torsdag, oktober 29, 2009

EOTD

På senaste klubbkvällen på Makeup Store så köpte jag deras senaste tidning som jag alltid tycker är så bra att ha till hands för att få ny inspiration och fräscha idéer från när fantasin tryter. Idag har jag låtit mig inspireras av deras kommande look som släpps i november (tror jag). "Baby Doll" heter den. Tänk rosa och Dita von Teese så fattar ni.

Gel eyeliner "Black" MUS, Penna: "Cazar" MUS, Skuggor C/S "Babydoll" och M/S "Satin" från MUS och Mascara "Stiletto" från Maybelline.

Ganska enkelt, men ändå lite flirtigt och spännande.

Ikväll måste jag gå på klubbkväll för att köpa lösögonfransar och puder till showen på jobbet och jo då det lär väl slinka ner nått i påsen för egen del också kan jag tro. Sedan slänger vi (jag, maken och barnen) oss i bilen för att åka ner till svärföräldrarna i Skeppsgården för att fira Halloween. Jag ska baka "läskiga" Halloween-cupcakes (tar foton så ni får se sedan) och lite goda ostar, vin och god choklad tar vi också med som vi ska njuta av där nere. Ska bli så skönt att få komma ner dit och koppla av efter en visserligen kort men intensiv arbetsvecka som tyvärr avslutades med att jag blev lite "backstabbed" av en person på jobbet som jag trodde annat om. Är det nått jag avskyr så är det sånt. Men ok nu vet jag. Är inte så ledsen men grymt besviken på personen i fråga.

Kings and Queens duschgele

Jag har läst om dem lite här och där, sett annonser i tidningar osv, men aldrig kommit till skott och köpt någon själv.
Nu har jag skottat :) Den här lilla behändiga bagen med 5 miniflaskor finns på Åhléns och är super när man ska ut och resa eller bara vill testa några olika för att hitta en favorit. Naturligtvis har jag redan sniffat på allihop och en klar favorit är den med kanel och apelsin. Det kommer tveklöst att bli en full size av den. Jasmin är inte dum den heller och i sommar blir den med mangodift perfekt.

Rea på Twilfit

Jag upptäckte idag att det är superrea inne på Twilfit, så jag slog till på två nya BHar! 50% på ordinarie pris. Kanon!

onsdag, oktober 28, 2009

EOTD i lila

Idag har vi äntligen haft vår juristlunch (nya och gamla kollegor som ibland ses för att snacka lite juridik och mycket annat), så att jag har fått träffa Hanton en stund. Vi hade supertrevligt och innan vi skildes åt bestämde vi att vi ska se till att få tid för ett julbord innan jul så att man hinner träffas under lite lugnare former och kan sitta och prata i ett par timmar utan stress och ta sig ett glas vin ihop :D
Idag hade jag på mig en mörklila varm stickad tröja och i sann Marina anda har jag matchat med lila ögonskuggor. Den ljusa lila är ett pigment från MAC som jag tyvärr inte vet vad det heter och den mörka är "Flamenco" från MUS som highlighter har jag lagt "Satin" från MUS. Gel eyeliner "black" från MUS och Stiletto mascara från Maybelline fullbordar den lila looken.

söndag, oktober 25, 2009

Russian look

Jag äääälskar den ryska looken som kommer tillbaka med jämna mellanrum och nu är den åter här så jag är naturligtvis överlycklig :D Idag handlar det mer om min frisyr än om sminket, men jag har använt skuggorna "Sibiria" (såklart), "Muffin" och "Zone" alla från MUS. Gel eyeliner black från MUS och Stiletto mascara. Läpparna är målade med "Sound" från MUS och är ett av mina absoluta favoritstift. En härligt mörk mättad röd färg som ändå inte blir skrikig. Koftan är från Indiska och är sååååå fin med sina puffärmar.

EOTD lördags

I senaste sändningen från Nailmail, när vi fick våra OPI-lack låg det med en lite present i form av en ögongskugga från nya svenska märket Queens & Shadows. Jag fick en skugga som heter "Ellen" och hade just inga förväntningar alls när jag skulle använda den första gången, men jag har nu hunnit med att ha den tre gånger och jag säger bara WOW. Den är hur grym som helst. Rikt pigmenterad och framför allt. Den flyger inte runt så förbaskat som många andra puderskuggor gör. Den är gjord på naturliga mineraler och utan tillsatser och nog så viktigt inte testad på djur. Jag kommer tveklöst att skaffa mig fler skuggor från Queens & Shadows.
Övrig på ögat är "Gel eyeliner" black från MUS, "Sherwood" från Mist och "Muffin" från MUS. Mascara tror jag var "Stiletto"

Övning ger färdighet

Ja ni. Ikväll har jag gjort något med maken som få av er gjort med era makar/sambos/pojkvänner i alla fall just ikväll :) Jag har övat på att göra en Dragqueenaktig Malena Ernman makeup! (Jag ska ju vara MUA när vi har show på jobbet så lite övning var på sin plats.) Det gick riktigt bra och han måste sett rejält annorlunda ut för Lilla damen ville inte ens titta på pappa när jag var klar utan tog tag i min kjol och gömde sig lite bakom mina ben.

