fredag, januari 30, 2009

Och på jobbet går det undan

Är det inte märkligt hur ens arbetsdagar ibland urartar till att bli bara pannkaka? Idag var det meningen att jag skulle gå igenom en stor bunt papper som kommer från ett av bolagen som är anslutna till oss. Min chef kom in med bunten och la den på mitt bord och sa: -Kan inte du ta det här? Det är så himla mycket att läsa! (Lite smått fascinerande att chefens läsförmåga verkar ta slut efter en halv sida eller så....) Meningen är att jag ska göra en sorts utredning och den nätta lilla bunten är på ca 60-70 sidor. Det är allt från läkarintyg till avslag hit och ansökningar dit och en massa annat som måste gås igenom för att jag ska få en någorlunda vettig bild av vad som hänt och hur "vi" ska ställa oss i frågan, men HUR ska jag få någon röd tråd i detta när:
Telefonen ringer minst (och nu menar jag allvar) en gång i kvarten.
Handläggaren som har hand om utländska företag kommer in med ett dokument från ett företag på DANSKA och mumlar att han inte förstår vad dom vill och att det verkar vara nått juridiskt och kan inte du (det vill säga jag) titta på det? (Nej jag kan inte danska jag heller.)
En chef i ledningsgruppen vill ha hjälp med att göra en utredning och skriva ett brev i en minst sagt känslig fråga ang en av de största koncernerna i Sverige (jag fattar ju att jag ska klä skott här).
En av cheferna i ovan nämnda koncern börjar mejlbomba mig och frågar hur det går med den där utredningen som jag ska göra. När är den klar va va va VA? (Jo jo ibland sprider det sig med blixtens hastighet vem som har bollen! Jag fick uppdraget för 30 minuter sedan !!!!!)
Tjejerna på konkursavdelningen behöver hjälp.
En processansvarig + en från informationsavdelningen kommer in och frågar om regler gällande viss typ av blanketter så jag blir tvungen att ringa Finansinsinspektionen och blir sittande med det problemet i en timme.
Som om inte det här räcker för en dag så har jag sedan två veckor tillbaka en ny kollega som det är meningen att jag ska lära upp också.
Det blev inte mycket gjort på den där utredningen kan jag meddela ..............

Och hur har ni det på jobbet då?

Dagens öga - Twilight

Åter har tjejerna på Sminkan inspirerat till en makeup. De har låtit omslagen till böckerna i bokserien om Bella och Edward ligga till grund för makeupen och naturligtvis var jag tvungen att leka lite jag med eftersom jag älskar de här böckerna. På bilden med blixt ser ni färgerna lite mer som de ser ut i verkligheten, utan blixt ser den röda mer orange ut vilket ju inte stämmer alls. Det är MAC "danger zone" jag använt och som ni vet är den riktigt röd. Den svarta är från FACE och den vita är MUS "satin".

torsdag, januari 29, 2009

Dagen öga

Det här är en väldigt typisk make för Fru Choklad. Så här blir det ofta när jag har lite brådis och inte hinner fundera över maken eller bara känner mig oinspirerad och inte vet vad jag ska göra. Den bruna ytterst nere på locket är mer som mörk choklad i verkligheten, men annars så är färgåtergivningen ganska ok denna gång.

Jag har använt: MAC Paint Pot "Bare Study" som bas, Smashbox troiskugga "Smashing beam", MUS Gel eyeliner "Black", MUS penna "Purple", L'oréal mascara Voluminous.

onsdag, januari 28, 2009

En gåva i precis rätt tid

När jag för femtielfte gången denna vinter började bli förkyld förra veckan kom maken hem med ett paket till mig. Det var från min svägerska, L. Hon har ganska länge haft en stor passion för att brodera, men på sista tiden har hon också börjat sticka. Hon gör de allra mjukaste halsdukar i ett jättecoolt garn där färgerna smälter in i varandra och jag har med drömmande ögon stått och känt på både hennes och dotterns halsdukar och förmodligen (HELT utan att vara medveten om det) väst My preeeeesioussssss. Så jag blev överlycklig när jag öppnade kartongen och hittade denna dyrgrip! Genast lindade jag den runt min ömmande hals och sjönk med en lycklig suck ner i soffan. Nu ska ju ingen tro att jag fick behålla den särskilt länge eftersom Lilla damen också upptäckte dess värmande och gosiga egenskaper och snabbt såg till att jag fick av mig den för att sedan stolt som en primadonna gå runt med halsduken tjusigt draperad över axlarna. Nå var det någon som skulle kunna sno min halsduk så var det väl hon :)
När hon somnat snodde jag tillbaka den och har haft den VARJE dag sedan dess. I looooove it. Tack snälla L. Jag är så enormt glad i min halsduk så det kan du inte tro :)

