fredag, februari 24, 2006

Dagens husmorstips

Noppor på favotröjan är så trist och dessutom fult, men det finns billig bot mot de små rackarna! Ta helt enkelt en vanlig engångshyvel och dra försiktigt över det noppiga området. Voilà! Så är tröjan fin igen!

onsdag, februari 22, 2006

Nej till elaka människor på nätet

Att använda nätet till att trakassera andra är både fult och elakt. Mobbing kallas det. Det kan också vara sexuella trakasserier och många av mina favoritbloggare blir utsatta varför jag här förenar mig med Lippglossbitch och Hedgehog mot elakheter i bloggvärlden!

Är du beredd att torka tåren du får att rinna nedför någon annans kind?

Planer inför bokrean

Jag ska inte göra några jätteinköp på rean i år (säger jag VARJE år och det brukar inte sluta riktigt så, men i alla fall), men när jag ändå var inne på Åhlén idag så passade jag på att ta deras bokreakatalog och hittade en bok som jag bara MÅSTE ha!!!! Historiebok för kakälskare av Harrison och Ulvros!!! Två av mina favoritämnen är historia och att laga mat (i vid bemärkelse så kakbak ingår) och här är alltså en bok som kombinerar de båda !!!!! Är den bara hälften av vad jag tror så kommer jag att bli överlycklig. Sedan finns det säkert någon kokbok som jag känner att jag inte kan låta bli och nått kul till sonen så klart. Japp vi får se vad det blir!

Dagens inköp

Idag tyckte jag av olika skäl att det är lite synd om mig så på lunchen bestämde jag mig för att ägna mig åt ett litet tröstköp. Jag gick raka vägen in på Åhléns Citys sminkavdelning och tänkte: "Jag kommer inte ut förrän jag har köpt något!" Jag kryssade mellan de olika montrarna och fastnade efter en stund hos Yves Saint Laurent. Jag har länge varit sugen på att inhandla en av deras Ombres Quadrilumières.


Jag har varit inne på den som modellen är sminkad med i reklamen (rosa highlighter, två bruna nyanser och en liten mörklila) men när jag stod där och funderade så insåg jag att de färgerna har jag ju redan så varför köpa dom igen!? Nej jag köpte istället den gröna paletten Absinthe! Jag tror att de skira gröna färgerna kommer att göra sig fint i vår (om det nu tänker bli någon vår i år!). Jag får ta ett kort på mitt öga när jag gjort en fin sminkning med skuggorna!

En sak fick mig att reagera när jag gjorde mitt inköp. Killen (för det var faktiskt en kille vid YSL disken) chockade mig totalt när jag sa: "Jaha och hur ska man lägga de här nyanserna får att få ett snyggt resultat." Inte för att jag inte redan hade en uppfattning om det utan mest för att få igång konversationen när han ändå stod där och hängde. " Jaaa det undrar jag också" svarar han!!!!!!! What?!?! Svarar man en kund så? Hade jag varit chef och hört det så hade jag fått spader. Tur för honom att jag redan hade bestämt mig för att tröstshoppa, annars hade jag gått därifrån UTAN att handla!

Cow har äntligen öppnat sin intenetbutik

Har tryckt på länken i princip varje dag sedan jag fick nys om den och NU är dom igång! Nästan så att jag måste shoppa lite via nätet fast jag bor i Stockholm och faktiskt kan gå till Cow och handla utan postens inblandning, men tycker det är jättekul att möjligheten nu finns.

tisdag, februari 21, 2006

Det sköra livet

För en vecka sedan fick min väninna M en liten dotter och i helgen fick jag höra hur oerhört dramatisk hennes förlossning hade varit! Hon fick, mitt under förlossningen akut graviditetsförgiftning (hon förlorade medvetandet och kroppen började krampa) och dom var tvungna att göra katastrofkejsarsnitt. Vilket innebär att dom nästan börjar skära innan mamman är ordentligt sövd. Läget var alltså väldigt allvarligt och det handlade om minuter. Tack och lov så mår både hon och den lilla idag bra och jag är oändligt tacksam att M klarade sig igenom detta och att hennes lilla flicka också fick komma till världen.

När man hör om en sådan här händelse så får man ett bra perspektiv på livet och vad som verkligen räknas och jag får under en stunds eftertanke ro i min själ och känner hur outsägligt tacksam jag är över min son och min man. Jag har DOM oavsett vad som händer och deras kärlek är allt jag egentligen behöver! Dom är blodet i mina ådror och luften jag andas.