Tyvärr får ni inte se någon bild på skapelsen får han vill gärna kunna gå till jobbet imorgon utan att bli kallad för Roberta så....... men roligt hade vi :D

fredag, oktober 23, 2009

Jo så är det

Jo jag tycker att det här är en ruskigt bra låt. Jo jag tycker att han är liiiite snygg. Jag är sån, kan inte rå för det.

(Nej dom är IIIIIINTE nazister och inte jag heller. Så har vi klarat ut det på en gång.)

T.G.I.F

Vilka kan säga det bättre än The Cure?
IT'S FRIDAY I'M IN LOOOOVE
Det här är verkligen en låt med rätta fredagskänslan!

Vill se på bio

Ok jag är ju som jag är, men de filmer jag skulle vilja gå och se på bio just nu är
Zombieland
Paranormal activity

Zombies är ju alltid kul, även om det här lär vara en kommedi och spöken är ju alltid spöken :D Paranormal activity verkar vara en riktigt läskig film i skön Blair witch project anda.

Upp for a horror C?

tisdag, oktober 20, 2009

Historikern av Elizabeth Kostova

Jag har äntligen läst ut Historikern av Elizabeth Kostova. Låt mig säga på en gång att den stackars boken fick sämsta tänkbara utgångsläge. Den skulle fylla tomrummet efter Twilight serien och det var ju en rätt tuff uppgift med tanke på hur fantastiskt bra jag tycker att den är. Därför upplevde jag de första 400 sidorna som oääändligt trögflytande och i långa stycken omständigt skrivna och rent ut sagt tråkiga, men mot slutet tog det sig och det ÄR en spännande historia med många intressanta vinklingar på Draculas historia. (För märk väl att han faktiskt HAR levt om än inte i den skepnad vi lärt känna honom via Hollywood.) Kostovas berättarstil är emellanåt ganska omständig och hon ägnar mycket tid åt att beskriva såväl landskap och platser som att berika läsaren med historiska detaljer, men när man väl kommer in i det så är det inte så dum.
Som grädde på moset har jag låtit mig inspireras av Sminkan och Emma P som ibland gör makeuper inspirerade av böcker de läst. Jag har använt MUS "Tri bow". Skuggorna "Deep", "Muffin" från MUS och "Danger Zone" från MAC. Kajal svart från MUS och Mascara "Stiletto" från Maybelline.

Boken får CCCCC

torsdag, oktober 15, 2009

MAC - "Style black collection"

Idag släppts den äntligen på Åhléns City och jag var där på lunchen för att förse mig med ett par godbitar. Jag köpte skuggan "Young Punk" som är svart med ett underbart knalligt rosa skimmer/glitter i sig och lacket "Baby Goth Girl" också det svart med rosa skimmer/glitter. Min kollega tittade lite skeptiskt på allt det svarta och muttrade nått om att det ju inte var Halloween än, men jag hade inte riktigt samma syn på det hela så jag shoppade nästan ett svart läppstift bara för att, men jag lyckades behärska mig. Ärligt talat. Svart läppstift i tingsrätten!? Näää där går gränsen även för mig, men coolt är det :) Även när det inte är Halloween.

Chokladfestivalen

Jag har haft strul med burken i ett par dagar så jag ligger efter med inläggen men här kommer i alla fall ett om Chokladfestivalen vi var på i lördags.

Oftast när man har barnvagn så är det i princip ALLTID en nackdel, men inte när vi skulle in på festivalen. Kön gick från porten ända ner till bron när vi kom fram till Nordiska i lördags vid lunchtid. I mitt stilla sinne tänkte jag ge det hela en 10 minuter för att se om det rörde sig alls och sedan ge upp hela grejen om det visade sig att kön gick för långsamt faramåt. (Två barn + köa länge = Biiiig no no) Som tur var såg vi ganska snabbt en skylt som hänvisade till ingång med barnvagn och där behövde man inte köa alls utan det var bara att knalla in! Nice!