tisdag, januari 27, 2009

Lördagstips

På lördag så går SM i makeup av stapeln i Stockholm. Närmare bestämt i Björkhallen i Söderhallarna här på söder. Det hela börjar kl 13.00 och temat är Marie Antoinette!!!!! Hur kul låter inte det? Jag hade tveklöst gått om det inte varit för att vi på lördag ska ha stor födelsedagsfest för min kära pappa som fyllt 75 år så jag kommer att vara där hela dagen för att fira och hjälpa till på festen. Ni som går får gärna berätta hur det var. Jag har gått och tittat flera gånger och tycker att det är både spännande, lärorikt och roligt.

söndag, januari 25, 2009

Dagens öga - Marianergraven

Långt utanför den Japanska och Filipinska kusten ligger världens djupaste punkt i jordskorpan och som avslutning på Rouaas tema vecka har vi använt denna underbara bild som inspirationskälla. (Jag har lånat bilden från Rouaa.) Tänk att den är djupare än vad Mount Everest är högt!

Eftersom det var sista dagen på temaveckan så har jag tillåtit mig att spacea ut lite idag :) Ett kort blev lite suddigt, men jag tänkt att det kan vara kul att se ögat i normal läge också och inte bara "uppspärrat" och med bakåtlut för att all skugga ska synas ;)

Jag har använt min nya Paint pot "bare study" och skuggan "deep truth" från MAC som jag köpte igår. Sedan har jag också använt skuggorna "satin" och "ginger leaf" från MUS, blå glittergele från MUS, svart kajal från MAC och mascara från L'oréal och Tri Brow Color MUS.

Det här har verkligen varit en kul temavecka och det ska bli kul att se vad som kommer här näst.

lördag, januari 24, 2009

Kvällens agenda och shoppingkort

Idag ska vi ha middagsgäster och det var på håret att det inte blev av eftersom jag varit så förkyld hela veckan, men igår förklarade jag läget för min kompis M och det visade sig att dom var lite smårisiga dom med så vi bestämde oss för att dom ska komma i alla fall.
Inspirerad av Spader Madams semesterresa blir det en kycklinggryta med curry och kokosmjölk och sedan en exotisk fruktsallad med glass. Dessutom skriver Spader med sådan inlevelse om alla goda Strawberry Daiqurys som hon ligger där nere i Thailand vid poolkanten och sippar på, så det ska vi ha det med har jag bestämt. (Den som vill plåga sig lite extra så här i vinterslasket kan hoppa över till hennes sida och kolla på foton....)
Nästa helg fyller lilla pappsen år så vi var inne en sväng till City för att köpa hans present och då passade jag på att shoppa lite hudvård och smink på Åhléns Jag har använt RENs dagkräm ett tag nu och är supernöjd så nu har jag fyllt på med Serum för natten och en ögongel. Jag fick båda som prov när jag köpte dagkrämen så jag vet redan att dom är bra. En sväng förbi MACdisken resulterade i en paint pot "bare study" och skuggan "deep truth". Ska jag vara ärlig så köpte jag skuggan med tanke på Rouaas temavecka eftersom färgen genast fick mig att tänka på Marianergraven som är morgondagens sminktema. Vi får väl se om jag lyckas få till det.


Hoppas att ni alla får en trevlig lördagkväll.

Dagens öga - snöstorm

Hmm jag vet inte vad jag ska göra åt den usla färgåtergivningen på mina kort. "ginger leaf" syns inte alls, men den ligger i inre ögonvrån och under ögonbrynen i den yttre delen sedan har jag smackat på med vitt och tonat ut det blå så att det smälter in i det vita. Det är jättefint IRL, men syns knappt på bilderna :( Över den vita skuggan har jag duttat på massor av glitter så att den ska gnistra som snö.
På ögonen har jag: Skuggor: "satin" "ginger leaf" MUS, "silver dust" Dior. Glitter "atom" MUS. Penna: "frosted meadow" MUS. Bryn: Tri Brow Color MUS. Mascara: L'oréal

fredag, januari 23, 2009

Dagens öga - åskoväder

Ska jag vara ärlig så gjorde jag den här redan igår kväll eftersom jag ville göra nått som jag inte skulle kunna ha på jobbet, men det gills väl ändå hoppas jag :D
Jag får fortfarande inte färgerna att bli lika skarpa som de är IRL men jag har helt enkelt inte en bättre kamera så ni får stå ut.

