mer sommar än så blir det inte.

Snygga skor

För ett par dagar sedan såg jag dessa skor på Mixage och fick ett visst habegär! Jag tycker dom har lite Mari Antoinette feeling över sig och jag skulle gärna ligga på en divan och äta bakelser och vippa lite förnöjsamt med de svarta........ bruna......... eller...... de rosa ...... nej jag tar de svarta...... tror jag.... ähhhh på fötterna ska de sitta i alla fall...... de svarta..... eller rosa.......

fredag, maj 25, 2007

Dead or Alive - You Spin Me Round (Like a Record)

Ha ha ha ha ha! Nu vet jag var Carola fick idén om flaggorna vid förra årets Melodifestival ifrån!

Historien om det flygande våffeljärnet

Jag har ju halvt om halvt lovat Fredrik, (i samband med historier om talande papperskorgar) att berätta historien om det flygande våffeljärnet och jag är en tjej/kvinna som står vid mitt ord och håller mina löften så här kommer den.

Jag var kanske 10-11 år och min syster följaktligen 7-8 år när följande utspelar sig i barndomshemmet. Till saken hör att mina föräldrars villa ligger vid Skurusundet. Det måste man liksom veta.

Pappa hade lovat mig och min syster nygräddade våfflor och en Söndag i februari var det dags att avnjuta läckerheterna. (Detta utspelar sig nämligen på den tiden då barn inte var ute och fikade stup i ett med sina föräldrar och våfflor, precis som semlor och kräftor serverades vid en speciell tidpunkt på året.)

Den gamla trotjänaren till våffeljärn togs fram och dammades under högtidliga former av medan jag och syster förväntansfullt följde processen från köksbordet.

Järnet penslades med smör och smeten till den första våfflan hälldes i järnet. En behaglig doft spred sig i köket medan pappa tog fram syltburkarna och den vispade grädden.

Sedan skulle han ta ut den första, vad han trodde skulle vara en gyllenbrun varm våffla ur järnet, men när han lyfte på locket möttes vi av anblicken av en trådig blek smet som var ordentligt fastkletad i järnets båda väggar.

Pappa muttrade en svordom och drog ur sladden för att göra rent den bråkiga apparaten. Efter en stunds gnuggande och putsande var järnet rent igen och proceduren gjordes om. I med sladden, vänta en stund, pensla med smör och i med smeten. Vi väntade lite längre den här gången innan pappa lyfte på locket, men även denna gång var resultatet en trådig sörja som var rejält ingeggad i järnet.

Den här gången svor pappa en lång hadderang och jag och systern började nog, trotts vår späda ålder, förstå att några våfflor skulle det nog inte bli. Nu har jag ju en otroligt envis pappa så han ställde sig faktiskt och gjorde rent våffeljärnet ytterligare en gång. – Har jag sagt att ni ska få våfflor, så ska ni ha våfflor. sa han medan han rengjorde järnet för andra gången.

På det igen. Proceduren upprepas, men det var en ganska så sammanbiten pappa som med sträng blick tittade på våffeljärnet medan den tredje potentiella våfflan gräddades. Stackars pappa. När han lyfte på locket var det återigen bara en smet som låg där och ingen fin liten våffla. Det var bara att inse att DET våffeljärnet gjort sitt och inte tänkte uppbåda så mycket värme att det skulle gå att göra våfflor med det igen EVER. Pappa blev svart i synen och slet ut sladden. Tog våffeljärnet och gick med bestämda steg och en hel del svärande mot ytterdörren. Jag och syster tittade storögt på varandra och hörde att pappa var på väg till andra sidan huset som ligger mot sundet. (Hans gormande hördes nämligen rätt bra.) Vi sprang fram till vardagsrumsfönstret lagom för att se pappa med full kraft slunga det trilskande våffeljärnet ut i vattnet. Det var en rejäl sving han fick till och våffeljärnet landade efter sin flygtur nästan mitt i sundet. Sedan gick han med bestämda steg tillbaka in och meddelade med myndig stämma att våffelätandet var uppskjutet till nästa helg.

Helgen därpå fick vi våfflor. Gräddade med ett sprillans nytt våffeljärn. Och jag undrar om det inte är så att pappa sedan den dagen alltid har TVÅ våffeljärn hemma!

måndag, maj 21, 2007

lördag, maj 19, 2007

Fredag em på Bengans

Eftersom jag inte vill att Lilla damen ska utsättas för hög volym i onödan så följde mina föräldrar med till Bengans så att de kunde ta en promenad med henne medan vi lyssnade på Mr Jones Machine. Sonen skulle dock få vara med om sin första riktiga konsert och var nog lite pirrig.