Väl där inne så var det massor med folk och det var bara att rusta sig med allt tålamod som man bara kunde uppbringa och sedan segade man sig runt med alla människor och tittade och ooooaaaade över alla läckerbitar som trängdes på borden. Jag kan VARMT rekommendera Anthon Bergs nya chokladkaka med mint. Den är himmelsk. Sedan så berättade tjejen som stod vid deras bord att det även kommer en chokladkaka med salmiaksmak, men att den tagit slut redan första dagen på festivalen så hon hade tyvärr inga kvar till fösäljning :( Synd för jag hade verkligen velat testa den. Nåja så fort jag ser den på ICA så tänker jag hugga minst en. Lite praliner köpte vi också och jag fick tag i lyxiga teburkar med underbart gott te. Naturligtvis med chokladsmak :) Chokladinspirerad sminkning hade jag också så klart.
Smashbox bruna trioskugga, MUS geleyeliner black och Mascara Stiletto från Maybelline.

fredag, oktober 09, 2009

NOTD

Eftersom vi funderar på att gå på Chokladfestivalen på Nordiska museet imorgon så har jag målat naglarna mörkt chokladbruna idag. Kallas man Fru Choklad så gör man :)
Celeste från MUS.

EOTD

Idag har jag lekt lite med mina Taylor Made Minerals. Jag har nog glömt bort dom lite under sommaren, men idag ville jag vara lite fredagsfin så nu var det fram med glittret igen! Jag har använt Gel eyeliner black från MUS som vanligt på övrefransraden och i vattenlinjen sedan la jag den ljuva "Vintage" i inre ögonvrån och upp över den övre delen av locket mot ögonbrynen. Mitt på rörliga delen av locken har jag lagt gråsilvriga "Pistol" och sedan "Slick" på yttre delen och ner under nedre fransraden. Mascaran är Stiletto från Maybelline.
Ja och eftersom ni får se fejjan idag också så kan jag berätta att basen är High definition Liquid concealer från Smashbox (oh vad den är bra kan jag säga), Superbalanced makeup från Clinique (såååå bra), Wonder Powder Sahara från MUS (love love love!). Ja som ni förstår är jag otroligt nöjd med de produkter jag använder som bas.

torsdag, oktober 08, 2009

EOTD

Idag har jag använt en "palett" från Clarins som jag köpte på rea i våras. Jag har använt den lila/plommonfärgade och vitsilvriga skuggan. Jag har letat på asken efter nått namn, men hittar bara ett trist nummer 420361. Så sexigt heter den! Som vanligt är färgerna lite mer intensiva i verkligheten. Liner är den gamla vanliga Gel liner black från MUS och mascaran är Maybelline stiletto.

Dags att dressa om

För ett par veckor sedan började Lilla damen vägra pyjamas. Först var det bara svårt att få på henne den, men efter ett par dagar tvärvägrade hon. -Klääääääning ! vrålade hon besinningslöst till mig och maken. -Haaaa. Kläääääning. Maken och jag gjorde några tappra försök till att få på henne en pyjamas i alla fall, men DET kriget förlorade vi totalt. Inte en chans i &%¤#%#¤& att hon tänkte sova i pyjamas. Om så helvetet fryser till is kommer Lilla damen INTE att sova i pyjamas. BASTA.
Eftersom hon sover utan täcke mest hela natten så vill vi ändå att hon ska ha nått på sig så att hon inte blir kall, så ett par nätter fick hon sova i klänning. Efter ett par dagar insåg jag att hon inte tänkte ge sig så jag köpte två nattlinnen och hoppades att dessa skulle kunna falla under epitetet klänning. Det gjorde de. Så nu sover Lilla damen i Nattklänning som vi döpt dem till för säkerhets skull. Undrar om vi skapat ett nytt mode nu? Eller kanske en trend? Kommer vi att få se nattklänningar från Agent Provocatuer till våren? Vem vet vem vet :)

Pheew

Det gick vägen.... till och med bra, så ikväll festade jag loss på en flaska Coca-Cola zero till maten. Är man en partypingla or what :D

onsdag, oktober 07, 2009

Typiskt

Imorgon ska jag ha den värsta förhandlingen EVER so far på jobbet. Jag har gruvat mig för den hela veckan och idag har jag inte gjort mycket annat än bara läst på och förberett mig inför morgon dagen så det var ju SÅ DÄR kul att vakna med huvudvärk och inse att mina bihålor är på väg att balla ur. Nått riktigt gossigt har flyttat in och håller nu på att ta sats för att se till att min helg ska bli så eländig som möjligt. Tack så mycket får man väl säga då.........

Classy eye

Ja så här ser jag ut ganska ofta på ögonen nu för tiden. (Lite olika blir det förståss men färgskalan ligger för tillfället i den här skalan.) Här är det skuggorna "muffin" och "sibiria" från MUS som jag använt och så min kära gel eyeliner i svart också den MUS. Mascaran är Max Factor Masterpice max.
Jag tycker nog att "sibiria" syns mer IRL, men ljuset i badrummet gör att färgerna blir lite blekare än vad de är i verkligheten.