Då döden plötsligt gör sig påmind kan jag inse att jag är den rikaste personen i världen som får se mina älskades ögon glittra och känna deras händer mot min kind. Det är ren och sann lycka att kunna krama och bli kramad av min son och kyssa och bli kysst av min man. Tack för att jag fått den ynnesten att få ha så underbara människor i mitt liv.

söndag, februari 19, 2006

Schlagerfestivalen del 1

Över lag tycker jag nog att låtarna var ganska ljumma. Ingen direkt som jag kommer ihåg eller kände skulle ha en chans att vinna internationellt. Däremot tycker jag att Linda Bengtzing var mycket proffsig i sitt framförande och med sin säkerhet och charm fick låten att lyfta även om rösten var lite svajig ibland, men man har ju hört bra mycket värre så det var ok. Kul med klädbytena ! Snyggast var Hannah Graaf, men låten var inte kul alls. Ärligt talat tycker jag synd om tjejen. Det hade säkert gått bättre för henne om hon fått en lite fartigare låt. Vad gäller Magnus Bäcklund märks det ju tydligt att han är en rutinerad artist, men låten lät alldeles för mycket som The Voice med John Farnham för min smak. Och kläderna !?!?! Någon sorts daladräkt i 2000-tals tappning? Den rockade inte alls. Electric Banana Band, ja min 6 åring tycker att den var bra! Jag är förvånad över att Anna Sahlene inte gick vidare i alla fall till andra chansen. Det hade hon förtjänat. Sedan blir jag döimpad av hur otroligt snygg hon var! Det strålade verkligen om henne. Det är inte lätt att se glamorös ut när man är gravid och hormonerna snarare vill dansa jenka med en än disco. Respekt Anna! Nu lär jag få däng av någon men vad gäller Andreas Johnson så kan jag bara säga det lät alldeles för mycket Beatles för att jag skulle gå igång på det där! Kvällens snyggaste klänning bars av Lena Ph. Den skulle jag inte ha något emot att ha själv om man säger så!

Hoppas att det blir bättre låtar i Karlstad. Vi behöver nått alldeles extra eftersom vi måste kvala oss in för att få vara med på den internationella tävlingen så jag håller tummarna för det till nästa lördag!

lördag, februari 18, 2006

Nu är det dax...

Det är bara att erkänna: Även om jag aldrig lyssnar på den här typen av musik annars så blir jag som förbytt i Schlagertider. Jag bara älskar detta tvspektakel och njuter i fulla drag av att hissa och dissa de olika bidragen. Både vad gäller musiken men också de olika artisternas kläder och framträdanden. Och nu när jag har en blogg ska detta tas till oanade höjder!

Även om jag hållit mig från att titta för mycket på nättidningarna (vill inte se eller höra nått före 20.00! Det är fusk) så kunde jag inte undgå en bild på Hannah Garaaf! Hon såg jättesnygg ut! Som en ljus variant av Dita Von Teese! Sedan ska visst Linda B göra någon strippkupp! Ho ho det kan bli hur kul som helst ikväll! En outsider som jag aldrig trodde skulle dyka upp i dessa sammanhang: Electric Banana Band. Ok killar djungelkostymerna funkar ju i barnprogram, men vi kan bara inte skicka ett gäng apor och zebror till Athen RIGHT!!!!

Räkna med mer bloggande efter kvällens sändning..........

torsdag, februari 16, 2006

Vårmode - Klänningar

Äntligen går februari mot sitt slut och man anar ljuset i tunneln och inser att det snart blir så varmt att man kan gå i klänning igen! Och i år verkar ju klänningen komma stort vilket gläder mig mycket!
Har kollat in följande "vill ha" objekt:


Alexander McQeens läckra grekisk gudinneklänning är som en dröm och jag skulle bra gärna vilja svepa omkring i den i sommar!


Alexander McQeen: Snygga draperingar och skorna är galet coola.


Donna Karan: Kul att hitta en klänning i blått som annars är en no no färg för mig, men den här föll jag för!


Donna Karan: Liknande modell i svart och vitt var också fint. Modellen ger lite nostalgikänsla. Mamma hade mycket liknande när hon var ung.

Chanel: Den här skulle jag kanske inte våga bära bland folk, men himmel vilken klänning. I love it.


Christian Lacroix: Vet att jag skulle blogga klänningar nu, men den här kappan bara ropar mitt namn.