Låtarna vi fick höra var Stjärnornas musik, Augustiljus, Vår man i Stockholm och Vilda drömmar och även live är MJM bättre än de flesta. Jarmo har en av de absolut bästa rösterna i Sverige och i livesammanhang bevisar han det verkligen. Tonerna sitter klockrent och den sammetslena rösten bär hela vägen fram.

MJMs framträdande är stilrent och chosefritt. (Uppmaning till andra band: Se och lär.) De låter musiken tala utan att för den skull bli tråkiga att titta på. MJM håller på med musik för att de älskar det och musik och texter är gjorda med kärlek och passion och det genomsyrar såväl album som liveframträdande.

Vid ett tillfälle böjde jag mig ner för att fråga sonen vad han tyckte och fick ett kort: TYST ! till svar. Han var helt trollbunden och tittade med stor beundran på killarna uppe på den lilla scenen.

Lyckliga Göteborg som idag kl 14.00 har chansen att se MJM på Bengans i Götet.

Vilda drömmar, ger mig kalla kåraaaar.....

Jarmo pillar lite på synthen.

Thompson Twins - Doctor! Doctor! .... eller

Mer 80-tal än så här blir det nästan inte.
Egentligen så är Thompson Twins inte från England utan från Sverige. Lyssna på refrängen så hör du att dom inte sjunger Doctor doctor utan .... Ja vadå? Lyssna och gissa!

fredag, maj 18, 2007

Påminnelse

Vill bara påminna om att det är IDAG kl 17.00 som den underbara gruppen Mr Jones Machine spelar 4 låtar från sin rykande färska CD Återvändsgränd på Bengans skivaffär på Drottninggatan i Stockholm.

Om du har dubier angående om du ska köpa skivan eller inte så är detta ett utmärkt tillfälle att få höra ett par låtar och dessutom kunna få ett signerat ex.

Jag kommer naturligtvis att vara på plats och vill du säga hej är det jag som är den långa tjejen som förmodligen har längst hår i butiken!

Hoppas att vi ses !

onsdag, maj 16, 2007

Morgonhaveri

Ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig vilket speciellt sonen blev varse i morse!

Straxt innan vi skulle gå iväg till skolan så bad jag sonen att tömma sina gympaskor på sand. (Detta görs i brist på bättre ställe ner i toan) Jag har upptäckt att denna uppmaning är ganska nödvändig varje morgon om man inte A: vill ha hela hallen full med sand, eller B: en son med grymma skavsår på fötterna. (Pojkar på 7½ år har nämligen alltid sand i sina skor. Det börjar tidigt på våren och håller i sig en bra bit in på hösten.)

Sonen studsar snällt in i badrummet med gympaskorna i högsta hugg medan jag diskar upp efter frukosten.

Plötsligt hör jag sonen vråla:
- Arghhh! Mamma! Jag tappade skon i toaletten!
-Ha ha skoja inte nu. Ta på dig skorna och jackan. Vi ska gå nu.
-Men jag HAR tappat skon i toaletten.
Jag tvärnitar och släpper det jag har för händerna och rusar till toan och mycket riktigt. Där står sonen med en droppande sko i handen.

Två tankar rusar genom huvudet ungefär samtidigt:
Vad ska ungen ha på fötterna!!!!!!!! och
Tack och lov att jag lyckats tjata in att man alltid ska spola efter sig.

Idag har sonen gummistövlar! Hepp!

tisdag, maj 15, 2007

Nytt album från Mr Jones Machine

Det är ganska sällan som jag känner ett behov av att köpa en skiva nu för tiden och då menar jag inte för att det går att få tag på på nätet utan för att det inte görs så mycket riktigt bra musik helt enkelt. MEN det händer och nu har det hänt riktigt ordentligt.

Återvändsgränd är Mr Jones Machines andra album och var jag lyrisk över deras första så vet jag ärligt talat inte vad jag ska kalla det här! Det är genialiskt helt enkelt!


Har du någonsin lyssnat på synthpop/new romantic så är det här en skiva som kommer att göra dig lycklig! Varje låt för sig har hitpotential. Musiken är dansant och har vackra melodislingor med det rätta soundet från 80-talet. Jarmos röst är som sammet och han sjunger så uppriktigt och innerligt att jag tror honom. Det är äkta. Dessutom är alla låtarna med svensk text vilket är både roligt och beundransvärt. Det finns en uppsjö usla svenska texter som ärligt talat (förlåt uttrycket) suger babianröv, men MJMs texter blir aldrig larviga eller patetiska.


Att försöka säga vilken låt som är min favorit är nästan omöjligt eftersom alla är så otroligt bra, men ska jag ta ut någon som nästan får mig att sväva in i synthpopens nirvana så kan jag nämna Psalm till döden och Graverat spår.


För den som vill se killarna live så kommer de att spela ett par låtar på Bengans skivaffär på Drottninggatan i Stockholm kl 17.00 på fredag. (Jag behöver knappast säga att jag kommer att vara där va?)