Jag har använt:
Skuggor: High Tech Lighter "sundust" som bas. Microshadows "atmosphere", "butterfly", "plum" och "satin". Eyedust "vampyre". Alla från MUS. Singelskugga "silver dust" från Christian Dior. Geléglitter "acorn" MUS

Eyeliner: Gel eyeliner "black", Glitterliner "diamond" MUS

Bryn: Tri brow color MUS

Mascara: L'oréal Voluminous


torsdag, januari 22, 2009

Dagens öga - Regnskog

Idag har vi kommit fram till regnskogen i veckans sminktema.

Jag har riktigt frossat i grönt och använt:

Ögon: Microshadow "muffin" och "eclipse", Eyedust "bamboo" och "amazonas" alla från MUS

Eyeliner och penna: Gel eyeliner "black" och penna "green card" båda MUS

Mascara: L'oréals Voluminous

onsdag, januari 21, 2009

Ibland vill man dansa på en onsdag!

Gammal klassiker i nya kläder. Jag och maken såg Human League live i Göteborg för ett par år sedan och jag tycker fortfarande att dom är grymma. Den här mixen är inte så dum (även om jag misstänker att dom inte godkänt den själva) men dansa till den DET kan man.

Dagens öga

Temaveckorna avlöser varandra i sminkbloggsvärlden och denna vecka ska vi tolka olika naturfenomen när vi hakar på Sminkan och Rouaas temavecka. Stjärnfallet och skogsbranden har jag missat men idag är jag med på Flodvågen. Mitt bidrag är inte så fantasifullt som det skulle kunna, men jag ska ju sitta 8 timmar på kontoret så det får inte bli för spaceat. (Även om jag gärna skulle vilja.) Så se det som en vardagstolkning av detta mäktiga fenomen. Jag har använt lila för att symbolisera havsdjupet, de två blå tonerna för de stora haven som vågen kommer ifrån och den ljusare blå blir toppen på vågen och den vita highlightern skummet när vågen far fram.

Jag har använt:

Ögonskuggor: Microshadow; "Satin", "Plum", "Rodeo", "Wave", Cybershadow "Buzzer" alla från MUS

Eyeliner och Penna: Gel eyeliner "black" och penna "Oceanic" från MUS

Mascara: L'oréal

Imorgon är det regnskog som gäller, så då ska jag frossa i grönt om jag orkar, för gissa vem som sitter med en riktig praktförkylning nu igen?! Undrar om maken dumpat sin till mig hm hm hm...... :)

måndag, januari 19, 2009

Ny vecka

Jaha då var det redan måndag kväll och här sitter man åter vid lilla burken och plitar.

Helgen har varit jättemysig och rolig även om det inte blev riktigt som vi tänkt oss. I fredags kom maken hem och var minst sagt risig och på natten så fick han feberfrossa så på lördagsmorgonen insåg jag att jag skulle få gå själv på festen. Trist, men det var inget annat att göra. Sonen skulle själv på fest på eftermiddagen och sedan skulle han sova över hos sin bästa kompis, så maken och lilla damen fick en kväll för sig själva medan jag var på fest.

Jag vet att jag lovat några foton på min partyoutfit, men det frös inne eftersom jag hade en gråtande Lilla damen som hängde i kjolen som inte alls ville att mamma skulle gå på fest. (Att jag var på väg DET hade hon räknat ut.) Det kändes inte så kul att ta foto då. Men det kommer nya chanser att visa den outfiten eftersom jag tänkt köra samma på pappas födelsedagsfest om två veckor.

Festen var som vanligt lyckad och väldigt rolig. (Jag skriver som vanligt eftersom det är 17e året i rad som Y fixar fest för att fira sin födelsedag.) God mat, roliga lekar och dans. Jag gick hem rätt tidigt eftersom jag ville hem till maken och Lilla damen och jag vet ju att hon inte är så benägen att sova efter 9.00 på morgonen och lite sömn måste jag ha så 1.15 åkte Askungen hem från balen och 2.00 låg jag tvättad och klar i sängen med mina två gosegrisar redo att somna.

På söndagen åkte vi, makens feber till trots, och storhandlade på Maxi. Tråkigt så länge det pågår men såååå skönt när varorona är uppackade och inställda på sina platser. Eftermiddagen tillbringade vi i soffan och kollade på Stargate Atlantis. Nice nice.