Christian Lacroix: Här är klänningen för midsommarafton! Skulle sitta fint att fira ettårig bröllopsdag i denna chiffongdröm.

lördag, februari 11, 2006

Medelhavsdrömmar

Efter att ha hittat Aglio e olios underbara blogg (Åh vilka recept! Åh vilka bilder) har min längtan till Toscana bara blivit starkare! Jag har länge drömt om att åka till både Toscana och Provence och kan ibland inte bestämma mig för vart jag ska åka först. Tills vidare när jag drömmen om dessa härliga provinser genom att så ofta tiden tillåter på helgerna laga mat som smakar och doftar medelhav!
Idag håller jag på med ett litet experiment inspirerat av mina favoritkokböcker för tillfället: TOSCANA En kulinarisk resa av Lorenza de´Medici och PROVENCE En kulinarisk resa av Richard Olney´s. De är helt fantastiska med massor av vackra bilder och presentationer av de olika delarna av regionerna. Allt ser så fantastiskt gott ut att jag ibland får beslutsångest över vilken rätt jag ska laga.
Jag hittade entrecote i bit till ett vettigt pris i affären. Den var vakumpackad och när jag kom hem upptäckte jag att den del där den här fettklumpen, som gör att det blir så saftigt, där hade det bildats en djup ficka vilket gav mig en idé! Jag ska helt enkelt bort merparten av fettet så att det bildades en gång genom köttet och gjorde sedan en rör av:
Några pressade vitlöksklyftor
Ett par cocktailtomater i bitar
Ett par skivor fint tärnad aubergine (ok kanske lite kinky, men jag hade en bit som annars skulle ha hamnat i soporna)
Lite smör
Salt, peppar, timjan, rosmarin och kyndel
Ett par droppar citronolivolja
Jag kryddade köttbiten med samma kryddor som ovan runt om och la den på sidan på en bit folie, så att hålet låg mot folien. Sedan fyllde jag hålet med fyllningen och svepte om folien ganska tight och så in i ugnen. Där ligger den nu och myser i 200 grader. Till detta ska vi ha ugnsstekta potatisklyftor kryddade med salt, peppar och rosmarin och en sallad med romansallad, kalamataoliver, tomater, gurka och tunna skivor av rödlök med lite citronolivolja över.

torsdag, februari 09, 2006

Damen med enhörningen


Har läst ut pocketen jag har haft till och från jobbet. Damen med enhörningen, av Tracy Chavalier. Det är en historisk roman som utspelar sig i 1400-talets Frankrike. Berättelsen är lågmäld och stillsam, utan att bli tråkig. Handlingen kretsar runt ett par tapeter som en adelsman beställer till sin festsal och människorna runt dem. Varje kapitell är skrivet ur de olika personernas ögon vilket ger ett intressant perspektiv åt historien. Vissa tycker man om medan andra framstår som ganska osympatiska. Dessutom ger den ett inte otroligt perspektiv på kvinnans lott under 1400-talet (och längre än så! Tyvärr!). Det roliga är att T. Chevalier hittat på en historia runt ett riktigt konstverk. Tapeterna finns alltså på riktigt och det gäller även huvudpersonerna i romanen.
För den som gillar historiska romaner kan jag varmt rekommendera boken.

Hon har även skrivit Flicka med pärlörhänge.

tisdag, februari 07, 2006

Vuxentest

Var inne hos Linda K och hittade ett fantastiskt roligt vuxentest. Är tvungen att prova!
Here we go