Betyg: BBBBB (Full pott mao)

Kolla även in bandet på My Space!

Säng för en prinsessa

Jag kan inte bestämma mig för om det här är galet eller underbart. Jag vet bara att om jag hade haft äckligt mycket pengar och ett mycket större boende så HADE jag kunnat överväga denna säng till Lilla damen. Hon är ju vår lilla prinsessa så en säng av denna kaliber skulle vara ytterst passande. Å andra sidan. Hur galen är den inte? Nå jag slipper ju fundera för priset kräver att man har tillgång till ett mindre lands stadskassa, men det är ju kul att drömma!





Gissa vad härligheten kostar! Ni kan lämna era gissningar i dollar.

Update: Anna har nu gissat helt rätt! Svaret är 47 000 dollar för att få sova i Askungens vagn. Bilden kommer från Posh Tots och där finns fler härliga möbler för den som vill kolla vidare.

lördag, maj 12, 2007

To night is the night

Oh oh oh! Ikväll är det äntligen dax!!!! Goda vänner är på ingång. Maten snart klar och chipsen har så smått börjat värma upp i påsarna!

Jag hejar på Georgien och Bulgarien och så Sverige så klart. Tror att Ola & co kommer att sopa banan med de flesta av bidragen, men om de lyckas hela vägen återstår att se!

Hmmmm 1: Är inte Rysslands bidrag och Elin Lantos låt Money money money väldigt lika?
Hmmmm 2: Är inte Ukrainas bidrag med dragspelstechno ett musikaliskt Tjernobyl?
Hmmmm 3: Är inte Armeniens bidrag väldigt underskattat?
Hmmmm 4: Israels bidrag!!!!! Nää jag säger ingenting. De är ju inte med längre.

torsdag, maj 10, 2007

Får jag lov?

Nu är det snart helg och jag tänkte att den här låten kunde vara bra att värma upp med för att komma i stämning! Covenant - Dead Stars

tisdag, maj 08, 2007

Friskis och Svettis kan slänga sig i väggen!

Jag kan berätta hur man VERKLIGEN får fart på svettningarna! Alla som haft en bebis kommer att veta PRECIS vad jag pratar om.

Igår gick jag en promenad och meningen var att jag skulle avsluta den med att gå in på Ringen och handla mat och sedan gå direkt till fritids och hämta sonen. Det blev inte riktigt så .....

När jag handlat klart så vaknade Lilla damen lagom till det att jag stod i kassan och skulle betala. Ganska snabbt insåg jag att det här inom kort kommer att utvecklas till akut hunger så i stället för att gå direkt till fritids och hämta sonen så bestämde jag att vi skulle gå hem så att hon kunde få lite mat i lugn och ro.

Vi hann inte ens ut ur Ringen så hade jag en vilt skrikande bebis i vagnen. Bara det är ganska stressande och det blir ju inte bättre av att man får sura blickar av tanter med hoppsnörpta munnar. Jag riktigt ser hur hälften av dem tänker, -Kan hon inte få tyst på ungen! medan den andra hälften tänker: -Kan hon inte ta hand om sitt barn! Svetten har vid det här laget börjat sippra fram i nacken och mellan skulderbladen. Jag gissar också att mitt ansiktsuttryck börjar se ganska desperat ut medan jag med tröstande ömma ord försöker förklara för Lilla damen att vi snart är hemma och att maten snart kommer att serveras.

Ut från Ringen och mer eller mindre galopp trottoaren fram. Lilla damen gallskriker och har inte alls någon förståelse för att maten inte är framme än. Svetten rinner och mina för ett par timmar sedan nyduschade armhålor är ett minne blott. I det här läget är man ganska så färdig att meja ner vem som helst som står mellan mig och hemmet och VAD tror ni händer då???? Det som garanterat aldrig någonsin skådas på stadens gator annars blockerar plötsligt min framfärd.

TRE, japp gott folk ni läser rätt, TRE tanter med rullatorer som går i bredd!!!!! Hur ofta ser man det??? Jag bara frågar! Tänk efter! Har du någonsin sett TRE tanter med rullatorer gå i bredd? Nej, jag trodde väl inte det. Gå och gå förresten hade de kört bil är jag säker på att de fått böter för att de körde för långsamt! (Jag inser ju att man inte springer när man passerat 80 år och det är helt ok, men måste de praktisera krypkörning tre i bredd!) Med denna mur av tanter och rullatorer framför mig är jag tvungen att tvärnita för att inte börja kapa hälsenor med vagnen.