Zoya - Salma

Jag köpte ju en extra flaska i Nailmails Zoya utskick och valde den här varma röda färgen som heter "Salma". Färgen är fin året om och passar perfekt för den som vill ha juligt röda naglar i jul men kanske inte gå hela vägen och köra hardcore med tex "Ruby pumps" från Cina Glaze.

Zoya - Classy i utskicket från Nailmail

Vi hågade har ju nyligen fått oss våra Zoyalack och denna gång valde jag classypaketet + en xtra flaska. Här kommer den första jag testade "Penny"en ursnygg kolaguldig färg som blir så där lite lagom.

söndag, oktober 04, 2009

Lördagskväll med After Dark

Igår var jag och maken och såg After Dark på Tyrol där det bland annat bjöds på den här underbara parodin av BWO. Vi hade en fantastisk kväll med god mat, gott att dricka mycket trevlig service och en helt enastående show. Har ni ens funderat på att gå och se showen så tveka inte. Christer och Babbsan är i högform och det är allt från sånna här lite mer komiska nummer till storslagna shownummer a la Las Vegas. För att inte tala om ett rent halsbrytande nummer där La Lindarw byter kläder och peruk i ett rasande tempo som får en att tappa andan. Det är ut som Diana Ross och in som Cher på en utandning typ. Jag fattar knappt hur det gick till. Det sparas inte på krutet någonstan. Det är glitter och glamour. Det är fräckt, spektakulärt, sexigt, roligt, vackert och HELT fantastiskt. Ska du bara se en show i år så är det givet. Det borde bli den här.
Betyg: CCCCC (Full pot)

torsdag, oktober 01, 2009

Det lackar mot jul

Nä ok det ÄR ett tag kvar, men idag så släpptes Blossas årsglögg med clementinsmak och eftersom jag inte vill stå utan i december så älgade jag och några kollegor iväg till Systemet på lunchen för att förse oss med ett par flaskor. Jag MISSTÄNKER att maken och jag blir tvungna att tjuvsmaka redan i helgen......

På vägen hem hämtade jag ut mitt paket från Nailmail som kom igår så nu sitter jag här med tre nya fina lack från Zoya. Först hade jag svårt att bestämma vilket lack jag skulle testa först, men tillslut bestämde jag mig för "Penny". En underbar kopparaktig färg som får mig att tänka på gyllene kola. Med i paketet fanns också "Kalmia" som ingick i classy + "Salma" som jag valde till själv.

Naglarna i veckan

I måndags lackade jag naglarna med ett lager Nfu-Oh nr 130 och två lager Nfu-Oh nr 59. Helt underbara var för sig, men outstanding ihop :) Ikväll har jag dock tagit bort det till förmån för mitt nya Zoyalack "Penny"









Klubbkväll på Makeup Store

I tisdags var jag och C på klubbkväll och det var verkligen kul. Det var ju första efter sommaruppehållet så vi var väldigt sugna på en härlig tjejkväll i sminkets tecken. Vi träffades en timme innan det började på vårt favorit café "Muggen" som vi alltid går till innan klubbkvällarna. Jag tog en latte och deras hälsotallrik med lax som var jättegod. När vi sedan var mätta och fått prata av oss det värsta så gick vi snett över gatan till Makeup Store. Som ni vet heter höstens look Czarinna och eftersom de alltid försöker låta snacks och dricka följa makeup-temat fick vi denna gång champagne och små snittar med rökt lax och svart kaviar och cacaopudrade praliner. Det var väldigt mycket folk och rätt som det var var det en av tjejerna som svimmade mitt under demon! Det blev lite kaosigt, men det handlade bara om blodsockerfall så det var som tur var inget allvarligt fel på tjejen. När sedan Nina (som är chef på butiken på Götgatan) skulle fortsätta så hann hon inte hålla på i många minuter innan det plötsligt hade klivit in en överförfriskad gubbe. (Dörren var nu öppen för att släppa in lite luft så att ingen mer skulle svimma.) Han var överlycklig över att ha hamnat på ett ställe med så mycket kvinnor :) Vänligt men bestämt leddes han ut ur butiken och så fortsatte kvällen utan fler missöden.

Jag kom hem med 4 skuggor och två pennor. Fast på bilden som är tagen dagen efter så måste jag fått hjärnsläpp för en av skuggorna är "muffin" och den köpte jag inte på den klubbkvällen! Snurrigt. Den som saknas på bilden är "city jungel" en ganska skarpt blå/grön nyans. Uppe till vänster är en som heter "brown sugar" som har ett härligt men diskret guldskimmer i sig som inte syns på bilden. Överst till höger "sibiria" som ingår i nya kollektionen och så även "mustard" längst ner till höger. Diskreta men väldigt vackra färger blev det denna gång. Pennorna är två superläckra mustiga färger "Metallic sea" som är riktigt mörkt midnattsblå och "Wooden metal" som är grönguldskimrande och passar fint ihop med skuggorna.