Jobb (1p) - Oh ja och tycker det är roligt dessutom!
Visitkort (1p) - Ja
Konferens (1p) - Har man varit på ett par stycken ja.
Bor hos föräldrar (2p) - Nops.
Vara sambo (1p) - Oh ja.
Vara förlovad (1p) - Oh ja.
Vara gift (2p) - OH JA! Han är världens bästa dessutom
Skild (3p) - Nej aldrig i livet.
Äga villa (2p) - Nej.
Ha en bil (1p kombi + 1p) - Nej har inte ens körkort. Bilen är makens.
Hund (1p) - Nej tack. Titta ut så förstår ni varför.
Lån (1p) - Ja jag har lite kvar på studielånet men kommer snart att vara fri från det också!Gemensam ekonomi (1p) - Nej.
Pensionsspara (1p) - Absolut. Kan inte räkna med staten när jag går i pension så det är nödvändigt.
Storhandla (1p) - Det händer.
ICA-kundkort (1p) - Ja.
Använda rabattkuponger (2p) - Ja fast inte så ofta som man kanske borde, men jag vägrar köpa bara för att det är billigt.
Äga hushållsassistent (1p) - Ja, men använder kniven istället för att asa fram åbäket.
Äga diskmaskin (1p) - Nej. (Gills maken?)
Dubbelsäng (2p) - 160 cm.
Ha julgran på julen (2p) - Ja.
Gråa hår (1p) - Nej
Celluliter (1p) - En och annan skymtas.
Prenumerera på morgontidning (1p) - Nej. NÄR ska man hinna läsa dom?
Lösa sudoko (1p) - Har aldrig gjort, men korsord är rätt kul.
Välja att inte svara i telefon (2p) - Det händer.
Putsa fönster (1p) - Ja, vill gärna se ut.
Svampplockning (2p) - Det händer ibland. Vill man ha smörstekta kantareller är det bara att ge sig ut liksom! Nä det duger inte med Tjernobylsvampen som säljs på Konsum.
Långfärdsskridskor (1p) - Aldrig i livet. Isar är läskigt.
Parmiddag (1p) - Ja
Vinprovning (1p) - Mja fast det var Champagneprovning.
Danskurs (1p) - Nej! (Maken dör nog hellre)
Partaja till gamla 70-talshits. Obs! Gäller ej om du är bög. (1p) - Ha ha ha Aldrig i livet! När det finns synth!
Dricka konjak alt. calvados till kaffet (1p) - Ja tack
Däcka före 23.00 dagligen (1p) - Kanske inte dagligen men det händer ofta.
Föredra soffan hemma före krogen/puben med bästa kompisarna (1p) - Jo det gör jag nog, men krogen kan vara kul någon gång ibland.
Spela Bingolotto (1p) - Öh..... NEJ
Tycka att Ernst Kirchberger är en riktig pudding (1p) - What!!!!!
Ha höftproblem (1p) - Bara när jag var gravid.
Köa till Allsång på Skansen kl 7 på morgonen (2p) -Skulle ALDRIG falla mig in.
Bli förundrad över "ungdomen idag" (2p) - Ja det händer faktiskt, Men mitt förundrande behöver inte nödvändigtvis vara av den negativa sorten. Tex så tycker jag att unga tjejer idag verkar vara mycket modigare än vad jag och mina kompisar var när vi var "unga".

15 p "INTE gammal"
16-25 p " börjar barka ditåt..."
Över 25 p "Nu är du där"

Är DU vuxen? :-)

Brazilian Wax och Silk gloss

Satt med en kollega på lunchen idag och diskuterade bikinilinjer. Hon har helt tröttnat på det här med att raka sig och det hela slutade med att vi gick till Kicks i Gallerian för att kolla på lite justa alterantiv till hyvel. Jag föreslog vaxning på salong (vilket jag själv tänker göra innan vi åker till Mallorca) men hon ville testa själv och köpte sig en lite burk Brazilian Wax. Ska bli kul att se om hon kan gå imorgon !! :-)

Själv nöjde jag mig med ett Silk Gloss från Max Factor i färgen Luscious Lavender. Jag är väl ingen jättefan av just gloss i vanliga fall, men jag tror att jag håller på att lära mig! Har ett till Silk Gloss i en rosa nyans och jag gillar konsistensen och tycker att det ger en fin glans och nu till sommaren kanske det blir fler.

lördag, februari 04, 2006

Casanova

Jag och maken var på bio igår och såg Lasse Hallströms Casanova En film jag varmt kan rekommendera! Filmen var späckad med massor av vackert 1700-tal med allt vad det innebär av fantastiska klänningar och vackra möbler. Den är dessutom mycket roligare än vad jag trodde att den skulle vara, vilket ger ett extra plus. Jeremy Irons är HELT outstanding som Pucci (elakingen i filmen) och Oliver Platt gör rollen som korkad isterkrängare på ett mycket underhållande sätt. Heat Ledger är mycket bra som Casanova och man bara måste beundra honom för hans perfekta betoning när han i en scen blir utskälld för att ha förfört en av noviserna i ett kloster och han med ett snett leende säger. - Well, she´s hardly a novice! Jag skrattar ofta under filmen och jag tycker inte att det slår över och blir fånigt, utan den lyckas balanser humor och romantik på ett mycket bra sätt.
Den här filmen kommer jag absolut att köpa när den kommer ut på dvd för den tål att ses många gånger.

onsdag, februari 01, 2006

Vår make-up!