Jag försöker påkalla deras uppmärksamhet och snällt och vänligt (jo faktiskt) be att få komma förbi, men församlingen framför mig har inte bara svårt att gå utan är också stendöva. Jag gör några till artighetsförsök, nu med lite mer tryck i rösten, utan framgång. Man kan ju tycka att de borde höra Lilla damens illvrål, men icke och med tanke på deras hörsel kan de ju knappast föra någon konversation under promenaden så VARFÖR gå i bredd?

Jag är nu blöt över hela ryggen av stressframkallad svett och tappar den lilla självbehärskning jag har kvar och fullständigt vrålar: URSÄKTA JAG VILL KOMMA FÖRBI!!!!!
En av tanterna vänder sig sakta om och frågar med knarrande röst: -Vill du komma förbi sa du? Jag stirrar vilt på henne och säger med sammanbiten röst: Ja tack! Det vore snällt!


Då upptäcker plötsligt övriga tanter att det händer nått bakom ryggen och ser i samtidigt Lilla damen som skriker så att hon är högröd i ansiktet. - Jag tror att den lilla är hungrig, säger damen i mitten lugnt. Ja men tack för upplyssningen! (I det här ögonblicket kan man använda mig som braständare eller värre.) - Mmmm, pressar jag fram. Vi är straxt hemma och då ska hon få mat. Sedan manövrerar jag vagnen genom den lilla luckan som uppstått mellan rullatorerna och sätter av i ilfart mot hemmet. Bakom mig hör jag en av tanterna fråga: -Är det en flicka? Jag lät frågan hänga i luften och flängde hem.

Kan tala om att vi har väldigt fin akustik i vårt trapphus. Har inte tänkt på det förut, men efter Lilla damens konsert där igår så vet jag och efter att ha fått en tutte i munnen förvandlades hysterisk bebis till mycket nöjd och lycklig bebis igen!

söndag, maj 06, 2007

Bästa repliken!

Vi har just kollat på Casino Royal på DVD och ni vet det här eviga tjafset med Bonds Vodka Martini, (som btw inte finns med i böckerna). Nu har Bond en gång för alla löst problemet med följande replikskifte.

Bartendern: Vad önskas?
Bond: Vodka Martini
Bartendern: Skakad eller rörd?
Bond: Vem bryr sig.

Underbart!

Italiensk drink!

Eftersom jag hela helgen misslyckats totalt med att få upp en video med Covenant från You Tube, (låten Dead Stars) (Hade tänkt bjuda er på en riktig dansrökar, men det sket sig *mutter mutter morr*) så bjuder jag på en drink i stället.
Den lär vara väldigt inne i Italien (enligt BBC food i alla fall).

Blanda lika delar Martini Rosso, Gin och Campari i ett gals med några isbitar. Garnera härligheten med en citronklyfta och njut den i solen en lat loj eftermiddag i sommar!

fredag, maj 04, 2007

Citronernas öde

Dagen före valborgsmässoafton bestämde sig en av de tre citronerna på mitt lilla träd för att den var klar så till valborg blev det en smaskig citronmarängpaj med MYCKET ekologiska citroner!

Det är mycket lättare än vad man kan tro att göra denna paj så sno gärna receptet!

Deg:
3 dl vetemjöl
150g smör
2 msk vatten
Citronkräm:
3 dl vatten
1½ dl socker
6 msk maizenamjöl
saft + skal från 2 citroner
3 äggulor
3 msk smör
Maräng:
3 äggvitor
1 dl socker

Hacka samman mjöl och smör. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en smidig deg. Låt stå kallt en stund och tryck sedan ut den i en pajform. Förgrädda pajskalet i 15 minuter i 200 grader. Sänk värmen till 150 grader.
Blanda samman vatten, socker, maizenamjöl och citronsaft i en kastrull. Rör i krämen medans den kokar upp. Tag den från värmen och tillsätt äggulor, rivet citronskal och smör. Låt krämen svalna innan den hälls i det förgräddade pajskalet. Vispa äggvitorna hårt och tillsätt sedan sockret lite i taget. Bed marängsmeten över citronkrämen och grädda pajen i 150 i ca 10 minuter. Marängen ska få lite färg.

onsdag, maj 02, 2007

Badmode 2007

Nya numret av DV har just kommit och jag måste ju säga att den här gången har de verkligen lyckats med omslaget till tidningen! Jisses så snygg modell de har hittat och baddräkten är supersnygg den med!
Nu ska jag och Lilla damen kolla in årets badmode!

Lilla damen

Kärt barn har många namn sägs det och när man får barn så inser man hur sant det är!
Förutom sitt riktiga namn får flickstackarn stå ut med att heta:
Nimsi, Älskling, Snuttan, Lilla damen, Hjärtat, Gnisslan och Pluttskaja!
Och då har jag ändå missat hälften !

Ups! Nu vaknar hon och med tanke på hur hon låter är hon HUNGRIG! See you later!