Sedan var helgen över och idag kom min nya kollega som ska ersätta kollegan B som ska till ny avdelning och andra arbetsuppgifter. Hon är jättetrevlig och alert som sjutton så jag tror att det kommer att bli jättebra när hon väl lärt sig vår verksamhet och blivit varm i kläderna. Juridiken har hon ju redan så nu ska hon bara lära sig vad vårt företag håller på med he he. Stackars människa :) Nå som sagt den är en smart kvinna så det ska nog gå bra.

Nä om man skulle ta och göra en ny låt.... det var alltför länge sedan jag gjorde musik nu och det värker lite i musiktarmen så något måste göras. Japp så får det bli. Jag hör hav, valar och en storloms sorgsna klagan och nerifrån havets djup en sjöjungfrus drömska sång............

fredag, januari 16, 2009

Dagens öga

Idag är det en av mina favoritfärger som avhandlas i Sminkans temavecka. Grönt!

Jag har använt

Ögonskuggor: Microshadow "muffin", Eyedust "bamboo" och "amazon" från MUS

Penna och eyeliner: Gel eyeliner "black och penna "green card"

Mascara: L'oréal

Nu ska jag göra lite te till mig och maken och krypa upp till honom i soffan och titta på Let's dance. Sedan blir det nog sängen för det här trötta gänget. Vi måste ju ladda inför imorgon när det är dax för party :)

torsdag, januari 15, 2009

En gång i min ungdom...

Jag var närmare bestämt 14 år, och vi var på en semesterresa i Frankrike. Det var en väldigt spännande semester eftersom vi åkte buss och därmed fick se så otroligt mycket på en resa. Slutmålet var Nice där vi skulle stanna 5 dagar och sedan skulle vi tillbaka till Sverige via Italien, Schweiz och Tyskland. Personligen tyckte jag att trippen genom hela Frankrike var den bästa biten på resan och dagen i Paris var som en dröm. Även om mina föräldrar knappast har mitt intresse för shopping så hamnade vi av det ena eller andra skälet i alla fall i ett varuhus, på vår vilda jakt efter sevärdheter, och då för första gången hittade jag märket Bourjois. Jag var helt betagen. Det var så franskt, så chict, så fantastiskt! Jag kunde absolut inte gå utan att köpa en ögonskugga, och en liten resekassa hade jag ju att använda efter eget huvud så det var bara att välja. Utbudet var enormt och jag vill minnas att familjen stod och stampade otåligt medan jag glad som en lärka gick till kassan för att betala min mellanbruna glittriga nya fina franska skugga.

Efter nått år eller så kom märket så till Sverige, men då hade jag hunnit bli sminksnobbig och favoriten hette nu mer YSL och Dior.

Bourjois har vad jag sett inte funnits i Sverige på många många år, men lever vidare utanför våra gränser och för ett par dagar sedan såg jag hos asos att de kommit ut med en serie Limited Edition Vintage och burkarna är så bedårande att jag bestämt tror att det är dax att köpa sig en liten burk eller två igen. Det var ju trots allt evigheter sedan sist.

Bilder lånade från asos.

Dagens öga

Idag har jag känt mig lite blåögd ha ha. I Sminkans teamvecka så var det i dag dax för blått. Det är en färg som jag inte använt speciellt mycket men när jag under våren förra året fick cybershadow "ginger leaf" från MUS så blev jag plötsligt lite förälskad så den var given i dagens temasminkning.

Skuggor: Microshadow "Satin", Cybershadow "ginger leaf" och Eyedust "moist" alla från MUS

Eyeliner och penna: Gel eyeliner "black" och penna "Sparkling beach" från MUS

Mascara: L'oréal

onsdag, januari 14, 2009

Dagens öga

Eftersom jag hoppat på Sminkans temavecka så är maken idag lila. Tur att det inte syns så tydligt på kortet hur röd jag egentligen är i ögat. Jag har åkt på en ögoninflammation igen så nu ska jag kasta mascaran och min eyegel för jag misstänker att någon av dom är bovarna eftersom jag hela tiden får tillbaka infektionen. Ja ja det är bara att bita i det sura äpplet och köpa nytt.