Jag har väl inte varit så där jätteförtjust i de vår och sommar makeuper som jag sett. Det är mycket pastell i vanlig ordning med Lancôme i spetsen med sin jättelila look The Enchantress (kolla in 4-ögonskuggan 307 så förstår ni vad jag menar med pastellig!). Chanel var en fullkomlig orgie i rosa och rött med sin Lumières Magiques. Däremot sken jag upp lite när jag häromdagen såg Estée Lauders vårlook:Mediterranean Colors med sin färgpalett Sizzling Coral blev dom riktigt uppfriskande mitt i allt pastellvansinne, men det som verkligen fick mig att bli bling bling happy var deras ögonskugga Color Intensity jag kan verkligen tänka mig både Brunette och Vintage.
Jag har länge varit ett Diorfan när det kommer till makeup men nu blev jag nog rätt ljumt inställd. New Look Printemps 2006 var inte så spännande som Diors makeup brukar vara. For an appealing and rebellious look, står det i reklamen! Well om det där ger en rebellisk look då undrar jag vart den som hittade på DET kommer ifrån. Ett kloster eller!? Nä makeupen är snygg och passar fin fint att ha på jobbet, men har inte det där extra som jag förväntar mig från Dior. Så just nu måste jag nog lägga min röst på Estée Lauder även om det inte var vårlooken som fångade mig i första hand.

Nu har jag haft ett par dagar på mig att prova i.d. makeup foundation och jag kan berätta att jag är helnöjd. Den är lätt att lägga på och sitter snyggt hela dagen, man kan dessutom använda en mindre borste och ha den som consealer om det skulle behövas. (Och det har verkligen behövts de senaste dagarna. Man sover ju inte så bra med späcknarr så de mörka ringarna under ögonen har varit särskilt svåra.) Det härligaste är nog att jag inte känt mig uttorkad efter ett par timmar vilket jag annars kan uppleva när jag har foundation. Produkten kan därmed anses som högst rekommendabel!

Späcknarr

Vaknade söndag morgon med GGGAAAAHHH nackspärr! Av någon underlig anledning så får jag lätt det! Ni skulle se mig vackla omkring på jobbet! Stel som en pinne och med en varm vetekudde ständigt vilande över min stackars nacke! Att ta sig ur sängen är ett helt projekt för att inte tala om att tvätta håret. Himmel så ont det gör!

(späcknarr är anagram av nackspärr för den som missade det)

Så nu har jag gnällt lite och kan därmed berätta nått roligare.

I fredags var jag på en mycket mycket bra kurs i processrätt (skulle det vara ROLIGARE är det säkert några som tycker nu, men jo det är det, nästan vad som helst är roligare än nackspärr). Faktum är att kursen var så bra att jag satt och tittade på klockan och tänkte shit det är bara två timmar kvar! Och om man då betänker att det är en fredagseftermiddag så inser man snabbt hur bra kursen var. Vi höll till på Operaterrassen vilket var jättemysigt. Hela huset andas kultur och stil. Ja till och med en del glamour. Den sal vi hade själva kursen i har utsikt mot både Slottet och Grand hotell med Strömmen emellan sig och eftersom solen sken så var det verkligen Stockholmsutsikt när den är som bäst! Lunchen var också utöver vad man normalt får i sig under arbetsveckan. (Ungsstekt kycklingbröst med ett täcke av parmaskinka på en bit polenta, lätt rödvinssås samt rotfrukter. Kaffe med en utsökt chokladpralin) Till eftermiddagskaffet serverade dom miniwienerbröd. Normalt brukar jag inte äta wienerbröd, men eftersom dom var så små så tänkte jag att det inte skulle kännas för mycket. Det blev de två mest himmelska wienerbrödstuggor jag någonsin ätit. Guuuud så gott. De var bakade i deras kök så tyvärr kan man inte köpa några för privat bruk så att säga, men får ni chansen att äta Operaterrassens miniwienerbröd så GÖR det!
Föreläsarna var sakliga och lite knastriga, så där som jurister brukar vara, med enorm erfarenhet från det praktiska livet, men eftersom allt framfördes med glimten i ögat och en ibland fantastisk humor gick timmarna alldeles för fort och rätt som det var var dagen slut :-(
Jag ser verkligen fram mot nästa del av kursen i mars!!!!