Skuggor: MUS Microshadow i färgerna "muffin", "plum" och "butterfly"

Mascara: Max Factor "Masterpice Max"

Eyeliner: MUS Gel eyeliner "black" och penna "purple"

tisdag, januari 13, 2009

Dagens öga

Idag har jag använt nått annat än brunt. Äntligen! Det känns som jag kört fast i olika jordtoner den sista tiden, men tack vare toppen jag hade idag så hamnade färgskalan i blått och lila istället.
Tyvärr blir inte färgåtergivningen lika fin på korten som de är i verkligheten, men ni får i alla fall veta ungefär hur jag sett ut idag. Allt utom mascaran (Max Factor) är från MUS och jag har använt färgerna "muffin", "ginger leaf" och "plum" och så gel eyeliner så klart. Sminkan har ju temavecka denna vecka. Kanske skulle man haka på där!? Imorgon är det lila och det har jag ju ett par stycken. På torsdag blir det blått och på fredag grönt. På lördag ska det vara rött och söndag orange, men på lördag får jag nog hoppa för då ska vi på fest och jag har redan tänkt ut vad jag ska ha då. Svart topp och kjol och till det gröna skor, gröna naglar och grön ögonmake och eftersom jag tror att det kommer att bli läckert vill jag inte byta ut det.

söndag, januari 11, 2009

Look of nyårsafton 2008

Ja jag vet att det var två veckor sedan och att alla andra redan visat för läääänge sedan, men jag har ju varit sjuuuuk ha ha ha.
Jag valde med flit ett lite suddigt foto på mig och Lilla damen eftersom jag fortfarande vill vara lite hemlig, men ni får i alla fall en uppfattning om hur vi såg ut. Och en bild på sminket blev det också. Jag hade tom lösfransar dagaen till ära :)

Men bläääääää

Nu har jag varit sjuk sedan annandag jul. Eller det är ju inte riktigt sant för jag har varit sjuk under hela hösten och vintern känns det som. Och hur avslutar jag min ledighet då? Jo jag har ju mått lite illa ett par dagar till och från och igår kväll så insåg jag att jag har någon sorts maginfluensa. Det är inte vinterkräksjukan för jag har inte kräkts, men jag har ändå mått apa. Så jag satt först en evighet på toa och sedan släpade jag mig in till sängen. Kul lördagskväll med familjen liksom! Idag har jag mått illa så fort jag försökt stå upp och fått hjärtklappning och yrsel så jag har mest suttit i soffan och glott på tv. Inte precis så jag tänkte mig sista helgen på julledigheten om man säger så. Och vilka kul inlägg jag gör då!
Nu är jag sjuk.
Nu är jag sjuk igen.
Oh jag är sjuuuuuk.
Nu är jag sjuuuuuuuuk.
Gahhhh jag är så less på det här. Less less less.
Jag vill bli frisk NU på en gång och sedan FORTSÄTTA vara frisk. Hela tiden. Utan avbrott. Så det så.

torsdag, januari 08, 2009

Att älska skor

Det lär ju dröja innan Lilla damen kan låna mina skor på riktigt, men ingen kan ju påstå annat än att hon redan gör tappra försök :)

Nyskapande vår

Jag har varit rent ut sagt usel på att blogga den senaste tiden. Sedan den 2a har vi för all del varit hemma, men det har varit så härligt att vara med familjen att jag inte haft varken tid eller någon lust att sitta vid datorn. Jag vet ju hur det blir. Har jag väl börjat kolla runt bland mina favoriter så blir man ju gärna sittande en stund, så..........

Nå, nu när vi är på väg mot normalläge så kommer det nog att bli lite mer bloggande också. Jag ska bland annat skriva en lista med "best of 2008" i sminkväg så klart, men i stället för att kopiera någon annans så gör jag nog en egen.

Tänk att vi redan hunnit en bra bit in i januari! Det är ju toppen för då är det bara 2-2½ månad kvar tills våren kommer och det ser jag fram emot. Kyla är INTE min grej, så ju fortare solen kommer tillbaka med sina värmande strålar desto bättre.

I vår SKA vi göra om i köket. Jag vill minnas att jag sagt det förut, men att det av olika anledningar inte blev av under förra året. Fast i år ska det bli av. Kanske är det så att jag inte riktigt var klar med hur jag ville att det ska se ut förrän nu och att det är därför som jag inte fått tummen ur att sätta igång projektet. Ja ja jag kan ju skylla på det i alla fall :)

Hur som helt så är jag för tillfället på jakt efter tapeter. Vita med stora rosor i mjuka rosa nyanser ganska glest spridda hade jag tänkt mig. Om någon sett något i den stilen får ni gärna säga till. Tapetorama.se är därför en favoritsida för tillfället, men jag har inte lyckats hitta det jag söker där än. Vi får väl se vad det blir i slutändan. Just nu vet jag bara att köket inom en snar framtid kommer att vara väldigt romantiskt i en blandning av engelsk countryside och vikotoriansk spetsromantik.